Blå Band Kanttarellirisotto arkeen ja juhlaan!



Mainos: Blå Band

Sain Blå Bandin uutuuden, kanttarellirisoton, testiin. Voin kertoa että maku itsessään on erittäin herkullinen ja se toimiikin sellaisenaan hyvänä arkiherkkuna. Pienellä tuunauksella kuten lorauksella valkoviiniä tai viinietikkaa sekä parmesania, risoton mausta eikä koostumuksesta pysty uskomaan etteikö se olisi alusta asti itse tehty. Omaan makuuni risotto kaipasi hieman sitä kirpeyttä, mikä risoton makuun kuuluu. Kokeilin lisätä keittovaiheessa juuri parmesan-raastetta sekä muutaman ruokalusikallisen valkoviinietikkaa ja maku muuttui heti autenttiseksi.

Kanttarelli maistuu risotosta hyvin, mutta maku on sopivan mieto myös lasten suuhun. Risotto on erinomaista sellaisenaan, mutta toimii myös loistavana lisukkeena esimerkiksi lohelle tai broilerille. Risotto itsessään sopii kasvisruokavalioon, mutta se ei ole vegaaninen.

Meillä rakastetaan risottoa, eikä tästä ole kuin pari viikkoa, kun viimeksi sitä tein. En pussista, vaan alusta asti itse imeyttäen risottoon kauhallisen nestettä kerrallaan. Niin hyvää kun risotto onkin, on se melkoisen työläs ruoka valmistaa etenkin arkena kun kaikilla on hirveä nälkä kotiin tullessa. Blå Bandin Kanttarellirisotto sen sijaan valmistuu vain 20 minuutissa ilman sen suurempaa vaivaa. Lisää vain vesi ja pussin sisältö kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Valmis. Maussa se ei häviä itsetehdylle oikeastaan ollenkaan.

Tein risotosta muutaman erilaisen version ja jaan niistä kaksi parasta teille. Tekstin lopussa on ohjeet miten voit hakea mukaan testiryhmään jossa voit päästä kokeilemaan näiden uutuuksien tuunaamista!


Nämä reseptit mitkä jaan on tarkoituksella tehty vähän juhlavammiksi. Halusin testata miten risotto taipuu juhlakuntoon erilaisten kasvisten ja juustojen kanssa. Nämä molemmat reseptit toimivat myös arjessa pelkistettynä. Ihana arkiruoka syntyy vain täyttämällä kasviksia risotolla ja kuorruttamalla juustolla. Siitä syntyy kokonainen ateria hetkessä ja pienellä vaivalla.



Kanttarellirisotolla ja vuohenjuustolla täytetty kesäkurpitsa, kanttarelli- ja sipulipaistoksella, valkosipuli-ruiskrutongeilla ja porkkana-retiisisalaatilla (4 annosta)


1 pss Blå Band -kanttarellirisottoa
6 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl Parmesan -raastetta

2 pientä tai 1 iso kesäkurpitsa
1 pkt vuohenmaito-valkohomejuustoa
1 dl tuoreita kanttarellejä
2 kevätsipulia varsineen
1 chili

2 palaa Real -ruisleipää
25g voita tai 2 rkl hyvää oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä murskattuna

porkkanaa ja retiisiä



  • Laita uuni kuumenemaan 200 C

  • Keitä risotto pussin ohjeen mukaan (huom! Lisää 1 dl enemmän vettä kuin pussin ohjeessa).

  • Lisää joukkoon valkoviinietikka ja parmesan, anna tekeytyä hetki.

  • Halkaise kurpitsat ja koverra sisus pois (Vinkki: Pakasta sisus ja käytä se myöhemmin esimerkiksi kasvissosekeittoon!)

  • Täytä kurpitsat risotolla ja lisää päälle juustokiekot. Paista 200 C, kunnes pinta saa väriä. ÄLÄ esikypsennä kurpitsaa, että se pitää muotonsa.

  • Silppua kesäsipulit varsineen. Pilko chili.

  • Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä, kanttarellit ja puolet sipulista. Freesaa kunnes sienet ovat kypsiä.

  • Siirrä kanttarelli-sipuli lautaselle odottamaan ja paahda pannulla kuutioitu leipä ja valkosipuli.

  • Vedä porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä. Siivuta retiisi.


KASAA ANNOS NÄIN:

  • Ota kurpitsat uunista. Jos käytit isoa kurpitsaa, halkaise se puoliksi.

  • Nosta kurpitsat lautasille ja nostele kanttarelli-sipulisilppua päälle.

  • Nosta lautaselle retiisiä ja porkkanaa kasaksi. Tee samoin krutongeille.

  • Koristele sipulilla ja chilillä.






Kanttarellirisotolla ja brie-juustolla täytetty paprika, paahdettu kokonainen valkosipuli ja paahdetut kasvikset (4 annosta)


1 pss Blå Band Kanttarellirisottoa
5 dl vettä
1 dl valkoviiniä
1 dl Parmesania

2 isohkoa paprikaa
1 pkt valkohomejuustoa (Brie)
1 pss naposteluporkkanoina
1 punasipuli
4 valkosipulia
kevätsipulia koristeeksi





  • Kuumenna uuni 200 C.

  • Valmista risotto pussin ohjeiden mukaan ja lisää loppuvaiheessa parmesan ja viini. Anna tekeytyä hetki.

  • Esikypsennä sillä aikaa paprikoita uunissa n. 10 min.

  • Puolita porkkanat ja pilko punasipuli. Leikkaa kokonaisista kuorimattomista valkosipuleista hattu pois.

  • Öljyä valkosipulin leikkauspinta.

  • Pyörittele porkkanat ja punasipuli öljyssä, mausta yrttisekoituksella, suolalla ja pippurilla.

  • Paahda kasviksia ja valkosipulia uunissa n. 20 min.

  • Kun kasvikset ovat olleet uunissa 20 min. Täytä paprikat risotolla ja nosta päälle brie/valkohomejuustokiekot ja kypsennä uunissa kunnes juusto saa väriä.

  • Kasaa annokset ja tarjoile heti!


Hae mukaan testiryhmään!


Anna -lehti hakee osallistujia testiryhmään kokeilemaan Blå Bandin kantarelli- ja parsarisottoja. Innovatiivisemman reseptin loihtinut palkitaan 150 euron arvoisella lahjakortilla Finnish Design Shopiin. Hakuaika päättyy 20.8.2018.

Pääset tekemään hakemuksen tästä.

Kommentit

Suositut tekstit