Tulella paistettu hampurilainen on maailman paras!



Jokainen meistä on varmasti joskus tehnyt kotona hampurilaisen. Niin minäkin olen. Yleensä kotioloissa teen kaiken sämpylöistä pihvien kautta hillokkeisiin itse. Tällä kertaa kokkailimme mökillä, missä meidän ainoa uunimme on leivinuuni, ja sitä ei totisesti tällä ilmalla lämmitetä. Niinpä oikaisimme sämpylöiden osalta ja ostimme valmiit.



Myös pihvit teen itse. Olen kokeillut kaikenlaisia variaatioita maustaen taikinan aina eri tavalla. Tällä kertaa pihvit tehtiin yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla. 100g jauhelihaa per pihvi, muotoilu ja paisto grillissä tulella. Pintaan suolaa ja pippria. Ja maailman paras pihvi on valmis.

Hampurilaisen voi täyttää millä täytteillä ikinä haluaa.




Hampurilaiset kuudelle grillaten tulella


600 g Hyvää naudanjauhelihaa
suolaa ja pippria

6 Hampurilaissämpylää
12 viipaletta tomaattia
12 salaatinlehteä
1 dl Majoneesia
1 dl Paholaisenhilloa
18 viipaletta suolakurkkua
1 pkt aurajuustoa
6 viipaletta cheddaria

  • Jaa jauheliha kuuteen osaan ja muotoile pihveiksi.

  • Paista tulella grillissä kypsäksi, mausta pinta suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi kasvikset.

  • Siirrä pihvit vetäytymään folion alle ja paahda sämpylät hiilloksella.

  • Täytä burgerit ja nauti!


 

Kommentit

Suositut tekstit