Sokeriton omenamehu ilman mehulinkoa!





Tällä reseptillä syntyy ihanan täyteläistä ja hieman kirpsakkaa omenamehutiivistettä, jonka voi juoda sellaisenaan tai lantrata hieman vedellä. Reseptissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria, vaan pelkästään omenoiden oma sokeri. Jos koet että mehun maku on liian kirpeä, voi tiivisteeseen halutessaan lisätä jotain makeutusainetta. Meidän omenat olivat niin makeita, etten kokenut tarpeelliseksi makeuttaa mehua.

Emme myöskään omista mehulinkoa, mikä tässä tapauksessa olisi ollut erinomainen väline. Teimme tämän reseptin kaksi kertaa ja saimme valmista tiivistettä neljä litraa. Yksi annos tuo siis kaksi litraa mehutiivistettä.




Sokeriton omenamehu (n. 2 litraa valmista mehua)


7 litraa omenaa kuutioina
2 litraa vettä
5-6 Kanelitankoa
1 dl Sitruunanmehua

LISÄKSI:

Siivilän
Suuren kulhon
Harson tai puhtaan keittiöpyyhkeen

  • Poista omenoista siemenkodat
  • Laita omenat, kanelit, sitruuna ja vesi kattilaan. Jätä omenoille tilaa kiehua kunnolla.

  • Keitä puolituntia ja maista maut. Jos maku on liian kirpeä, makeuta.

  • ÄLÄ SEKOITA OMENOITA KEITTÄMISEN AIKANA ETTEIVÄT NE MUUTU SOSEEKSI!

  • Laita siivilä kulhon päälle ja laita harso siivilään.

  • Nostele kauhalla omenaseosta vähän kerrallaan harsoon ja purista mehu kulhoon.

  • Kun kaikki mehu on valutettu pullota ja pakasta mehu, tai juo heti sellaisenaan.


VINKKI: Jos et halua heittää omenoista jäänyttä sosetta biojätteisiin, voit tehdä soseesta hilloa. Kuumenna sose uudelleen kattilassa veden kanssa ja lisää joukkoon hillosokeria tai sitruunahappoa ja makeutusainetta. 

Kommentit

Suositut tekstit