Helppo annosmustikkapiirakka (vegaaninen, glut., sokeriton)



Ystäväni piipahti käymään ja hän noudattaa vegaanista ja gluteenitonta ruokavaliota. Pengoin äkkiä kuiva-ainekaappia läpi, että löytäisin jotain mistä tehdä nopeaa kahvileipää. Kaapista löytyikin Sunneren Kakemixiä, mikä on vähähiilihydraattinen kakkumix. Se on makeutettu Sukrinilla ja valmistettu mantelijauhosta ja Fiberfin-kuidusta vehnäjauhon sijaan. Eli se on gluteeniton ja vegaaninen valmis kakkusekoitus.

Koska vieraita tuli yksi, en tehnyt isoa satsia tätä, vaan vain sen yhden annoksen. Mustikkapaistoksen valmistaminen olikin superhelppoa ja se paistuikin nopeasti. Tämä on hurjan kätevä tapa herkutella yksin, kun aikaa tekemiseen menee vain 5 minuuttia plus paistoaika. Lisäksi tämä tosiaan on sokeriton, gluteeniton ja vegaaninen, mutta silti jäätävän herkullinen.

Jos aiot tehdä vaikka piirakkavuoallisen tätä herkkua, kannattaa annos tällöin kertoa 20 kertaiseksi taikinan osalta ja 6 kertaiseksi mustikoiden osalta. Pohjasta tuli kivan rapsakka ja muheva, joten toimii varmasti hyvin myös isommassa erässä.

Mustikkapiirakka yhdelle


1 rkl Sinistä keijua
5 rkl Sunnere Kakemixiä

1 dl Mustikoita
1 rkl Sukrinia (tai muuta kaloritonta makeuttajaa, tämän voi myös jättää kokonaan poiskin)
2 tl Perunajauhoja tai maissitärkkelystä

  • Voitele minikokoinen piirakkavuoka ja laita uuni lämpiämään 200 C.

  • Sekoita lusikalla keiju ja jauhoseos ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille, jätä pari teelusikallista taikinaa mustikoiden päälle.

  • Sekoita mustikat, perunajauho ja halutessasi makeuttaja hyvin keskenään.

  • Kaada mustikat pohjan päälle ja ripottele loppu taikina pinnalle.

  • Paista 200 C noin 10 min, tai kunnes pinta ja reunat saavat hieman väriä.

  • VINKKI: Tarjoile vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun jogurtin kanssa. Toimii hyvin myös ilman!

Kommentit

Suositut tekstit