Haudutettu lihapullakeitto uunissa!



On taas SE aika vuodesta kun pitää tyhjentää pakastinta, sillä uudet marjat ja sienet tarvitsevat pian tilaa. Talven aikana pakastimeen eksyy monenlaista tuotetta mitkä meinaavat unohtua sinne kokonaan.

Viime viikolla kun tein inventaariota, löysin pakastimesta pussin lihapullia, mitä en muista koskaan ostaneeni. Samalla vilkaisulla käteen sattui pussi keittojuureksia, joten siitä syntyi ajatus lihapullakeitosta. Tein keiton tällä kertaa poikkeuksellisesti uunissa, se kypsyi siellä herkulliseksi ilman vahtimista ja päivällinen valmistui itsestään ilman sen kummempaa vaivannäköä.

Suosittelen valmistamaan ruoan uunissa, vaikka saman toki ajaa liedellä keittäminenkin. Uskon kuitenkin että hidas hauduttaminen korostaa makuja eri tavalla. Ja sillä välin jää aikaa tehdä muitakin hommia - tai nostaa vaikka jalat hetkeksi ylös.


LIHAPULLAKEITTO UUNISSA:


300g Lihapullia
750g Keittojuureksia
4 Perunaa
1 prk Chili sin Carnea
2 Lihaliemikuutiota
Pari litraa vettä
Pippuria, korianteria, persiljaa

2 pss Nuudeleita

  • Kuori ja kuutioi perunat.

  • Laita kaikki muut aineet paitsi nuudelit kannelliseen pataan ja kaada vettä niin paljon että kaikki peittyy hyvin.

  • Hauduta uunissa 200 C tunnin verran.

  • Murskaa nuudelit pieniksi ja sekoita keiton joukkoon.

  • Anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla, että nuudelit kypsyvät.

  • Nauti.

Kommentit

Suositut tekstit