Jumalainen Parsa -parmankinkkupiirakka neljällä juustolla!

parsa parmankinkku piiras

Appivanhemmat olivat tulossa kylään ja päätimme puolisoni kanssa juhlia samalla anoppini tulevia synttäreitä. Pääsin töistä klo 15, joten kirmasin pikaisesti kauppaan ja hakemaan lapset. Laitoin lapsille edellisen päivän jämiä mikroon ja aloin tekemään vähän kahvileipää.

Näin toissapäivänä eräässä Facebookin ruokaryhmässä tämän tapaisen pizzan ja päätin kokeilla samaa ideaa piiraana. Se pizza oli uskomattoman herkullisen näköinen ja se oli vielä kypsennetty grillaten. Koska minulla kuitenkin oli hieman kiire töiden jälkeen alkaa leipomaan, oikaisin ja tein helpon piirakan mikä ei vaatinut minkäänlaista kohottamista.

Tämä piirakka on todella helppo tehdä nopeasti. Aktiivinen vaihe kesti kymmenisen minuuttia ja piirakka oli uunissa alle puoli tuntia. Lisäksi se toimii makujensa puolesta erinomaisesti niin kylmänä kuin lämpimänäkin herkkuna.



parsa parmankinkku piiras

Parsa - parmankinkkupiirakka


POHJA:

150g Voita
150g Jauhoja (Voit käyttää vehnän lisäksi vaikka ruista tai tattaria antamaan makua)
150g Juustoraastetta (esim. Emmental)

  • Sekoita kaikki aineet keskenään. Voin kannattaa antaa pehmetä huoneenlämmössä.

  • Levitä pohja tasaisesti voidellun uunivuoan pohjalle ja painele hyvin.




TÄYTE:

200g Ruohosipulituorejuustoa
2 Kananmunaa
Ripaus suolaa ja valkopippuria

  • Sekoita nämä keskenään ja lisää pohjan päälle.


 

200 g Purjoa pestynä ja viipaloituna
½ pkt Aura -juustoa

  • Lisää purjoviipaleet tuorejuustoseoksen päälle.

  • Murenna aurajuustoa tasaisesti joka puolelle.




1,5 pkt Parmankinkkua tai serranokinkkua
500g (1 nippu) Tuoretta parsaa
½ dl Emmental -raastetta
½ dl Parmesan -raastetta

  • Kuori parsojen varret ja leikkaa kovat päät pois. Jätä kukinnot.

  • Kieritä parmankinkkua parsojen ympärille ja purista kinkku kunnolla kiinni.

  • Levitä parsat tasaisesti piirakkavuokaan tuorejuustoseoksen ja auran päälle.

  • Paina parsoja niin että ne uppoavat vähän tuorejuustoseokseen.

  • Levitä pinnalle vielä parmesan ja emmental.

  • Paista 200 C n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin!




[caption id="attachment_5427" align="aligncenter" width="1152"] Jälkiruoaksi oli tuoreista marjoista tehtyä herkkua! Resepti tähän tulossa myöhemmin![/caption]

 

Kommentit

  1. Moi,

    Ajattelin tehdä tämän huomiselle vappubrunssille, vaikuttaa niin herkulliselta! Jäin nyt miettimään mitähän tuo sun ruohosipulituorejuusto on? Creme bonjour tyylistä?

    VastaaPoista
  2. Hei, pahoittelen etten ole nähnyt tätä kommenttia aiemmin! Yleensä käytän juuri creme bonjour tai valion tuorejuustoja. Omaan suuhun kumpikin toimii erinomaisesti 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit