Helppo kalaburgeri ja parhaat maalaislohkot!



Kun minä olin "vain" kotiäitinä, puhuin paljon eineksiä vastaan. Minulla oli hurjasti aikaa keksiä ja kokeilla kaikkea uutta ja inspiroitua netin respetitarjonnasta. Motivaatiota oppia uutta minulla on edelleen, mutta aikaa ei niinkään.

Kokkikoulussa olen oppinut niin oppituntien kuin työharjoitteluidenkin kautta, että puhtaista raaka-aineista valmistuu paras ruoka. Olen myös oppinut, ettei kaikki ole niin musta-valkoista ja joskus on hyväkin mennä siitä mistä aita on matalin. Säästää aikaa ja rahaa, mutta valmistaa silti maistuvaa ruokaa.





Tämän reseptin inspiraatio syntyi Herlevin Burgerimies -tv -ohjelmasta. Julkkiskokki Akseli Herlevi tuli tunnetuksi Top Chef Suomi -tv -sarjasta ja luotsaa nyt omaa Burgerimies -ohjelmaansa. Ohjelmassa hän kiertää ympäri Amerikkaa ja kokeilee erilaisia burgereita. Jakaa inspiraatiota, sillä vaikka burgeri mielletään pikaruokamätöksi, se voi silti olla myös gourmeeta. Siinä olen hänen kanssaan täydellisen samaa mieltä.

Viikko pari sitten näytettiin jakso, missä Herlevi oli Miamissa ja maisteli siellä merenrantakuppilassa kalaburgeria. Minä itse en ole koskaan tehnyt - saati edes maistanut burgeria missä on kalaa, sillä olen niin kalkkeutunut vanhaan olettamukseen, ettei burgeri ole burgeri ilman lihaa.

Pitkän ja rankan viikon jälkeen riensin työharjoittelun päätteeksi kauppaan. Edessä siinsi koko perheen yhteinen vapaapäivä. Ensimäinen pariin viikkoon. Ostoksia tehdessä ajattelin, että nyt voisi olla hyvä hetki kokeilla tätä kalaa burgerin välissä. Mielessä ei todellakaan käynyt, että ostaisin jotain kalafilettä ja lähtisin paneroimaan niitä ja leipomaan sämpylöitä. Halusin päästä helpolla, väsätä iltaruoan, syödä yhdessä perheeni kanssa ja sitten vain nostaa jalat ylös. Niinpä tässä reseptissä on käytetty paljon valmista. Mutta se ei haittaa - maku oli silti taivaallinen!

[caption id="attachment_5465" align="aligncenter" width="2048"] "Herlevin hyvää"[/caption]

KALABURGERI JA MAALAISLOHKOT NELJÄLLE!


4 Isoa hampurilaissämpylää
4 Paneroitua kalafilettä (pakaste)
8 viipaletta suolakurkkuja
2 dl Kasvissalsaa (resepti alla)
4 rkl Remoulade -kastiketta (Löytyy marketeista kalojen läheltä)
2 dl Juustoraastetta (Itse käytin Cheddaria ja Wasabi -cheddaria)

  • Paista kalafileet kypsiksi uunissa maalaislohkojen kanssa.

  • Valmista sillä välin salsa.

  • Kun kaikki on kypsää, heitä kalojen päälle juustoa ja anna sulaa uunissa.

  • Paahda samalla sämpylöitä uunissa niin että ne saavat väriä.

  • Kasaa burgerit: Laita hampurilaisen pohjalle salsaa ja nosta kala päälle, laita kanteen remoulade -kastike ja suolakurkut. Nosta kansi päälle ja tarjoile heti.


 

MAALAISLOHKOT:

600 - 800g Perunaa
½ dl Hyvää oliiviöljyä
1 tl Suolaa
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Paprikajauhetta

  • Tee oliiviöljystä ja mausteista tahna ja hiero se perunoihin.

  • Paista 200 C n. 30 min.


 

MAISSISALSA:

1 dl Säilykemaissia
1 Rasia kirsikkatomaattia
1 Avocado
1 Punasipuli
½ ruukkua Korianteria
1 tl Omenaviinietikkaa
Ripaus suolaa
1 tl Hunajaa
(Jos pidät tulisesta, pilko joukkoon myös chiliä)

  • Silppua korianteri ja punasipuli.

  • Kuutioi avocado ja kirsikkatomaatit.

  • Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja anna makujen tasaantua.

Kommentit

Suositut tekstit