Helpota leipomista ja tee kaksi kakkua kerralla - Juhlavat mango-passion- ja kuningatarjuustokakut!

 





Halusin jakaa tämän reseptin teille, kun näin keväisin ja kesäisin juhlitaan paljon. Tällä reseptillä teet vähän niin kuin "sarjatuotannolla" kaksi kakkua yhdellä kertaa. Näin vähennät kakun teon aikaa ja vaivaa, puhumattakaan tiskistä.

Kakut on laskettu riittämään noin viidelle - kuudellekymmenelle hengelle. Jos tarjoat juhlissasi ruokaa, on kakun menekki hieman pienempi. Tällä tyylillä kakun teko on hauskaa ja nopeaa.

Itse käytin 28 cm irtopohjavuokia. Vuoat tulivat aika täyteen, joten yhtään pienempiä ei kannata käyttää. Jos haluat tehdä vain yhden kakun, puolita massaan tulevien ainesten määrä.





[caption id="attachment_5467" align="aligncenter" width="1536"] Äiti teki mummon 80 -vuotisjuhliin täytekakun ja pikkuleivät. Minä sain kunnian tehdä juustokakut.[/caption]

 

2 JUUSTOKAKKUA: Mango-passion- ja kuningatar (n. 50 hlö)


150g Digestivekeksejä
150g Kaurakeksejä
150g Voita

1 litra kuohukermaa
800g Maustamatonta tuorejuustoa
16 liivatelehteä
1 dl Sokeria (maista massoja ennen sokerin lisäämistä, sokeri ei ole välttämätön jos pitää kirpeämmästä ja raikkaammasta)
1 rkl Vaniljauutetta

2 dl Mangososetta
1 Mango
1 dl Sokeria

150g Mansikoita
150g Mustikoita
150g Vadelmia

LISÄKSI KORISTEET: esim. Suklaa, tuoreet marjat ja hedelmät yms.

[caption id="attachment_5472" align="aligncenter" width="2048"]Kuningatarjuustokakku Suklaalla ja marjoilla saa pienellä vaivalla kauniit koristeet![/caption]

[caption id="attachment_5468" align="aligncenter" width="2048"] Koska sukumme juuret ovat kainuussa, meillä tarjoillaan aina juhlissa juustoleipää ja hillaa (eli narskujuustoa ja lakkaa).[/caption]

  • Kuori ja kuutioi mango pieniksi paloiksi ja keitä nopeasti kattilassa. Lisää sokeri ja anna jäähtyä.

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  • Murskaa keksit eri pusseissa ja sulata voi.

  • Leikkaa vuokien pohjille palat leivinpaperia. Se auttaa kun kakut siirretään tarjoilulautasille.

  • Laita puolet voista toisiin kekseihin ja puolet toisiin. Voit sekoittaa voin kekseihin niissä pusseissa missä keksit on murskattu. Näin vähennät tiskiä.

  • Taputtele keksit vuokien pohjiin tasaisesti ja laita hyytymään jääkaappiin.

  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot ja vaniljauute joukkoon.

  • Jaa seos puoliksi kahteen eri astiaan.

  • Laita toiseen seokseen marjat. Sulata 8 liivatelehteä pienessä tilkassa vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten.

  • Sulata 8 liivatelehteä ja kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten toiseen seokseen.

  • Lisää mangohilloke ja mangosose joukkoon ja sekoita.

  • Maista maut ja lisää tarvittaessa sokeria.

  • Kaada massat pohjien päälle ja anna hyytyä pari tuntia.


MANGOKAKUN KIILLE:


3 dl Mangososetta
4 Passionhedelmää
4 Liivatelehteä

  • Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia

  • Puolita passionhedelmät ja kaavi sisustat mangososeen sekaan.

  • Kiehauta ruokalusikallinen vettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana soseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Voit lisätä joukkoon halutessasi keltaista elintarvikeväriä.

  • Kaada seos lusikkaa apunakäyttäen mangokakun päälle. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.


[caption id="attachment_5466" align="aligncenter" width="2048"] Mummon lempileivonnainen on lusikkaleipä. Äiti olikin leiponut myös niitä juhlapöytään.[/caption]

[caption id="attachment_5461" align="aligncenter" width="2048"] Passionhedelmän siemenet tuo hauskaa tekstuuria kakkuun. Ne ei tosin ole kaikkien makuun.[/caption]

Kommentit

Suositut tekstit