Italialainen uunilohi

[caption id="attachment_5281" align="aligncenter" width="1026"]italialainen lohi Lohen kaveriksi sopii hyvin vaikka lohkoperunat ja muurikkavihannekset.[/caption]



Olen aika arka lohen kanssa. Kunnioitan kalaa ja sen perushyvää makua niin paljon, että harvoin uskallan maustaa sitä muuten kuin suolalla. En vain halua pilata sitä. Kun testasin äitini reseptiä venäläisestä lohesta, rohkaistuin sen jälkeen tuunaamaan lohta muutenkin.

Tämä resepti sai alkunsa, kun jääkaapissa oli punaista pestoa ja seuraavana päivänä päiväyksensä menettävää mozzarellaa.

Lohesta tuli todella herkullista ja ehkäpä minä nyt olen rohkeampi kokeilemaan muutakin sen kanssa. Mikä on sinun lempireseptisi loheen? Kaikki kivat ideat otetaan jatkoa varten vastaan.

italialainen uunilohi





 

ITALIALAINEN UUNILOHI


1 Lohifilee
1 prk Arrabbiata Pestoa
2 tomaattia
2 palloa Mozzarellaa
Suolaa, pippuria, oreganoa

Haluamasi lisukkeet. Kokeile timjamilla maustettuja lohkoperunoita tai maailman herkullisinta rapeaa perunalisäkettä.

  • Poista lohesta kaikki ruodot.

  • Laita lohi voideltuun uunivuokaan ja levitä pestoa joka puolelle pintaan.

  • Paista 200 C n. 30 min.

  • Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lisää vuokaan lohen päälle.

  • Ripottele pinnalle mausteita.

  • Paista vielä hetki uunissa että tomaatit pehmenee ja Mozzarella sulaa.

Kommentit

Suositut tekstit