Helppo ja nopea pestopasta - Ihana ruoka kylmiin päiviin!



Pesto on yksi parhaista asioista mitä ruokamaailma on koskaan kokenut. Sen käyttö on rajatonta ja se rikastaa voimakkaan herkullisella maullaan kaiken lämpimistä voileivistä uuniloheen. Peston valmistaminen itse kestää n. 3 - 4 minuttia, mutta sitä saa myös valmiina purkkitavarana jolloin sen käyttö on vieläkin nopeampaa.

Pestopastan valmistaminen on idioottivarmaa. Keitä pasta, lisää pesto, sekoita, valmis.

Minun perheeni ei ole tottunut peston aromikkaaseen makuun vielä ja muutenkin olen huomannut sen jakavan mielipiteitä vähän niin kuin aurajuusto tai mämmi. Siksi tällä kertaa käytin valmispestoa. Lisään kuitenkin herkullisen peston ohjeen, millä minä normaalisti sitä valmistan.

Tässä ohjeessa on käytetty ihan tavallista spaghettia, mutta suosittelen kokeilemaan joko itse tehtyä tai valmista tuorepastaa, sillä se imee makua eri tavalla ja ruoka on paljon herkullisempaa tuoretuotteista.

PESTOPASTA KAHDELLE:


200 -300 g (Tuore)pastaa
4 rkl Itsetehtyä tai purkkipestoa

Pinnalle Parmesania

PESTO:


½ ruukkua Basilikaa
½ ruukkua Rucolaa
1 dl Parmesania
1 dl Pinjan siemeniä (myös pähkinät tai mantelit käy)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl Sitruunanmehua
1,5 dl Hyvää oliiviöljyä
1 tl Suolaa
0,5 tl Valkopippuria

  • Keitä pasta.

  • Laita kaikki peston ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

  • Kaada pastasta vesi ja laita pasta takaisin kattilaan.

  • Lisää neljä ruokalusikallista pestoa pastan joukkoon ja kuumenna.

  • Tarjoile heti! Ripottele pinnalle Parmesania.


-

Kommentit

Suositut tekstit