Maailman paras ruokasalaatti



Maailman paras ruokasalaatti syntyi jouluaattona. Meidän perheessämme syödään yleensä aattolounaana riisipuuroa ja sekametelisoppaa, mutta nyt olimme syöneet puurot jo aatonaattona, joten päädyin väsäämään koko perhekunnalle salaattia.

Salaatista tuli tuhti. Sen makumaailma liiteli suolaisen ja makean kanjonissa edes takaisin ja eri ruoka-aineiden rakenteet ja koostumukset leikitteli yhdessä makujen kanssa. Päärynän makeus ja aurajuuston suolaisuus oli kuin ilotulitus suussa. Kananmuna toi tuhtia rakennetta ja piti nälän loitolla ja rapea pekoni tarjosi ihanaa tekstuuria.

Kukaan ei valittanut, joten epäilen onnistuneeni ihan hyvin. Meitä oli aattolounaalla toistakymmentä, joten tästä syystä päädyin tekemään salaatit annoksiksi lautasille. Tuo viritelmä tarjosi samalla myös juhlan tuntua ennen iltaa.

Kirjoitan alle reseptin neljään annokseen sillä harva tarvitsee reseptiä neljälletoista. Tähän salaattin voi tunkea kaikki jääkaapin jämät kinkusta fetaan, kasviksista nyt puhumattakaan. Kunhan vain idea pysyy hengissä. Eli suolaista ja makeaa, pehmeää ja rapeaa.


PEKONI -KANANMUNA - JUUSTOSALAATTI


200g Salaattia (Rucola, jääsalaatti, jäävuorisalaatti, romaine yms)
1 Paprika
1 rs Kirsikkatomaattia
1 pkt Aurajuustoa
1 pkt Fetaa
2 - 3 päärynää
½ Kurkku
1 pkt Pekonia
4 Kananmunaa

  • Revi salaatit pieniksi.

  • Pilko paprika, tomaatit, kurkku ja päärynä erikokoisiksi paloiksi.

  • Keitä munat koviksi ja paista pekoni rapeaksi.

  • Levitä lautasille ensin salaatit ja kasvikset. Revi päälle juustot ja pekoni. Leikkaa munat paloiksi ja tarjoile!


Seuraathan minua jo Somessa? Löydyn sekä Facebookista että Instagramista  Frutti di Mutsi -nimellä. Pääset Facebook -sivulleni tästä linkistä ja Instagramiin tästä linkistä.

Kommentit

Suositut tekstit