Lasagnella täytetyt paprikat



Täyteyt kasvikset ovat olleet suuressa suosiossa meillä aina. Kesäkurpitsat ja paprikat etenkin maistuvat maukkaan täytteen kanssa tasaisen usein. Yleensä paprikoiden täytteeseen olen valmistanut hieman pasteijatyyppisen täytteen jauhelihan ja riisin kera. Tällä kertaa päätin poiketa vanhasta ja tutusta ja kokeilla jotain uutta.

Idea tähän löytyi useampi kuukausi sitten joltain ulkomaalaiselta ruokasivustolta. Ikäväkseni tästä on jo niin kauan aikaa, etten millään muista mistä se idea putkahti silmieni eteen. Tämän reseptin rakensin siis omien mieltymystemme mukaan ja koko perhe rakastui tähän herkkuun nopeasti. Tämä jäänee siis kiertävälle viikkolistallemme pysyvästi.





Idea on juuri niin kuin otsikossa sanotaan. Paprikan sisään rakennetaan lasagne. Keitin bolognesekastikkeen mihin piilotin sopivasti kasviksia ja maustettu tuorejuusto palveli juustokastikkeen virkaa yhdessä mozzarellan kanssa.

Homma ehkä kuulostaa hieman työläältä, mutta maku palkitsee tekijänsä ruhtinaalisesti.

TARVITSET (4 annosta):


200 g Kevyt jauhelihaa (max 10 %)
2 porkkanaa
2 sipulia
2 sellerin vartta
3 valkosipulin kynttä
Lasagne -mausteseosta
Kasvisliemikuutio
valko- ja mustapippuria
Oreganoa
500 g Tomaattimurskaa

8 Lasagnelevyä

  • Raasta porkkana, kuutioi sipuli ja hienonna selleri. Kuullota niitä hetki pannulla ja lisää valkosipuli murskattuna ja jauheliha. Paista kypsäksi.

  • Mausta mausteilla ja liemikuutiolla.

  • Lisää tomaattimurska ja anna kiehua.

  • Keitä lasagnelevyjä 8 minuuttia että ne ovat täysin pehmenneet.


200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
½ dl Parmesanraastetta
suolaa ja valkopippuria

  • Viipaloi Mozzarella ja siirrä odottamaan.

  • Sekoita kaikki muut ainekset keskenään.


4 Paprikaa

  • Leikkaa paprikoista hattu pois ja poista kaikki siemenet.

  • Laita paprikat pystyyn uunivuokaan.

  • Ala latoa täytettä kerroksittain. Pohjalle jauhelihakastiketta, juustomassaa ja mozzarella. Lisää sitten puolikas lasagnelevy kappaleina ja jatka samalla tavalla kunnes paprika on täynnä. Laita päällimmäiseksi mozzarella viipaleita (ja jos jääkaapista löytyy juuston jämiä, voi nekin raastaa pinnalle)

  • Paista uunissa 200 C noin puoli tuntia, kunnes paprika on pehmennyt. Nauti raikkaan salaatin kera.




[caption id="attachment_4931" align="aligncenter" width="630"] Vinkki: Jos jääkaapissa on juuston loppuja, ne voi raastaa paprikoiden päälle![/caption]

[caption id="attachment_4930" align="aligncenter" width="630"] Lasagnelevyt täytyy ehdottomasti keittää, että ne ovat pehmeitä mennessään uuniin. Paprikat kypsyvät niin nopeasti, ettei levyt pysy mukana ilman tätä toimenpidettä.[/caption]

Kommentit

Suositut tekstit