DIY Piparkakkutalo pahvista! (Sopii allergisillekin)



Vaikka itse olemme saaneet jo hyvästellä tuon lapsemme allergia-ajan lähes kokonaan, halusin julkaista tämän idean minkä olen toteuttanut jo pari vuotta sitten.

Tämän postauksen kuvat löytyivät tänään kun siivosin kuvakansiotani ja olinkin jo aikaa sitten unohtanut koko jutun. Lapsellani siis oli pahoja allergioita pienempänä ja minua harmitti etten uskaltanut tuoda tuolloin taloon mitään syötävää, missä olisi lastani allergisoivia ainesosia.

Muistan silloin aikanaan lukeneeni jostain lehdestä siitä, miten joulutähdet ja muut kukkaset voi tehdä kankaasta askartelemalla ja silloin törmäsin myös ideaan pahvisista piparkakuista ja piparkakkutalosta.

Tiedän, ettei se ole sama asia kuin aidon tekeminen, mutta tämä on yhdessä ihanaa ajanvietettä mihin kaikki perheenjäsenet voivat halutessaan osallistua. Tämä on helppo idea toteutettavaksi myös varhaiskasvatuksen piirissä, sillä tämän voi toteuttaa kaikesta mikä on valmiina eikä se vaadi suuria budjetteja toteutukseen.

Kouluissa, päiväkodeissa ja muualla on usein pienet budjetit, mutta tämän tekoon kuluvat aineet saa helposti upotettua niihin varsinkin, kun käyttää kierrätystä hyväkseen.

 



Pahvinen piparkakkutalo on myös edullinen toteuttaa jo kotoa löytyvistä tarvikkeista kierrättäen ja se säilyy vuodesta toiseen muiden joulukoristeiden kanssa. Mutta silti minulle se tärkein ajatus oli se, että kaikki lapset voivat osallistua tämän tekemiseen.

Halutessaan myös pinnan ruskean kartongin voi unohtaa ja tehdä itse sanomalehdestä paksumpaa kierrätyspaperia ja maalata sen ruskeaksi ja tämän jälkeen koristella miten haluaa.

Tämä on siis monikäyttöinen, halpa ja edullinen joulukoriste, jonka voi tehdä kuka tahansa.

Ihanaa joulunodotusaikaa kaikille (minä tiedän että on marraskuu, mutta minkä jouluihminen itselleen tekee, haha).


TARVITSET:


Pahvia
Ruskeaa kartonkia (tai mitä tahansa paperia pintaan)
Kuumaliimaa
Helmimaalia
Koristeita

  • Leikkaa pahvista kaksi neliötä seiniksi, kaksi neliötä katoksi ja kaksi päätypalaa.

  • Liimaa kartonki päälle ja leikkaa.

  • Tee oviaukko ja ikkunoita halutessasi.

  • Koristele helmimaalilla tai millä tahansa koristeilla (paljetit, helmet, napit, kartongista leikatut "namuset"... Mikä tahansa sopii)

  • Liimaa pohjan päälle kuumaliimalla.


[caption id="attachment_4717" align="aligncenter" width="630"] Maalasin männynkäpyjä vihreäksi askartelumaalilla ja sprayasin hopealla. Lopuksi liimasin korttikoristeista tähtiä ja lumihiutaleita.[/caption]

Kommentit

  1. Täähän on tosi kiva versio piparkakkutalosta. :) Turvallisempikin, kun ei tartte kuuman sokerin kanssa kikkailla.

    VastaaPoista
  2. Tämähän on tosi söpö! Meillä ei allergiat varsinaisesti estä leipomista, mutta jokavuotiset piparkakkutalot ovat olleet sellainen katastrofi, sekä maun että ulkonäön puolesta, että lienee parempi pysytellä pahvisissa :).

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi19. marraskuuta 2017 klo 5.07

    Haha :D Totta muuten että tämän tekeminen minimoi sekä palovammat että pettymykset :D

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi19. marraskuuta 2017 klo 5.07

    Niinpä! Kuumaliiman käsittely on kyllä huomattavasti turvallisempaa kuin tulikuuman sokerin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit