#Sundine Minikokoinen voileipäkakku sopivana annoksena!



Vaimomatskuu -blogissa (klik) oli taannoin suussasulavannäköinen ja nerokkaasti toteutettu idea minivoileipäkakuista. Kuten hänkin, myös minä ja puolisoni rakastamme voileipäkakkuja suunnattoman paljon!

Voileipäkakkua ei totisesti jaksa lähteä väkertämään vain kahdelle henkilölle. Niinpä tämä vaimomatskuu -blogin idea oli uskomattoman kätevä ja käytännöllinen ja lisäksi yllättävän helppo ja nopea toteuttaa.

Lisäksi tämä alkuperäisen idean kakku on vegaaninen joten suosittelen kokeilemaan sitä, sillä siinä ainakin oli itselleni kokonaan uudenlainen makumaailma, mitä aion vielä kokeilla.

Meidän kakkuumme sen sijaan valikoitui meidän omat lempparitäytteet millä muutenkin täytämme voileipäkakkuset usein.

Alkuperäinen Vaimomatskuu - blogin ohje löytyy siis vielä tästä linkistä: KLIK

Kurkkaathan myös aiemmat #Sundine -sarjan herkkupostaukset:

#Sundine Ihanat Mozzarella -snacksit (Mozzarellatikut, jotka ei leviä uunissa)

#Sundine Kanttarellirisotto!

#Sundine Broileri -kanttarellisandwich!

#Sundine Taivaalliset Falafel -wrapit (vegaaninen)

#Sundine: Helpot kanttarelliveneet (Uusi postaussarja alkaa)

Ja näistä linkeistä löytyy aiemmat voileipäkakkupostaukseni. Kokeile savulohi -katkaraputzatziki -kakkua (klik), helppoa kinkkukakkua (klik) (mikä muistuttaa paljolti tämän postauksen makumaailmaa) ja vaihtelua peruskakuille tuo myös ihanat ranskanleivästä tehtävät kinkkukääröt (klik).


TARVITSET (4 annosta):


8 palaa paahtoleipää
12 viipaletta maksamakkaraa
4 rkl Punajuurisalaattia
4 rkl Sinappikurkkusalaattia
8 rkl Kinkkutahnaa (ohje alla)
1 prk Sulatejuustoa kuorrutukseen
Lihalientä tai vettä kostutukseen

4 x 2,5 dl juomalasia sekä muovikelmua

  • Kelmuta kaikki lasit sisäpuolelta kelmulla.

  • Leikkaa leipäpaloista reunaa ohuemmaksi ja leikkaa kukin leipä neljään osaan.

  • Paina jokaisen lasin pohjalle leipäpala, että koko pohja peittyy kunnolla.

  • Kostuta leipäpala kevyesti vedellä ja laita päälle 4 ohutta viipaletta maksamakkaraa sekä ruokalusikallinen sinappikurkkusalaattia.

  • Tee seuraava kerros. Laita paahtoleipäpala taas kurkkusalaatin päälle ja kostuta kevyesti. Lisää päälle 2 rkl kinkkutahnaa ja 1 rkl punajuurisalaattia.

  • Laita viimeinen leipäpala pohjalle ja paina kevyesti, että täytteet tasoittuvat. Tämän jälkeen käännä kelmun reunat kakkujen päälle ja siirrä jääkaappiin tekeytymää pariksi tunniksi.

  • Parin tunnin päästä kippaa kakkuset lautaselle ja koristele hieman mikrossa pehmennetyllä sulatejuustolla. Anna sulatejuuston hyytyä jääkaapissa vielä hetki ja nauti!


KINKKUTAHNA:


1 prk Tuorejuustoa
½ pss palvisuikaleita
½ Suolakurkku (niitä kokonaisia mitä myydään irtotavarana)
Kevätsipulia
Suolaa, pippuria maun mukaan

  • Kuutioi suolakurkku pienen pieneksi kuutioiksi ja silppua sipuli.

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  • Mausta, maista ja mausta lisää, jos tarvitsee.




Ps. Seuraathan minua jo Sosiaalisessa mediassa? Löydyn instasta nimellä @fruttidimutsi  ja Facebook -profiiliini pääset tästä: Fruttidimutsi

Blogissa on lisäksi meneillää arvonta. Arvon 50 € lahjakortin Her Secret -verkkokauppaan. Arvontaan pääset osallistumaan tästä linkistä.

Kommentit

  1. Vitsit miten kiva idea! Voileipäkakut on munkin lemppareita, mutta harvoin sellaiselle isolle kakulle löytyy syöjiä (tai edes jaksamista sen väsäämiseen). Pitäkin kokeilla jotain tollaisia söpöjä minikakkuja joku päivä :D

    VastaaPoista
  2. Oi! Onpa hauskaa että tästä mun oivalluksesta on ollut iloa muillekin voileipäfaneille :D Mulla lähtee nyt vastavuoroisesti testiin tämä sun jutussa linkkaamasi nerokas kääröleipä - nam!

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi2. marraskuuta 2017 klo 1.10

    Mahtavaa! Tulethan kertomaan miten toimi? :)
    Ihanaa syksyä!

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi2. marraskuuta 2017 klo 1.10

    Tämä on kyllä ihana idea :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit