#Sundine Ihanat Mozzarella -snacksit (Mozzarellatikut, jotka ei leviä uunissa)



Meillä rakastetaan juustoja. Paljon. Itse voisin jopa elää juustoilla. Toisinaan innostun tekemään meille mozzarellatikkuja, mutta koska emme omista friteerausvälineitä, ne tehdään uunissa. Mozzarellatikkujen kasassa pysymisen edellytys on jäädyttää ne kokonaan. Silti tuntejenkin pakastamisen jälkeen ne leviää pellille. En vieläkään oikein tiedä mitä minä teen väärin.

Tämä sai minut kehittelemään mozzarellasnacksin. Sen idea on olla mozzarellatikku joka ei sula ja tästä syystä se onkin enemmän mozzarellapihvin muodossa.

Resepti on helppo. Siihen ei tarvita jäädyttämisiä eikä mitään muitakaan välivaiheita. Lisäksi näiden tekeminen on todella edullista. Yksi mozzarellapallo maksaa reilusti alle euron ja lisäksi tarvitset vain kananmunan, korppujauhoja ja mausteita.

Tämä respeti on osa #Sundine -postausketjua. Aiemmat #Sundine -reseptit löytyvät tästä:

#Sundine Kanttarellirisotto!


#Sundine Broileri -kanttarellisandwich!

#Sundine Taivaalliset Falafel -wrapit (vegaaninen)

#Sundine: Helpot kanttarelliveneet (Uusi postaussarja alkaa)


TARVITSET (2-3 annosta, 9 snacksia):


2 palloa mozzarellaa
2 Kananmunaa
2,5 dl Korppujauhoja
Garam masala -mausteseosta
Mustapippuria
Suolaa
Jeeraa (Juustokuminaa)
Korianteria

(Voit lisätä oman maun mukaan mitä tahansa mausteita tai käyttää pelkästään suolaa)

Öljyä voiteluun

  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon mausteet ja korppujauhot.

  • Leikkaa mozzarellapallot kumpikin viiteen osaan. Päätypaloista kannattaa laittaa kaksi tai kolme yhteen, että kaikki on samankokoisia.

  • Voitele muffinivuoan kolot öljyllä.

  • Laita yhdeksään koloon noin ruokalusikallinen muna-korppujauhoseosta ja taputtele se sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

  • Lisää mozzarellaviipaleet päälle ja taputtele lopusta "taikinasta" kaikille kannet päälle.

  • Paista 220 C n. 10- 15 min, että pinta on saanut väriä. Ota ulos uunista ja anna levähtää muutama minuutti että mozzarella hyytyy uudelleen.

  • Käännä letut ympäri ja paista vielä muutama minuutti, että ne ovat rapeita ja kauniin värisiä kummaltakin puolelta.

  • Tarjoile dipin ja chilikastikkeen kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit