#Sundine Taivaalliset Falafel -wrapit (vegaaninen)



#Sundine -postaussarjan toisessa osassa jaan teille ihanan Falafel -reseptin. Rakastuin falafeleihin joskus muutama vuosi sitten ja sen jälkeen niitä on pitänyt saada säännöllisesti. Ne ovat minun mielestäni lohturuokaa parhaimmillaan ja mikä parasta: ne on tehty kokonaan ilman mitään eläinperäistä. Näin ollen ne sopivatkin sekä herkutteluun että kasvisruokapäivään täydellisesti.

Olen tosin menettänyt falafelien kanssa hermoni lukemattomia kertoja. Suurin syy siihen on se, että jokaisella on oma tyylinsä tehdä näitä ja sen mukana mielipide mitä niissä saa olla ja mitä ei. Minun reseptini on syntynyt lukemattomien kokeilujen muokkaamana ja rakastan tätä reseptiä suunnattomasti.

Rakastan falafeleissä myös sitä miten hyvin ne sopivat joka paikkaan. Niitä voi natustella sellaisenaan, pitaleivän välissä, hampurilaisessa, ranskalaisten kanssa tai vaikka salaatissa. Niissä on upea maku ja niitä tekee mieli tasaisin väliajoin.

Tämä minun reseptini on aika iso, mutta se johtuu siitä, että teen näitä aina paljon että niitä olisi aina pakastimessa kun himo iskee.

Alle tulee myös pari ihanaa kastikeideaa.

Pääset lukemaan #sundine -postaussarjan ideasta enemmän tästä linkistä. Linkistä löytyy myös viime sunnuntain resepti ihanista kanttarelliveneistä!


TARVITSET:


2 tlk Säilykekikherneitä (go green)
1 rs Tuoretta korianteria
½ rs Persiljaa
1 dl Ohrajauhoja (tai mitä tahansa jauhoja. Lisää jauhoja jos taikina jää liian löysäksi)
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 sitruunan mehu
2 tl Jeeraa
1 tl Inkivääriä (kuivattua tai tuoretta)
1 tl Garam masala -mausteseosta
2 tl Suolaa
2 tl parikajauhetta

  • Laita kaikki muut aineet, paitsi jauhot blenderiin ja aja seos tasaiseksi tahnaksi.

  • Lisää jauhot seokseen käsin vaivaamalla.

  • Tee kostutetuilla käsillä leivinpaperin päälle pellille joko pikku pullia tai pihvejä.

  • Paista 200 C n. 20 min, kunnes ne ovat saaneet väriä.


VINKKI: Tarjoilin falafelit tortillalettujen kanssa. Lisäkkeenä oli alla olevat kastikkeet sekä paistettuja kasviksia.

VINKKI: Älä kaada kikherneiden lientä hukkaan! Siitä voi tehdä vaikka tällaisen ihanan vegaanisen charlotte russen tai tällä Vernan ohjeella herkullisia vegaanisia pavlovia

Salsa:


3 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 paprika
½ dl sweet chili saucea
1-2 jalapenoa

  • Siivoa tomaateista, paprikoista ja chileistä siemenet ja muut pois.

  • Aja blenderillä karkeaksi kastikkeeksi.


Quacamole:


3 syöntikypsää avocadoa
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
paprikakuutioita
Chiliä
1 valkosipulin kynsi

  • Pilko chili ja paprika pieniksi kuutioiksi.

  • Survo avocadot haarukalla mössöksi ja lisää muut aineet sekaan. Anna maustua muutama tunti.




 

Kommentit

Suositut tekstit