#Sundine: Helpot kanttarelliveneet (Uusi postaussarja alkaa)





Tänään aloitan uuden postaussarjan jonka tunnistaa otsikon alusta tunnisteella #sundine. #Sundine -sarja tulee ilmestymään sunnuntaisin ja sen pohjimmainen idea on tuoda joku uusi ja herkullinen, tai vanhasta tuunattu resepti jokaiselle viikolle. Nimi Sundine tulee sanoista sunday dinner, eli sunnuntain päivällinen.

Kaikki #Sundine -reseptit löytyvät blogin sivulta kategorioiden alta ja ne on helppo myös googlettaa käyttämällä #Sundine -tunnistetta.

Ensimmäinen #Sundine -resepti on ystävältäni saatu jumalainen versio täytetyistä kesäkurpitsoista. Omat kurpitsani olen useinmiten täyttänyt jauhelihalla ja riisillä tai kasviksilla. Tämä resepti on sesonkiruokaa parhaimmillaan, sillä täytteenä on juuri nyt parhaimmillaan olevat tuoreet kanttarellit.


TARVITSET (4 hlö):


300 g tuoreita kantarelleja
1 iso  kesäkurpitsa
2 rkl voita
4 pientä kesäsipulia tai 1 iso keltasipuli
1tl suolaa
½ tl mustapippuria
100 g kantarellituorejuustoa
(sinihomejuustoa)
Pinnalle: juustoraastetta

  • Halkaise huuhdottu kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Jos käytät kesäsipulia, niin jätä varsia hieman talteen koristeeksi.

  • Paista puhdistetut kantarellit paistinpannulla ja haihduta niistä vesi pois. Isoimpia sieniä voi pieniä, mutta sienet kutistuvat kyllä huomattavasti, kun niistä lähtee vesi. Lisää voi ja hienonnetut sipulit ja kuullota ne pehmeäksi. Lisää pienitty kesäkurpitsan täyte ja anna seoksen pehmetä hetken, jotta enin neste haihtuu. Lisää lopuksi kantarellituorejuustoa, jotta seoksesta tulee muhennosmainen täyte. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla.

  • Nosta halkaistut kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.

  • Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja juusto on saanut kauniin värin.

  • Leikkaa päälle kesäsipulin vartta ja tarjoile salaatin ja tuoreen leivän kera.


VINKKI: Jos kanttarellihöystöä jää yli, sen voi nauttia iltapalaksi ruissipsien kanssa! Näin vähennetään ruokahävikkiä!



 

Kommentit

Suositut tekstit