Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta! Mansikka-raparperi ja uuniomena!



Viime vuonna kondensoitu maito myytiin kaupoista loppuun viikossa kun some repesi jäätävän herkullisesta itse tehdystä jäätelöbuumista. Olin jo aivan unohtanut koko homman kun Facebook muistutti minua vuoden takaisesta muistosta. Niinpä kipitin kauppaan ja päätin kokeilla paria uutta makua ja ne kyllä onnistuivat erinomaisen hyvin. Sattumalta huomasin että tämä on myös paras mahdollinen vierasvara mitä voi olla olemassa, se nimittäin säilyy pitkään pakastimessa (jollei tule muutoin syödyksi).

Tässä linkissä on alkuperäinen ohjeeni tähän. Linkin takaa löytyy myös viime vuoden variaationi, jotka olivat ihania nekin. Tämän kesän maut ovat lähellä sydäntäni muuten, nimittäin uuniomena sekä mansikka-raparperi! Jälkimmäinen meni tosi kovaksi, sillä keittämäni raparperi oli liian vetistä, se kannattaa pienesti valuttaa siivilän läpi, ettei nestettä tule liikaa. Näin jäätelö pysyy pehmeänä. Uuniomena sen sijaan oli sopivan pehmeää, kun antoi sen sulaa pöydällä viitisen minuuttia, niin siitä sai kivasti palloja irti.

Tein siis tämän alkuperäisen ohjeen mukaisen määrän jäätelöä ja jaoin sen kahteen osaan. Toiseen tuli 3dl keitettyä ja soseutettua raparperiä ja 3 dl mansikoita. Makeutta voi lisätä oman maun mukaan. Kannattaa kokeilla valkoisen sokerin tilalle jotain muuta, esimerkiksi hunajaa tai vaikka koivusokeria.

Uuniomena jäätelö syntyi niin, että pehmensin paistinpannulla 3 keskikokoista Granny Smith omenaa. Jätin niihin kuoret, mutta kokemuksesta viisastuneena suosittelen kuorimaan omenat ennen kypsentämistä. Kuoret jäätyy vähän ikäväntuntuisesti tuonne massaan. Kun omenat olivat pehmeitä, lisäsin niiden sekaan kanelia reilulla kädellä sekä pari ruokalusikallista muscovadosokeria. Näin se antoi täydellisen uuniomenan maun.

 

Kommentit

Suositut tekstit