Salama McQueen -kakku mansikka -raparperitäytteellä.


"Kiitos äiti kun teit minulle oman kakun, tämä on hyvää".


Se oli paras palkkio minkä kuunaan olen saanut. Kun oma lapsi on onnellinen, on äitikin onnellinen.

Kakun koristelun idea löytyi Pinterestistä. Ja kuten AINA, myös tälläkin kertaa minä laskin sokerimassan menekin ihan pieleen. Minä en tajua mikä siinä voi olla niin julmetun vaikeaa. Varasin kakun Martti- osaan, eli isompaan kakkuun kaksi pakettia ruskeaa sokerimassaa. Vaikka kaulin sen miten ohueksi, sitä ei ollut riittävästi, ja näin ollen se jäi alhaalta rumaksi ja ryppyiseksi.

Pienempään Salama -kakkuun olin varannut yhden paketin punaista massaa ja se riittikin ihan kivasti, ja ryppyjä tuli huomattavasti vähemmän.

Lisäongelmia tuli elintarvikeliimasta, jota laitoin liikaa, enkä meinannut saada suuta ja silmiä pysymään paikoillaan. Eikä tuo koristelu muutenkaan mennyt niin kuin Strömsössä.

MUTTA... Minun pian kolmevuotiaani oli pohjattoman onnellinen kakustaan ja se on minulle kaikkein tärkeintä. Lisäksi kakku oli jäätävän herkullinen. Oikein raikas ja tosi kesäisen makuinen.

MANSIKKA -RAPARPERITÄYTEKAKKU (40 hlö)


Pohja on tehty tällä nerokkaan hyväksi havaitulla ohjeella, jolla en ole koskaan epäonnistunut (LINKKI). Tein molemmat pohjat yhtäaikaa ja käytin niihin yhteensä 13 kananmunaa.

TÄYTE:

3 prk (750g) Jogurttirahkaa
2 prk Vispikermaa
400g Pakastemansikkaa
400g Tuoretta mansikkaa
½ - 1dl Sokeria (Lisää ensin puolet, ja lisää jos tarvitsee lisää makeutta)
4 Liivatelehteä

Vettä kostutukseen

(Liivatelehdet sitovat täytteen kosteuden, mikä auttaa kakkua pysymään hyvänä, eikä siitä valu nesteitä mitkä voisivat tuhota koristelun. Varsinkin kuumina päivinä kakun hikoilevat herkästi.)

  • Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia.

  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita siihen jogurttirahkat.

  • Lisää seokseen sulatetut ja valutetut mansikat ja sokeri. Maista maut ja lisää sokeria tarvittaessa.

  • Sulata liivatteet ruokalusikalliseen vettä ja valuta massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.


VINKKI: Itse kasasin kakun niin, että vuorasin pohjien paistovuoat muovikelmulla ja kasasin kakun tekeytymään siihen ylöalaisin. Tämä siksi, että sain kakun reunat sokerimassaa varten täydellisen tasaiseksi. Lisäksi kakku vei juhlapäivään asti paljon vähemmän tilaa jääkaapissa, kun kumpikin oli omissa vuoissaan tekeytymässä. Liivate sitoo massan ja kakku on reunoiltaan ja kaikinpuolin supersiisti. 



  • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

  • Kostuta ensimmäinen kerros, levitä koko kakulle reilusti raparperikastiketta lusikalla.

  • Lisää täytemassaa ja täytteen päälle kerros tuoreita mansikoita.

  • Toista niin kauan että kakku tai kakut ovat molemmat kasassa. Kostuta myös päällimäinen pala ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yönyli.


VINKKI: Koristele kakku vasta seuraavana päivänä ennen juhlia. Jos käytät sokerimassaa, kakku kannattaa päällystää ennen sokerimassan laittoa joko voikreemillä, tai vaikka vaniljatuorejuustolla, mitä itse käytin. Se estää kakun kosteutta sulattamasta sokerimassaa.



RAPARPERIKASTIKE:

5 dl Raparperiä
½ dl Sokeria
1 tl Kanelia

  • Keitä raparperit tilkassa vettä pehmeiksi.

  • Sammuta liesi ja lisää sokeri ja kaneli.

  • Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä kylmässä.

  • Tämän voi tehdä parikin päivää etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.


 

Kommentit

Suositut tekstit