Slim pastat testissä - poimi superkevyet reseptit!

Sain testattavaksi Ekamarketilta tässä jokin aika sitten saapuneita uutuksia, eli Slim Pastoja. Joku saattaa vielä muistaa edellisen testaukseni "Nolla kaloria - Suoraan helvetistä". Voin kertoa, että kun lähdin mukaan näitä testaamaan, olin täydellisen autuaasti unohtanut tuon testauksen. Ja hyvä niin, sillä pääsin tähän mukaan tavallaan puhtaalta pöydältä.

Kuten tuo aiempikin testaukseni, myös nämä pastat, nuudelit ja riisit ovat Konjac -jauhosta valmistettuja tuotteita. Konjac -jauho tekee tuotteista paitsi hyvin matalakalorisia, mutta myöskin gluteenittomia sekä vegaaneja. Näin se sopivat moneen ruokavalioon ja elämäntapaan.

100 g Slim pasta -tuotetta sisältää 35 kcal energiaa, kun tavallisessa pastassa mennään 300 kcal yli että heilahtaa. Tämän takia nämä sopivat hienosti esimerkiksi laihduttajalle. Ja hämmentävintä kaikessa on se, että itse ruokakriittisenä en huomannut maussa mitään eroa tavalliseen pastaan. Tuotteiden kehitys onkin mennyt huimasti eteenpäin.

Voin kertoa, ettei ole parempaa fiilistä laihduttajalle, kuin syödä omia lempiruokiaan ilman turhia kaloreita ja silti saada maha täyteen ja mieli kattoon. Nämä pastat ja riisit vieläpä pitävät vatsan kylläisenä pitkään ja tästäkin syystä helpottavat painonpudotusta tai ylläpitoa mukavasti.

Muunmuassa nämä pastat ja riisit ovatkin mahdollistaneet minulle sen, että painonhallinta ei ole se mitä ajattelen koko ajan. Keskityn vain nauttimaan elämästä ajattelematta koko ajan mitä voin syödä ja mitä en, mutta samalla tehdä niitä pieniä valintoja askel askeleelta kauemmaksi sairauksista, jotka ylipaino voi mahdollisesti aiheuttaa vuosien saatossa.

Minä en enää laske pahemmin kaloreita. Poistin puhelimesta jokaisen appsin, mitkä ajoi siihen kyttäämiseen. Otin jälleen haltuuni lautasmallin, minkä mukaan kasaan päivän ateriat ja sen lisäksi käytän silloin tällöin näitä Slim Pasta -tuotteita tekemään ruoasta kevyttä, ilman että mausta tarvitsee tinkiä yhtään. Jos esimerkiksi syön lounaalla Slim Pastaa, voin hyvällä omalla tunnolla syödä päivällisellä vaikka uuniperunan, sillä tiedän, että saan tarpeeksi ravintoa päivänaikana, mutta pysyn silti miinuskaloreilla. Tottakai sitä tietää ruokaa laittaessa, että mitä siinä ruoassa on ja osaa suunnilleen arvioida syökö päivän aikana 1500 vai 3000 kcal. Mutta pointti onkin siinä, että suunnilleen ja sinnepäin riittää tätä nykyä vallan mainiosti.

Tein kaksi erilaista reseptiä, mihin itse rakastuin erityisen paljon. Jokainen resepti on vähäkalorinen, mutta pitää nälän poissa ja näin ollen auttaa pudottamaan painoa. Laskin näihin annoksiin kalorit mukaan näyttääkseni, miten vähän niitä näiden pastojen ansiosta oikein tulee. Nämä pastat ovat kiva lisä helpottamaan painonpudotusta mutta kannattaa silti muistaa, että terveelliset elämäntavat ja niiden hallinta tuo pysyvän tuloksen, ei kituuttaminen minikaloreilla. Hidas tie on pysyvämpi, kuin juoksusprintti.


TOMAATTINEN KASVISSPAGHETTI (3 annosta)


Koko annoksessa on kaloreita 376 kcal, ja tästä saa kolme isoa annosta, jolloin yhden annoksen kaloreiksi tulee vain 125 kcal.

1 Porkkana
Nippu rucolaa
1 Sipuli
4 Herkkusientä
Pieni nippu papuja
1 Valkosipulinkynsi
1 tl Oliiviöljyä
1 prk Tomaattimurskaa (yrtti)
1 pkt (200g) Slim Pasta Spaghettia
Mausteet: Oregano, suola, pippuri



  • Viipaloi herkkusienet, kuutioi sipuli, murskaa valkosipuli, leikkaa porkkanat tikuiksi, pienennä pavut.

  • Freesaa kasviksia hetki pannulla ja lisää tomaattimurska ja mausteet.

  • Anna kiehahtaa. Maista maut.

  • Lisää Slim Pasta kastikkeen sekaan ja anna kiehahtaa noin minuutin verran.

  • Jaa kolmeksi annokseksi ja nauti.



"Juustoinen" Siemen-rucola-pasta (vegaani, gluteeniton)


Tämä ruoka on minulle lohturuokaa. Se on täydellisen herkullista ja hurjan täyttävää. Siemenistä tulee pähkinäinen maku kun taas oluthiiva tuo siihen juustoisaa makua. Täydellinen lauantai-päivän "mättöruoka", mutta kevyesti! Tästä annoksesta tulee yksi annos tai kaksi pientä annosta koko hommassa on kaloreita 244 kcal! Jos jaat annoksen kahteen, tulee yhteen annokseen 122 kcal!

TARVITSET:

1 rkl Auringonkukansiemeniä
1 rkl Kurpitsansiemeniä
½ nippua rucolaa
2 rkl Oluthiivaa
1 pkt Slim Pasta Penne
1
 tl Oliiviöljyä

  • Pyöräytä rucola, siemenet ja oliiviöljy silpuksi blenderillä ja kaada seos kuumalle pannulle.

  • Heitä Pennet sekaan ja kuumenna.

  • Lisää oluthiiva ja nauti.


 

Näissä ruoissa on minimaalisen vähän kaloreita, mutta niin on myöskin proteiinia. Suosittelen lisäämään siis lihaa, kanaa, kalaa, papuja, herneitä, raejuustoa, tofua tai ihan mitä tahansa proteiinipitoista annokseen, tai nauttimaan päivän aikana jotain muuta millä proteiinitarve täyttyy.


 

Kommentit

Suositut tekstit