7 x Maissikakku suolaisina herkkuina! (Sis. Arvonta)





Kaupallinen yhteistyö Friggs

Viimeiset kaksi vuotta minun ruokavaliooni on liittynyt oleellisena osana maissikakut. Ne ovat oikein maukas tapa keventää ruokavaliota. Muistan ennenvanhaan, että riisikakkuja söivät vain allergiset, kukapa niitä pahvikiekkoja olisi vapaaehtoisesti maistellut? Sellainen käsitys seurasi minua ihan näihin vuosiin asti, kunnes tajusin näkkäreitä tutkaillessani, että riisi- ja maissikakut olivat muuttuneet merkittävästi ja niitä on alkanut saada monin tavoin varioituina ja maustettuina.

Tutustuttuani painonhallinnan myötä erilaisiin tapoihin keventää ruokavaliota ja varsinkin etsiessäni leivälle kevyempiä korvikkeita, maissikakuista tuli todella iso osa ruokavaliotani. Ne ovat nykyään valovuosien päässä mauttomuudesta ja kaloreita laskevalle ihmiselle - as myself - ne ovat aivan välttämättön, mutta herkullinen osa ruokavaliota. Leivän tilalle valitsen maissikakun lähes poikkeuksetta. Enkä minä koe jääväni mistään paitsi.

Eikä se jää enää vain leipään. Olen oppinut jalostamaan niitä moniin tarkoitusperiin. Ja maissikakkuja "kypsentämällä" niihin saa myös monenlaisia koostumuksia. Ne korvaavat pizzapohjan, hampurilaissämpylän, sipsit, nachot ja voileipäkeksit. Ne ovat niin monikäyttöisiä ja oikeastaan vain mielikuvitus voi rajoittaa niiden jalostamista mihin tahansa.

Rakastan maissikakuissa erityisesti juuri merisuolan käyttöä. Ne lisäävät uskomattoman paljon kakkusten herkullisuutta ja samalla myös antavat tilaa kokeilla mahdollisiman monia käyttötarkoituksia. Alle olen valinnut muutamia omia lemppareitani.



Maissikakuilla nachojen korvaaminen on nerokasta. Maissikakkuja tulee syötyä vähemmän ja ne muuttavat herkuttelun huomattavasti kevyemmäksi. Itse tehty salsa ja guacamole kruunaavat herkutteluhetken ja popcorneille tarkoitetulla cheddar -mausteella maissikakkuihin saa vielä astetta nachomaisemman maun. Törkeän hyvää ja saletisti toimivaa!

Maissikakut voi pienentää murtamalla ne käsin tai leikkaamalla puukolla sopivankokoisiksi paloiksi. Guacamole syntyy helposti, kun syöntikypsän avocadon muussaa haarukalla ja sekaan heittää pieneksi pilkottua punasipulia, valkosipulia ja sitruunanmehua. Tulisuutta saa jalapenoilla ja pehmeyttä cheddarjuustokastikkeella. Juustokastike ei nyt varsinaisesti ole mitään kevyttä, mutta jos herkkuhetki muuten on kevennetty jo huippuunsa, voi helposti jostain kohti hieman joustaa.



Juusto- ja viini -illankin kruunaa maissikakut. Maissikakuissa on merisuolaa tuomassa suolaisuutta ja ne ovat uskomattoman herkullisia juustojen ja viikunahillon kera. Tässäkin toistuu sama kuten nachoja korvatessa: Maissikakut ovat koostumukseltaan sellaisia, että niitä menee jostain syystä paljon vähemmän kuin vaikka voileipäkeksejä. Ja omaan suuhuni ne maistuvat paljon paremmalta, joten iltaherkuttelu voidaan viedä uusille leveleille vaikkei keventämistä tarvitsisi edes miettiä.



Hampurilaissämpylän korvaaminen maissikakuilla vähentää annoksen kalorit ihan minimiin ja itse maussa ei ole eroa nimeksikään. Väliin kananmuna ja ananas pihvin kaveriksi ja täydellinen mättöeväs on valmis syötäväksi. Maissikakut voi vielä käyttää uunin tai pannun kautta, jolloin ne pehmenevät hieman ja koostumus muuttuu vieläkin paremmaksi.

Itse en oikeastaan enää pahemmin edes pidä pullamaisesta sämpylästä, kun tähän versioon on päässyt tutustumaan.



Keiton kanssa nautitut maissikakut korvaavat leivän helposti. Maustetun maissikakun maku on niin hyvä, että levitteitä ei tarvita. Levite oikeastaan tuo vähän ällön maun, sillä maissikakkujen ominaismaku on niin herkullinen. Vähän kasviksia kylkeen eikä mitään muuta!



Kukaan ei uskonut kun sanoin että maissikakkupizzat vievät voiton tavallisesta pizzasta 6-0. Maistoin perheen tavallista pizzaa ja kyllä tämä maissikakkupizza vaan maistui huomattavasti paremmalle. Päällä on bolognese -kastiketta, aurajuustoa sekä mozzarellaa. Maissikakut pehmenevät täytteiden ansiosta uunissa ja maku on taivaallinen. Raikas salaatti kylkeen ja taas mässäillään. Mausta ei tarvitse tinkiä pätkääkään, mutta kalorit ovat aika minimaaliset tavalliseen verrattuna. Rakastan näitä!

Nämä toimivat mättöeväänä herkkupäivänä, mutta myös perusarjen rikastuttajana. Bolognesen saa entistä kevyemmäksi käyttämällä lihan tilalla soijarouhetta. Juuston voi korvata vegaanisella kasvijuustolla, jolloin tämä herkku on myös vegaani -ruokavalioon sopiva.



Lounaaksi pari maissikakkua, tomaattia ja mozzarellaa. Vie nälän hyvin ja maistuu taivaalliselta. Joskus sipaisen kakun pintaan pestoa ja käytän koko homman uunissa. Aivan uskomattoman hyvää.



Kalan ystävällekin nämä toimivat pohjana siinä missä ruisleipäkin. Nämä on niitä herkkuja, mitä vedetään kun muu perhe nukkuu ja mieli tekee "jotain". Hiipien käy tie yöllä jääkaapille ja makuhermot saa tyydytettyä muutamalla lohenpalalla. Iltapala ei vaadi mitään muuta. Vain rapea kakku ja tuoretta lohta.

Munakoisoni ja Minä - blogin Jasmine loihti vastaavasti ihanan herkullisia makeita herkkuja maissikakuista! Jasminen herkulliset ideat niin juhlaan, kuin arkeenkin löytyy tästä linkistä (klik)! Myös Jasminen blogissa arvotaan tuotepaketteja, joten voit tuplata mahdollisuutesi onnistua!

ARVONTA:


Arvon 5 (viisi) kappaletta Friggs -tuotepaketteja!


Yhden paketin arvo on 30€ ja osallistumisaikaa on 8.5. asti.


Osallistua voit kommentoimalla alle yhteystietosi. Tietoja käytetään vain
voittajan kiinni saamiseen! Onnea arvontaan!

Kommentit

  1. Kiitos herkullisista vinkeistä! Menee kokeiluun! Mukaan arvontaan.

    VastaaPoista
  2. Kivoja vinkkejä, pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan innovatiivisia ohjeita, pizza menee ainakin kokeiluun! Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  4. Mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  5. Mukana arvonnassa, olisi kiva päästä maistelemaan :)

    VastaaPoista
  6. Mukaan ehdottomasti, nämä riisikakut on herkkuja! :)

    VastaaPoista
  7. Mukana, kivat herkut helpolla- kiitokset hyvästä blogistasi.

    VastaaPoista
  8. Mukana arvonnassa. Mä oon ite tykästyny tuohon chia-merisuolakakkuseen. Pitää kokeilla pizza ja mozzarella-tomaatti -vinkkejä, kuulostaa aika hyvälle! :)

    VastaaPoista
  9. Oi, ehdottomasti mukana!

    VastaaPoista
  10. Kiitos vinkeistä! Pitääpä laajentaa kokeiluja!

    VastaaPoista
  11. Oi, mukana! Nuo chia-merisuola maissikakut on maailman parhaita. Eipä oo ikinä käyny mielessä tehdä niistä pizzoja, pakko koittaa! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  12. Jihuu, mukana arvonnassa ollaan. Alkoipas tehdä mieli maissikakkua tekstiä lukiessa. :)

    VastaaPoista
  13. Mukana! Huippuhyviksi tuotteiksi todettu!

    VastaaPoista
  14. Hyviä maissikakkuja. Kelpaa koko perheelle. Kisassa mukana.

    VastaaPoista
  15. Mukana! Noita pitäisi päästä testaamaan ?

    VastaaPoista
  16. Pitääpä kokeilla, käteviä tarjottavia.

    VastaaPoista
  17. Oi, pikkupizzoja!Täytyy testata ensitilassa! Hampurilainen sen sijaan näytti aika hurjalta, miten tuollaisen syöminen onnistuu ;)?

    VastaaPoista
  18. Sofia / Frutti Di Mutsi15. huhtikuuta 2017 klo 16.23

    pannun kautta niin pehmenee :)

    VastaaPoista
  19. rippijuhlatarjottavat mietinnässä - tästähän jottai vähä erilaista (-:

    VastaaPoista
  20. Mukana. Voiko mikrottaa pikkupizzat?

    VastaaPoista
  21. Nam nam! Voittaisipa näitä!

    VastaaPoista
  22. En ole pitkään aikaan muistanut näiden olemassaoloa. Täytyypä taas kokeilla. Olen tykännyt juuri noista maustetuista versioista. Nachon korvikkeena hyvä idea

    VastaaPoista
  23. Näyttävät maukkailta. Täytyy testailla.

    VastaaPoista
  24. Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  25. Sofia / Frutti Di Mutsi17. huhtikuuta 2017 klo 5.17

    En osaa sanoa, mutta miksikäs ei? Uskoisin että toimii siinä missä uunikin :)

    VastaaPoista
  26. Mukavaa rouskuteltavaa, aivan ihania täyte vaihtoehtoja kun itse tulee syötyä niitä lähinnä juuston kanssa

    VastaaPoista
  27. Nams mitä herkkuja, täydellisiä tulevaa vappua ajatellen piknikille!

    VastaaPoista
  28. Herkut menevät, kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  29. Ehdottomasti mukana ?

    VastaaPoista
  30. Pitääkin heti tänään koittaa pitsoina ?

    VastaaPoista
  31. Mira Ruodemäki-Poikonen17. huhtikuuta 2017 klo 23.50

    Mukana

    VastaaPoista
  32. Mukana ? Riisikakut on hyviä, niin olispa kiva maistaa maissiakin.

    VastaaPoista
  33. Ja mä olen vuosia mussuttanut noita ihan silleensä. Pitääpä pistää ohjeet ylös :)

    VastaaPoista
  34. Herkullisia maissikakkuohjeita ?

    VastaaPoista
  35. Tämä oli uutta, täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  36. Hyvät vinkit otan aina ilolla vastaan :) Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  37. Tuskin jaksan odottaa että pääsen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  38. Mukana :) näyttää hyviltä. Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  39. Oi nam! Menee kokeiluun, varsinkin tämä pizza -versio!

    VastaaPoista
  40. Mukana :) näyttää hyviltä. Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  41. Riisikakkuja on kokeiltu ja hyviksi havaittu!

    VastaaPoista
  42. Noi on hyviä. Mukana kisaamassa

    VastaaPoista
  43. Nam, mie haluun myös!

    VastaaPoista
  44. Aivan mahtavia ideoita! Pitääkin pitää mielessä ensi kauppareissulla! Ja mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  45. Näitä olen syönyt jo monta vuotta.

    VastaaPoista
  46. Onneksi olen löytänyt maissikakut. Kiitos uusista vinkeistä!

    VastaaPoista
  47. Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että olen aina sanonut, että asiat joita en aijo elämässäni kokeilla on kovat huumeet ja riisikakut. No, huumeita en varmasti aijo kokeilla ikinä, mutta maissikakkuja päätin kokeilla. Maissikakkuaddiktio olisi varmasti vain hyväksi. En syö hirveästi leipää, mutta snacksit ja muu vehnähöttö olisi mukava vaihtaa johonkin kevyempään. Kukapa olisi uskonut, että se muu olisi maissikakut.

    VastaaPoista
  48. Pizza menee testiin het huomenna!!

    VastaaPoista
  49. Ei vitsi miten hyviä vinkkejä. Itse olen sipaissut vain hieman oivariinia pintaan. Testiin siis nämä vinkit!

    VastaaPoista
  50. Oi nyt löyty uusia käyttötapoja noihin riisikakkuihin,pizza menee kokeiluun heti ;)

    VastaaPoista
  51. itsekin löysin juuri vastikää riisi-maissikakut,en vaan ole kokeillut em tapoja nauttia niitä ,kiitos vinkeistä ☺

    VastaaPoista
  52. Nam! Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle riisi- ja maissikakut ovat herkkua. Olen lähes koukussa juustolla maustettuihin, mutta muitakin olisi kiva kokeilla. Vinkkisi maissikakkupizzasta menee takuulla kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  53. Todella maistuvia vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  54. Kyllä reseptejä kelpais kokeilla jos voittais.

    VastaaPoista
  55. Friggsin maissikakut ovat herkullisia ja hyvänmakuisia. Nautin niitä joka päivä.

    VastaaPoista
  56. Olen maissikakkujen suurkuluttaja, mutta en ollut koskaan kokeillut tällaisia versioita niistä! Kiitos siis näistä vinkeistä, tulevat varmasti käyttöön! :)

    VastaaPoista
  57. Mukana! Etenkin nuo ohuet maissikakut ovat herkkua!

    VastaaPoista
  58. Mukana arvonnassa, en ole vielä maissikakkuja maistanut....

    VastaaPoista
  59. Oma lapsi ei syö gluteiinia ja sina pulma, mitä hyvää pikkuherkkua hälle keksisi... Tässäpä ratkaisu?

    VastaaPoista
  60. Mukana! Maissikakut on parhaita!

    VastaaPoista
  61. Osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  62. mukana arvonnassa

    VastaaPoista
  63. Kivoja vinkkejä, menee kokeiluun! Mukana arvonnassa myös siis tottakai! :)

    VastaaPoista
  64. Herkullisia iltapalana

    VastaaPoista
  65. herkullista.mukana ollaan :)

    VastaaPoista
  66. Mukana. Houkuttelevia vaihtoehtoja ?

    VastaaPoista
  67. Noistahan saa vaikka mitä. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  68. Mukana ? maissikakkuja ole koskaan maistanut mutta riisikakkuja senkin edestä joten ihan mielenkiinnolla ❤ kevyempi elämä hakusessa.

    VastaaPoista
  69. Enpä ole tutustunut vielä kyseiseen tuotteeseen,pittääpä kokeilla

    VastaaPoista
  70. Miksi riisikakkuja onkin aina syönyt vain raakana :) Tässä oli hyviä ideoita niiden monipuoliseen käyttöön, kiitos!

    VastaaPoista
  71. Chia-merisuola ❤️?❤️ Osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
  72. Herkullisia vinkkejä paljon käyttämilleni riisikakuille. Arvonnassa mukana tietysti:)

    VastaaPoista
  73. Enpäs ole kokeillut pitsana. Eri makuisia riisikakkuja kyllä maisteltu

    VastaaPoista
  74. Kuulostaa hyvältä. Maistettava on!

    VastaaPoista
  75. Pitäisköhän munkin kokeilla...

    VastaaPoista
  76. Meilläkin käytettiin riisikakkuja paljon allergisen lapsen naposteltavana.
    Muutkin perheenjäsenet tykästyivät niihin eri variaatioina. Tuo pizzaversio täytyy ehdottomasti kokeilla. Mukavia pureskeltavia ovat :)

    VastaaPoista
  77. Mietin, että milloin viimeksi olen syönyt maissikakkuja. En muista! Mut maissikakkupizza kuulostaa niin huipulta, että on pakko kokeilla. Kiitos vinkistä. Minä mukana myös.

    VastaaPoista
  78. Nams! Mukana arvonnassa! ☺️

    VastaaPoista
  79. kokeilemisen arvoisia ohjeita kiitos niistä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit