Helppo ja herkullinen kinkku -aurapasta

DSC_0382

Pasta on ruokalaji jota monet rakastavat suuresti. Kuulun tuohon joukkoon itsekin. Vaikka meillä käytetäänkin 95% vain täysjyvätuotteita, joskus vaan tekee mieli valkoista pastaa kera valkoisen patongin. Niitä kutsutaan meillä päin juhlapäiviksi... No ainakin melkein, sillä noita herkuttelupäiviä meillä on tätä nykyä yksi viikossa. Se päivä on sidottu aina puolisoni vapaapäivään.

Herkkupäivänä me valitsemme yhdessä herkkuruoan mitä syömme lounaaksi. Sinä päivänä meillä syödään karkkia ja popcornia tai leivotaan marjapiirakkaa tai porkkanakakkua. Katsomme koko perheen leffan, käymme ulkona vaikka pulkkamäessä, lämmitämme saunan ja pelaamme lautapelejä. Herkkupäivän lisäksi tuo päivä on koko perheen yhteinen päivä, jolloin keskitymme vain toisiimme. Herkkupäivänä on myös aina herkkuiltapala. Se voi olla pannaria tai lettuja. Joskus teemme pizzaa. Eli tosiaan, se päivä on päivä jonka elämme vain toisiamme varten ja nautimme.

Viimeksi kun meillä oli herkkupäivä, me teimme tätä ihanaa pastaa. Pasta muistuttaa monilta osin Carbonaraa, mutta tässä ei ole kananmunaa ja resepti on muutenkin supernopea. Tämä on siis helppo ja simppeli versio carbonarasta. Tämä on koko perheen herkkua, kauniisti lautaselle aseteltuja hiilihydraatteja!

KINKKU -AURAPASTA (4 hlö):


1 rss Kevyt kinkkusuikaleita tai -kuutioita
2 palloa Tagliatellea per syöjä
Sipuli
1 dl Juustoruokakermaa tai kuohukermaa
1 rkl Vehnäjauhoja + 1 dl Maitoa
3 dl Maitoa
1/3 pkt Aurajuustoa
Ruokaöljyä
Suolaa, pippuria myllystä

  • Keitä tagliatelle suolavedessä "al denteksi", eli jätä hieman "puruvaraa"

  • Kuullota kuutioitu sipuli pannulla öljyssä.

  • Lisää sipulin joukkoon kinkku ja pyörittele sitä hetki.

  • Sekoita jauhot maitodesiin hyvin ja kaada pannulle. Lisää loppu maito ja ruokakerma ja anna kiehua niin, että se saostuu kunnolla.

  • Lisää pasta pannulle kastikkeen sekaan ja anna sen imeä kastiketta itseensä hetken.

  • Lisää mausteet. Maista.

  • Kasaa annokset lautasille ja murusta auraa jokaisen annoksen päälle. Auran voi korvata myös parmesanilla.

Kommentit

Suositut tekstit