Paremmat nugetit - Helppo resepti!

DSC_0415

Puolitoista vuotta sitten julkaisin tämän nugetti -respetin. Olin melko varma, ettei tuosta voi parantaa vaikka tekisi mitä. Maissihiutaleet ja polentajauhot tekivät itsetehdyistä nugeteista niin herkkullisia, etten enää edes muistanut, että niitä voi ostaa valmiinakin.

Jokin aika sitten lapset saivat valita mitä ruokaa syödään ja he halusivat ehdottomasti nugetteja. Idea oli hyvä ja aloimme toteutushommiin, kunnes tajusin, ettei meillä ole maissimuroja. Eikä polentajauhoja. Piti soveltaa. Niinpä nugettien kuoreen päätyi mitä kaapista sattui löytymään. Kuoresta tuli vähän aiempaa terveellisempi, mutta jos mahdollista, myös paljon edeltäjäänsä herkullisempi.

TARVITSET (4-6 hlö):


600g Broilerin fileetä (tai minikoipi- ja siipipaloja)

2 dl Leseitä (kaura, vehnä, ruis)
1,25 dl Seesaminsiemeniä
1 dl Maissijauhoja
2 dl Korppujauhoja
2 tl Suolaa
2 tl Pippuria
1 tl Chiliä
1 tl Jeeraa eli juustokuminaa
1 tl Garam Masala -mausteseosta
1 tl Savupaprikaa (tai paprikajauhetta)

400g Turkkilaista jogurttia
2 dl Majoneesia (Hellmans on paras)
2 rkl Sitruunanmehua
Suolaa ja pippuria

  • Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi, joko kolmeen tai neljään osaan.

  • Sekoita jogurtti, majoneesi, sitruunamehu, suola ja pippuri ja pyörittele kanat sekaan maustumaan. Jos käytät siipi-ja koipipaloja, lisää ne seokseen sellaisenaan pilkkomatta.

  • Sekoita kaikki jäljelle jääneet kuivat aineet sekaisin.

  • Nosta yksi fileenpala kerrallaan ja pyörittele jauhoseoksessa. Huolehdi että kuorrutetta on reilusti joka puolella.

  • Nosta ne sitä mukaa pellille leivinpaperin päälle.

  • Kun kaikki palat on pellillä, paista nugetit 200 C n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kana on kypsää.


Tarjoile lankkuperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

PS. Blogissa on parhaillaan menossa Sinituotteen arvonta, missä arvon 5 kappaletta Sinin Suomi 100 -juhlavuoden monitoimimoppia! Arvontaan pääset osallistumaan tästä linkistä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit