Kevyt ja helppo kanasalaatti!

DSC_0414

Yksi osa uutta elämäntyyliäni on että päivän toinen ateria on aina "kevytversio". Eli päivän toinen ateria on mitä ikinä muukin perhe syö ja toinen sitten taas on keitto, salaatti, munakas tai vastaava. Tämäkin salaatti oli hurjan täyttävä, erittäin maukas ja herkullinen, mutta kaloreita ja hiilihydraatteja merkittävästi vähemmän kuin vaikka lihapullapastassa mitä muu perhe söi.

Kun päivän toisella aterialla syön samaa kuin muutkin, ei ole lainkaan vaikeaa nauttia kevyempää ruokaa toisella. Usein keventäminen on tyssännyt omalla kohdallani siihen, että yritän väkisin nauttia koko ajan eri ruokaa, mitä muu perhe. Yritän syödä muka-terveellisesti, mutta lopetan viikossa yrittämisen. Sitä kaiketi kutsutaan annoskateudeksi.

Tämä systeemi on aivan ihana. Teen ruokaa muutenkin vain kerran päivässä, päivän toinen lämmin ateria on aina edellisen päivän jämiä. Aina. Se helpottaa omaa työtäni ja vähentää kauppakustannuksia. Teen kerralla isomman satsin, mistä syömme koko perhe. Loput menee kahteen rasiaan jääkaappiin. Toisen rasian lapseni tyhjentävät seuraavana päivänä, toinen lähtee puolisoni matkaan evääksi.

Minulla on pakastimessa äiti-ystävällistä ruokaa aina. Tämä siksi, etten sorru päivän toisella aterialla "huonoihin" valintoihin. Kohdallani esimerkiksi leivän puputtaminen aterian korvikkeena on niin nähty. En aina jaksa valmistaa itselleni mitään erityistä, joten saatan korvata aterian leivällä, joka ei pidä nälkää yhtään. Sitten onkin niin nälkä että tulee syötyä mitä sattuu.

Tästä syystä pakastimessamme on aina tomaattikeittoa, kasvissosekeittoa, kaalilaatikkoa ja kaalikääryleitä. Kaikki ovat kevyitä ja lihattomia. Teen omat kaaliruokani aina soijarouheesta, sillä siinä on lihan koostumus, mutta ei kaloreita. Näin voin käyttää kasviöljyä rasvaksi ja maku on silti käytännössä sama.

LEMPISALAATTINI: KANASALAATTI


Jäävuorisalaattia (Tai mitä tahansa salaattia)
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua
1/4 Avocadoa
(paprikaa, retiisejä, pinaattia ja mitä tahansa kasviksia)
Muutama miniporkkana

  • Revi salaatti ja pilko kasvikset.

  • Miniporkkanat leikataan pienemmiksi ja paistetaan nopeasti pannulla kanan jälkeen.


Broilerin filee
1 tl Harissaa
1 rkl Pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan syrjään.

  • Paista broileri kypsäksi pannulla. Käytä paistoon öljyä tai paista kuivalla pannulla.

  • Levitä Harissa -tahna fileen pintaan ja paista vielä kummaltakin puolelta.

  • Pyöräytä porkkanat kanan jälkeen pannulla niin, että ne pehmenevät vähäsen.

  • Kasaa annos ja lisää pinjansiemenet päälle.VINKKI: Jos kaipaat salaatinkastiketta, kokeile Balsamicoa. Tai oliiviöljyä mikä on maustettu suolalla, pippurilla ja etikalla.


BLOGISSA on vielä meneillään Sinituote -arvonta. Arvon siis viisi kappaletta Sinituotteen monitoimimoppia! Osallistumaan pääset tästä linkistä (KLIK!)

 

Kommentit

  1. Tuo keittojen annoksina säilyttäminen pakastimessa, valmiina lämmitettäväksi on hyvä vinkki. Muutoin tosiaan sitä tekee äkkiä leivän ja syö sen..!
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi8. helmikuuta 2017 klo 4.38

    Niinpä! Olen kyllä todennut keinon toimivaksi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit