Samettinen tomaattikeitto (Sopii keventäjällekin!)

DSC_0380

 

Talven kylmät pakkaspäivät saavat himoamaan keittoja. Teen keittoja joka viikko, sillä mikään ei hakkaa miedon tulista, kuumaa keittoa lounasaikaan, samalla kun katselee ikkunasta lumista maailmaa.

Tämä keitto syntyi kun keitonhimo kävi suureksi, mutta lemppariani, kasvissosekeittoa ei tehnyt mieli. Muihinkaan keittoihin ei oikein löytynyt kaapista tarpeita, joten tein tämän niistä mitä löytyi. Ensimmäisen kerran jälkeen rakastuin tähän niin paljon, että tätä on tullut tehtyä joka viikko. Eikä kaloreitakaan ole paljoa, joten tämä sopii myös keventäjälle.

JA MIKÄ PARASTA: Jos keittoa jää, tästä saa seuraavana päivänä aivan ihanan bolognesekastikkeen. Paistaa jauhelihaa, kanaa tai soijarouhetta ja kaataa keiton jämät päälle. Kastikkeeseen saa vielä lisää ulottuvuutta, kun sekaan raastaa porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Kastike on nopeasti valmis ja ihana herkku täysjyväpastan kanssa.

TARVITSET:


8-10 Tomaattia
500g Tomaattimurskaa
200g Paseerattua tomaattia
1 Iso sipuli
1 Kasvisliemikuutio
½ Chili
1 Valkosipulin kynsi
1 tl Oliiviöljyä
(Hunajaa tasapainottamaan makuja)
Pippuria, basilikaa

(Halutessasi voit lisätä keittoon papuja, näin saat keitosta vieläkin paksumpaa. Lisäksi keittoon voi laittaa tuorejuustoa, kaurakermaa tai ruokakermaa pehmentämään tomaatin makua, se ei kuitenkaan ole välttämättömyys, keitto on ihanaa sellaisenaankin.)

  • Leikkaa tomaateista kannat irti ja lohko ne pienemmiksi. Silppua chili, kuutioi sipuli, murskaa valkosipuli.

  • Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa valkosipulimurska, silputtu chili ja sipulikuutiot.

  • Heitä kattilaan tomaatit ja tomaattimurska, sekä paseerattu tomaatti. (Jos käytät papuja, lisää ne tässä vaiheessa). Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

  • Lisää mausteita maun mukaan. Jos haluat keitosta yrttisen ja italialaistyylisen, lisää basilikaa, oreganoa, meiramia ja muita yrttejä. Texmex -maun saat kun lisäät chiliä, 2 tl sitruunanmehua sekä Juustokuminaa, eli Jeeraa.

  • Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile smetanan, turkkilaisen jogurtin tai raejuuston kera. Italialaisiin makuihin sopivat myös krutongit, texmex -makua taas voi korostaa murentamalla keiton pinnalle vähän nachoja.

  • Gluteenittomat krutongit syntyy helposti, kun leikkaa gluteenitonta leipää kuutioiksi, pyöräyttää öljyssä ja paahtaa uunissa.


 

Kommentit

  1. Nam, vaikuttaa herkulliselle, pitää joku päivä testata!:) Mukavaa viikkoa!
    <3:llä Elina
    https://ellumaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi17. tammikuuta 2017 klo 9.21

    Kerro sitten mitä pidit :)
    Mukavaa viikkoa sinnekin <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit