Täydellinen Oreo -juustokakku! (Liivatteeton)

dsc_0103

Toin kotiin tuliaisiksi Lontoosta Oreo-keksipurkin. Näin sen taxfreessa ja minusta se oli hauskannäköinen. Ja koska hintakaan ei huimannut päätä, minä nappasin sen mukaani.

Purkin nähdessään puolisoni ilmoitti välittömästi, että haluaa kokeilla "yhtä reseptiä minkä näin yks päivä". Tämä oli minulle hieman yllätys, sillä puolisoni on leiponut noin kaksi kertaa avioliittomme aikana, enkä edes tiennyt että hän selailee reseptejä. Yllätys siis oli hyvinkin iloinen.

dsc_0106 dsc_0116

Puolisoni teki koko kakun, minun roolini oli hoitaa kuvaukset, pienet muutokset reseptiin ja maistelut. Ja se roolihan minulle kelpasi paremmin kuin hyvin.

Resepti mitä hän käytti, oli Makeaa -blogin Cookies and cream -juustokakku. Teimme pieniä muutoksia reseptiin, että saimme Mascarpone -juuston menemään kakkuun ilman hävikkiä. Voitakin oli jääkaapissa vain reilu puolet vaaditusta, se riitti kuitenkin mainiosti. Kakusta tuli täydellisen herkullinen. Toivon, että nämä puolisoni leipomiset ovat tulleet jäädäkseen meidän perheeseemme.

TÄYDELLINEN OREO -JUUSTOKAKKU:


POHJA:

150g Oreo -keksejä
25g Voita

TÄYTE:

150g Oreo -keksejä
2 prk Mascarpone -juustoa (á 250g)
4 dl Vispikermaa
3/4 dl Tomusokeria
1 rkl Vaniljasokeria
Hyppysellinen Vaniljaa myllystä / ½ tl Vaniljauutetta

KORISTELU:

Oreo -keksejä

  • Murskaa pohjan keksit pieneksi muruksi ja sekoita voisulan kanssa. Paina tiiviisti 16- 18cm irtopohjavuoan pohjalle. Kakun siirtäminen on helpompaa, jos pohjan ja reunat vuoraa leivinpaperilla.

  • Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljasokeri, vanilja(uute), tomusokeri ja mascarpone sekaan.

  • Murskaa täytteen keksit ja sekoita hyvin juustomassaan.

  • Maista. Lisää tarvittaessa vaniljaa tai tomusokeria.

  • Kaada juustomassa pohjan päälle ja laitaa hyytymään muutamaksi tunniksi (tai yön yli) kylmään.

  • Koristele kekseillä.


Alkuperäisen reseptin löydät vielä tästä linkistä.

PS. Pieni loraus suklaa -Baileysia toimii herkullisena kastikkeena kakulle! 

dsc_0090 dsc_0094 dsc_0097

Kommentit

  1. Jäi epäselväksi, millä kakku hyytyy, jos siinä ei ole liivatetta?
    Kun ohjeessa kuitenkin käsketään laittamaan kakku hyytymään...
    Hieno purkki, ja erityisen hieno idea tehdä aiihen kakku!

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi13. marraskuuta 2016 klo 5.13

    Mascarpone ja paksu kermavaahto hyytyy kylmässä ihan itsestään paksuksi massaksi, joten liivatetta ei tarvita :) Massa on paksua jo mennessään kakun päälle, mutta jääkaapissa se vielä jähmettyy muotoonsa :)

    Siihen massaan kun ei tule mitään vetistä (kuten esim. marjat ovat), vaan pelkästään niitä keksejä, niin se pysyy hienosti kasassa ilman liivatetta tai muuta hyydyttävää. :)

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi13. marraskuuta 2016 klo 5.14

    Ja myös makeutukseen käytettävällä tomusokerilla on siinä oma osansa.

    VastaaPoista
  4. Teitkö kakun suoraan rasiaan? Näyttää hyvältä ja jouluksi voisi soveltaa jouluiseen rasiaan. Hieno idea!

    VastaaPoista
  5. Sofia / Frutti Di Mutsi23. marraskuuta 2016 klo 6.38

    Joo, mieheni teki sen suoraan tuohon rasiaan, mutta se pysyy kyllä kasassa tehtynä tavalliseen vuokaankin :)

    VastaaPoista
  6. Minkä kokoiseen vuokaan kannattaa kakku tehdä?

    VastaaPoista
  7. Minkä kokoiseen vuokaan kannattaa tehdä?

    VastaaPoista
  8. Sofia / Frutti Di Mutsi22. joulukuuta 2016 klo 13.08

    Sanoisin et 18-22cm. Riippuu miten korkean tahtoo ? lämmintä joulunaikaa ❤

    VastaaPoista
  9. Sofia / Frutti Di Mutsi22. joulukuuta 2016 klo 13.08

    Vastasikin tuohon kysymykseen ?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit