SISUSTUS: Olohuoneen maltillinen joulu!

dsc_0276

Vaikka minä olen henkeen ja vereen jouluihminen, minua mietityttää tämä joulun sisustaminen kotiin. Aiempina vuosina se on ollut jotenkin helppoa. On vain vaihtanut keittön verhokapan punaiseen, laittanut punaisen liinan pöydälle ja vaihtanut leivinliinat ja pannulaput matchaamaan niitä.

Olohuoneeseen on laitettu muovinen kuusi. Muovinen siksi, ettei allergikkomme saa reaktiota. On vaihdettu pieni, jouluinen liina olkkarin pöydälle ja sidottu muutamia hopeisia nauhoja sinne tänne.

Mutta nyt, nyt minä koen, etten aio sisustaa joulua kotiin juuri tämän enempää. Tai oikeastaan ongelma on siinä, etten minä osaa sisustaa joulua tähän kotiin...

Ensinnäkin, meidän uuden kodin ikkunoissamme ei ole kappoja. Keittiön ja olohuoneen isot ikkunat ovat rinnakkain, ja niissä on jo nyt 7,5 m verhoa. En aio hankkia joulua varten uusia. En myöskään laita hopeisia nauhoja möyhennettäväksi ja se kuusikin menetti hehkunsa viime vuonna lasten käsittelyssä. Niitä kuusen oksia ja koristeita löytyi isin nahkatakin vuorin välistä vielä toukokuussakin.

Keittiön pöydälle tulee joulunpunainen liina ja jouluinen asetelma. Myös ne samaa sarjaa olevat pannulaput ja leivinliinat minä aion kaivaa kaapista. Sen enempää punaista en ehkä tähän kotiin aio laittaa. Minä pidän valkoisesta ja harmaasta, ja eivätkös nekin ole joulun värejä?

Minusta joulun kaunein koriste on kynttilä. Meille onkin tulossa pieniä tuikkulyhtyjä (Ohjeet tulee myöhemmin) ja niihin led -tuikkuja. Samoin olohuoneen seinälle ruuvasin lyhtykoukut, että sain pari valkoista lyhtyä seinälle kauniisti. Nuo lyhdyt oli eteisessä aiemmin, mutta ne jäivät siellä käyttämättömäksi, joten yhtenä tylsänä päivänä otin akkuporakoneen käsiini ja ruuvasin ne irti. Ja uudelleen sijoitin ne olohuoneeseen.

dsc_0276 dsc_0279

Noista lyhdyistä on vaikea saada hyvää kuvaa niin, että niiden tuoma tunnelma välittyisi. Ne valaisevat pimeänkin huoneen todella kauniisti ja tuovat pehmeää valoa ja rauhaa ympärille. Niissä palaa kuvia varten oikeat kynttilät, mutta aion niihin hankkia jatkoa ajatellen LED -pöytäkynttilät.

Mietin joulukuusen laittoa takapihalle. Voisimme hakea mummolan metsästä oikean kuusen ja laittaa sen terassille pystyyn. Koristella sen sinne valoin. Näin siitä olisi iloa myös ohikulkijoillekin. Ja se valaisisi pimeää takapihaa suloisesti. Ja ulko -oveen minä laitan pienen jouluisen kranssin, kunhan saan sen valmiiksi.

dsc_0288

TV -tason päällä on tuppeensahatusta koivusta itse tehdyt hyllyt. Niiden päälle olen haalinut juttuja vuosien mittaan. Tuohon alahyllylle minä laitoin tuon hopeisen joulutähden...

Onko tämä sisustus joulua ajatellen liian maltillinen? Minua tämä mietityttää, että pitäisikö joulua kunnioittaa enemmän värein ja koristein...? Onko olemassa "liian vähän", kun puhutaan joulusisustuksesta? Entä jos ei pidä olkipukeista ja liiallisista väreistä? Miten voisin koristaa joulua enemmän kotiin ilman, ettei lapset riko itseään eikä mitään muutakaan... Kaikki ideat otetaan vastaan!

Kommentit

  1. Kun asuin pienessä kodissa, johon ei mahtunut joulukuusta, laitoin verhoihin roikkumaan sisustukseen sopivia joulupalloja. Ne oli ihanat! (kiinnitin verhon takaa hakaneulalla) Näin sai selkeästi joulufiilistä mutta oli pois pienten saatavilta eikä vienyt lattia- tai hyllytilaa.

    VastaaPoista
  2. Moi ☺
    Itse olen sisustanut musta/rusk./valkosen kodin , enkä paljon pidä kirkkausta, räikeistä väreistä. Joulut ollu viime vuosina aikoisia ja ripaus vihreää havuista. Huomasin pitkällä juoksulla , ettei se tuonut juuri "sitä" joulu tunnelmaa , joten aloin lisätä joulunpunaista sinne tänne pienesti. Eli kokeileppa laittaa noihin lyhtyihin punaiset kynttilät , osta punaista silkkinauhaa/satiininauhaa ja sido rusetteja kransseihin tai tähtiin. Kirkkaan punainen joulutähti tai valkoisessa ruukussa iso punainen amaryllis tuo heti joulun tuntua.
    Ja jos haluat enemmän vinkkejä , tutustu Pinterest sovellukseen , täynnä upeita ideoita.
    Hyvää joulun odotusta ☺

    VastaaPoista
  3. Meidän kodissa on myöskin hyvin maltillinen värimaailma (harmaa, valkoinen, musta) ja joulu ei tee poikkeusta. :) Meillä muutama jouluinen asia ilman värejä saa riittää! :D Eli esim. pöydällä "jouluinen" asetelma, jossa puinen valkea peura-pariskunta ja kynttilät lasisissa/hopeisissa purkeissa tai kynttilänjaloissa. Muutenkin kynttilöillä tehdään tunnelmaa, samoin kauniilla valoköynnöksillä ja parilla lyhdyllä. Lisäksi aion tehdä suodatinpussikranssin sekä -joulukuusen pienellä silauksella hopeaa. Ehkä nämä kävisi teillekkin? :) mä tykkään, että "joulukoristeet" voi olla esillä koko talven, eli ennemminkin ovat "talvikoristeet". :P
    Sen verran vielä, että olemme aaton ja joulupäivän vanhemmillani ja siellä on sitten kuuset ja kaikki muu mahdollinen. :)

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi22. marraskuuta 2016 klo 3.02

    Ihania ideoita kaikki! Kiitos vinkeistä!

    Jätän sun toisen kommentin julkaisematta, se on tullut kyllä, mut tässä on ollut vähän viivettä kommenttien julkaisussa, kun kone ja netti takkuilee :)

    VastaaPoista
  5. Sofia / Frutti Di Mutsi22. marraskuuta 2016 klo 3.02

    Täytyykin laittaa Pinterest laulamaan. En muistanutkaan, et siellä voisi olla tähänKIN vastaus :)

    VastaaPoista
  6. Sofia / Frutti Di Mutsi22. marraskuuta 2016 klo 3.03

    Ihana idea <3

    VastaaPoista
  7. Valkoinenhan on joulun kaunein väri, joten teillä näyttää oikein hyvältä! Jos kuitenkin kaipaat arki-lookiin muuta, niin Ikeassa oli ainakin myynnissä teko-havuköynnöstä, joka sopisi kauniisti hyllyihinne kiemurtelemaan. Lisäksi pöydän lasikannen alle jouluisia koristeita, muutama koristeellinen sohvatyyny ja siinä se! Led-kynttilät sitten palamaan aina iltaisin :)

    VastaaPoista
  8. Sofia / Frutti Di Mutsi23. marraskuuta 2016 klo 13.32

    Juurikin jotain tällaista koitan keksiä! Kiitos <3

    VastaaPoista
  9. Punaiset tyynynpäälliset ja sohvalle vaikka yksi tai kaksi punaista fleece huopaa (Jysk ja Ikea halpoja)
    Ikeasta saa punaisia kynttilöitä halvalla... niin ja servettejä.

    Olkkarin pöydän vaikkapa muutamaan lokeroon jotain punaista. Vaikka maalaa käpyjä tai tee pistaasipähkinöiden kuorista muutama kukka (maalaa nekin).

    Joulupalloja voi laittaa esim siimalla roikkumaan ikkunaan eri korkeuksille.
    -||- lasimaljakkoon tai tavalliseen koriin.

    Onhan noita vaikka mitä juttuja ?

    Lämpöistä joulun odotusta ❤️

    VastaaPoista
  10. Sofia / Frutti Di Mutsi25. marraskuuta 2016 klo 13.10

    Kiitos ihanista ideoista <3
    Lämmintä joulun odotusta myös sinne <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit