Parhaat nyhtökaura -tacot! (Vegaani)

dsc_0010 dsc_0008

Ennen lähtöäni reissuun, päätimme pitää koko perheen yhteisen tortilla -illan. Vähän niin kuin läksiäismielessä. Olin juuri Prismassa tekemässä ostoksia, kun VIIMEINKIN näin nyhtökauraa hyllyssä. Olen koittanut metsästää sitä jo pitkään, mutta mistään sitä ei ole saanut hankittua.

Pari kuukautta sitten kysyin ruokakaupan myyjältä mistä ja milloin sitä saa. Hän sanoi, että sitä tulee lauantaisin ja tuolloin pitää olla ovella jonottamassa heti aamusta ennen kaupan aukeamista, sillä nälkäiset vegaanit juoksevat nyhtis-hyllylle kilpaa ja viidessä minuutissa myydään eioota. Olin hieman ihmeissäni ja sekaanina päätin, että jos kyseessä on noin vakava ilmiö, jätän nyhtikset suosiolla vegaaneille.

Nyt sitten sattumalta huomasin, että nyhtistä oli paljon hyllyssä, joten rantautin yhden paketin meille kokeeksi. Päätin että pidämme kokonaan vegaanit tacobileet. Hankin siis kaiken etikettejä lukien ja kaloreissakaan en tällä kertaa säästellyt.

dsc_0003

Suurena juustojen ystävänä kohtasin kuitenkin melkoisen järkytyksen keitellessäni vegaania cheddaria. Se tavara ei alkanut sulamaan laisinkaan ja voin sanoa, että hetken mietin että mitä sille voi tehdä. Juuston palaset pomppivat kattilassa ja alkoivat ruskettumaan, mutta sulamista ei ollut havaittavissa. Luojan kiitos jääkaapissa oli purkillinen mantelimaitoa, minkä kippasin cheddarin sekaan ja siihen se sitten liukeni.

Maustoin kastiketta pienesti chilillä ja sipulijauheella, sekä ripauksella merisuolaa. Siitä tuli mielettömän hyvää, parempaa kuin ikinä olisin voinut uskoa. Ja se oli yksi parhaista cheddar -kastikkeista, mitä olen koskaan tehnyt.

dsc_0007 dsc_0004Santa Marian luomu-tacoseoksen mausteissa ei minun silmääni ollut mitään eläinperäistä, joten valitsin sen mausteeksi nyhtökauralle. Tein kastikkeen muutoin samalla tavalla, kuin tacoille ja tortilloille olen oppinut tekemään. Jopa puolisoni ihmetteli vain miten hyviä tacot olivat, vaikka mitään eläinperäistä ne eivät sisältäneet. Meillä kun on totuttu natustelemaan texmex -ruoat joko kanan tai naudan kanssa.

Hurjan herkullinen tapa ilahduttaa vegaania lähimmäistä kutsumalla syömään ja tarjoamalla makumaailmallisesti järisyttävän taivaallista ruokaa. Eikä edes tarvitse olla vegaani rakastuakseen tähän herkkuun.

TARVITSET:


TOMAATTI - NYHTIS -KASTIKE:

1 pkt Maustamatonta nyhtökauraa
1 prk (500g) Tomaattimurskaa
1 pss Tacomausteseosta
1 prk Valkoisia tai mustia papuja
1 dl Vettä
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota hetki sipuleita ja valkosipuleita.

  • Pyöräytä nyhtökaura kuumaksi ja lisää tacomausteseos. Sekoita.

  • Lisää vesi ja tomaattimurska, sekä pavut. Keitä kasaan (n. 5 -10 min)


VEGE -CHEDDAR -KASTIKE:

1 pkt Vegaanista cheddarjuustoa
2 dl Mantelimaitoa
½ tl Chilirouhetta
1 tl Sipulijauhetta
½ tl Merisuolaa

  • Pilko cheddar kuutioiksi tai raasteeksi ja sulata kattilassa mantelimaidon kanssa. Mausta.


LISÄKSI:

Tacokuoria tai tortilloja
Kirsikkatomaatteja lohkoina
Kurkkua kuutioina
Punasipulia pienksi silputtuna

PS. Joku raikas avocado -dippi toimisi tässä varmasti myös upeasti!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit