Herkulliset Pulled Chicken Bagelit!

dsc_0996

Joskus vuosia sitten kaupoissa myytiin valmiita bageleita, mitkä sai itse paistaa ja täyttää. Silloin meillä oli tapana valmistaa herkullisia kana-aurajuustobageleita viikonloppuisin. Tapa kuitenkin jäi ja unohtui. Jokin aika sitten muistin bagelit ja tarkoitus oli ostaa niitä valmiita jälleen, mutta niitäpä ei enää saanutkaan.

Kiersin useamman kaupan läpi bagelin himoissani, mutta joka kerta käteen jäi vain pettymys. Pieni googlettaminen kuitenkin kertoi, ettei niiden valmistaminen olekaan rakettitiedettä ja jäinkin miettimään miksen tajunnut sitä heti. Onhan itse tehty ilman lisäaineita kuitenkin parempi vaihtoehto joka tapauksessa.

Muutaman reseptin selailun jälkeen päädyin valitsemaan Kinuskikissan ohjeen. Kokeilin siis Kinuskikissan New York Style -bageleita. Samasta linkistä löydät ohjeen myös gluteenittomasti. Lisäksi linkistä löytyy ihania täyteideoita bageleihin.

Kinuskikissan ohjeessa on 9dl jauhoja. Korvasin 4 dl spelttijauhoilla ja 1 dl ruisjauhoilla. Eli laitoin taikinaan vain 4 dl vehnäjauhoja.

Kokeilu oli hyvä ja toimiva. Omani vain lässähtivät pienesti keiton ja paiston välissä, mutta makuun tuo ei vaikuttant millään tavalla.

Pinnalle ripottelin chia- ja seesamsiemeniä. Täytteenä meillä oli pulled chickenia, tuorejuustoa, salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia ja aurajuustodippiä.

PULLED CHICKEN eli Nyhtökana:


1 kg Mitä tahansa broileria (Pihvejä/Koipia jne...)
2 dl Oliiviöljyä
1 tl Garam masalaa
1 tl Currya
2 rkl Ruskeaa sokeria tai siirappia
1 tl Kurkumaa
1 tl Jeeraa
2 tl Savupaprikaa
1 tl Valkosipulijauhetta
1 rkl Sipulijauhetta
1 tl Chilijauhetta
5 Valkosipulin kynttä
3 Tuoretta Jalapenoa

  • Paista broilereihin pinta pannulla ja siirrä sitä mukaa paistopussiin. Nosta paistopussi uunivuokaan.

  • Kaada paistinpannulle öljy ja mausteet ja sekoittele hetki, että ne alkavat vaahtoutua. Kaada seos sen jälkeen kanojen päälle paistopussiin ja levitä seos niin, että sitä on kaikkialla.

  • Pyöräytä kokonaiset valkosipulin kynnet ja neljään osaan halkaistut jalapenot pannulla ja kaada kanojen sekaan.

  • Huuhdo pannu n. 1 dl vettä ja kaada sekin vielä paistopussiin.

  • Paista ensin 200 C n. 30 min. Pienennä uuni 150 C ja paista vielä 2h.

  • Anna koko homman jäähtyä ja revi pussi pois. Revi sen jälkeen haarukoilla liha silpuksi ja sekoita kastiketta kaikkialle. Liha on parasta, kun se saa maustua yön yli. Sen jälkeen kuumenna pannulla pieni määrä voita ja paista lihat uudelleen.


AURAJUUSTOKASTIKE:


2 prk Kevytkermaviiliä
1 pkt Aurajuustoa

  • Murustele aurajuusto kermaviilin sekaan.

  • Anna maustua useampi tunti tai yön yli.


dsc_0982 dsc_0977 dsc_0975 dsc_0973

Kommentit

Suositut tekstit