Tomaattinen MiFu-Ohratto!

Mifu resepti Mifu resepti

MiFu. Uusi proteiini lihan, kanan, soijan ja muiden tuotteiden rinnalle on ilmestynyt kauppojen hyllyille. Myönnän olleeni skeptinen kun kuulin siitä. Se näyttää epäilyttävältä ja se kuulosti omituiselta.

Jossain kohti tämän mainostuksessa luki sana "vege". Itse miellän tuon sanan vegaanista kuvaavaksi, mutta tämä on maitopohjainen proteiini. Ulkonäöllisesti se muistuttaa raejuustoa, mutta maultaan ja koostumukseltaan se on enemmänkin grillijuuston tyylinen.

Itsehän syön raejuustoa lähes joka ruoan kanssa, joten sen suhteen en ollut skeptinen. Minä pidän siitä ja myös lapseni pitävät. Puolisoni taas ei. Hänen mielestään raejuustossa on jotain hämärää ja sen suutuntuma on vähintäänkin kyseenalainen. Silti otin riskin ja ensimmäinen MiFu-paketti on korkattu.

MiFu oli oikein herkullinen tapaus ja se tulee löytymään ruokalistaltamme jatkossakin. Kuitenkin se on enemmänkin niitä "silloin-tällöin" -ruokia, kuten vaikkapa soijarouhe tai vastaavat. Oikein hyvää välillä, mutta kyllästyminen voi tapahtua hetkessä.

Yritin googlata MiFu-reseptejä, mutta niitä on aika vähän vielä olemassa. Tein sitten kokonaan oman ja jaan sen teille muillekin. Haastan myös kaikki bloggaajat kokeilemaan MiFua ja valmistamaan siitä jotain, että saamme lisää reseptejä mitä kokeilla. MiFu-paketin kannessa oli mukana kolme erilaista reseptiä, mutta jätin ne odottamaan seuraavaa Mifu-kertaa.

Valmistin MiFusta tällä kertaa tomaattisen ohraton. Maku oli aivan ihana, hieman bolognesemainen, mutta erittäin herkullinen. Pintaan sipaisin pienesti parmesan-juustoa ja vähän tuoreita yrttejä ja makuelämys oli mieletön. Jopa raejuustorasistinen puolisoni piti tästä ruoasta, joten ei se ihan harakoille voinut mennä.

Mifu resepti Mifu resepti

TARVITSET (4 annosta):

3 dl Ohrahelmiä
1 pkt MiFua (välimeren tomaatti)
1 prk Yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 Valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 rkl Hunajaa
Suolaa
Tuoretta pinaattia silputtuna

(Tuoretta Basilikaa ja Oreganoa)

Pinnalle Parmesan -juustoa

  • Keitä ohrahelmiä n. 13 minuuttia suolavedessä.

  • Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipuli.

  • Kuumenna pannu ja paista sipuli, valkosipuli ja MiFu, niin että MiFu saa variä ja sipulit pehmenee.

  • Kaada tomaattimurska pannulle Mifun ja sipulien sekaan, anna kiehahtaa.

  • Lisää hunaja ja revitty pinaatti.

  • Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.

  • Kaada lähes kypsistä ohrahelmistä vesi pois ja lisää pannulle tomaattikastikkeen sekaan.

  • Anna ohran imaista kastiketta itseensä, keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

  • Lisää pinnalle Parmesania ja tuoreita yrttejä


Mifu resepti

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit