Sesonkiruokaa: Helppo Kanttarellipasta

Kanttarellipasta

On se aika vuodesta, kun kesää on alettu säilöä pitkän ja pimeän ajanjakson varalle. Itsekin olen jo mansikat, viinimarjat ja kirsikat pakastanut. Myös kanttarelleja olen saanut haalittua talven kylmiä päiviä odottamaan. Paljon on vielä säilömättäkin: kesäkurpitsat, omenat ja raparperit saavat vielä tovin kasvaa, sillä päivät ovat edelleen lämpimiä.

Kaikki kanttarellit eivät suinkaan päätyneet pakastimeen. Päätin valmistaa itselleni ja puolisolleni jotain ihanaa niistä, ovathan ne nyt tuoreena niin eri makuisia. Tein ensin kahvipöytään vieraillemme kanttarellikuppeja tätä ohjetta mukaillen. Postaan tämän vielä uudelleen, sillä tänään tein näistä allergiaversion munattomasti ja laktoosittomasti. Iltaruoaksi valmistin sitten kermaisen täyteläistä kanttarellipastaa. Ja se oli to die for!

Ohje on helppo, käytetyt ainekset on karsittu minimiin, mutta maku on rikas, täyteläinen ja taivaallinen. Harvoin sitä sulkee silmänsä maistellessaan omia ruokiaan! Haha!

Jos sinulla on mielessäsi tai arkistojesi kätköissä ihania kanttarelliohjeita, niin jaa ihmeessä kommenttikenttään! Haluaisin päästä enemmän jyvälle siitä, mihin kaikkeen tästä syksyn kullasta on. Omat kokeiluni ovat rajoittuneet noihin kuppeihin, keittoon ja tähän pastaan.

Kanttarellipasta Kanttarellipasta

TARVITSET (4 hlö)

1 pkt Pekonia
1 iso Sipuli
3 dl Kanttarelleja
1,5 prk Juustoruokakermaa
1 tl Suolaa
½ tl Valkopippuria
Mittaa pastaa neljälle henkilölle

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.

Pilko pekoni pieneksi ja silppua sipuli. Paista pekonia hetki pannulla, että siitä irtoaa rasvaa. Lisää sipulit ja paista seosta niin kauan, että pekoni saa väriä ja sipuli kypsyy kokonaan. Pilko kanttarelleja pienemmiksi ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele, kunnes kanttarellitkin ovat kypsiä. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Valuta pastasta vesi pois ja kaada pannulle kastikkeen sekaan. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että pasta on imenyt kerman itseensä. Peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna vetäytyä 10 min ja nauti!

Kanttarellipasta Kanttarellipasta

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit