Helppoa ja kevyttä: 17 kcal brownie!

DSC_0994DSC_1002

Haluaisin enemmän kuin mielelläni varastaa kunnian tästä reseptistä, mutta se ei kuulu minulle. Se kuuluu Antipastaa -blogin Annalle. Antipastaa -blogista löytyy mielettömiä reseptejä erikoisruokavalioille ja nyt kun tutustuin blogiin paremmin, tulen varmasti kokeilemaan sieltä todella monia juttuja. Törmäsin tähän reseptiin jo joskus keväällä, mutta kesän hässäkät ja reissaaminen siirsi keittiökokeiluja näihin viileämpiin päiviin.

Tein taikinan täysin ohjeen mukaan, mutta paistoin sen hieman isommassa vuoassa. Siitä johtuen tein kahdeksan palan sijaan 12 palaa, jolloin kalorimääräkin pieneni hieman Antipastaa- blogin ohjeesta. Palanen oli silti sopiva ja marjojen kanssa nautittuna tuo brownie teki väsyneen päivän välipalasta kuninkaallisen. En vieläkään pysty tajuamaan, ettei tuossa koko annoksessa marjoineen ja mehukeittoineen ole kuin 45 kcal.

Koska en saanut koko piirakkaa syötyä kerralla, käärin palaset leivinpaperiin, kelmutin palanen kerrallaan ja pakastin. Vielä en ole kokeillut tapahtuuko koostumukselle jotain pakastaessa, mutta päivitän asiaa, kunhan se selviää.

DSC_0992

TARVITSET:

2 dl Myskikurpitsasosetta
3 rkl Tummaa kaakaojauhetta (itse käytin raakakaakaota)
1 tl Pikakahvijauhetta
3 XXL kokoista valkuaista
1,25dl Karppisokeria
1 tl Ceyloninkanelia (Itse käytin tavallista)
Ripaus vaniljajauhetta (Itse käytin raastettua vaniljaa myllystä)
40 tippaa toffeesteviaa
1 rkl Psylliumia
2 tl Leivinjauhetta

  • Sekoita kaikki aineet sekaisin keskenään huolellisesti.

  • Vuoraa pienehkö uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

  • Paista 175 C n. 25min

  • Säilytä kylmässä


Antipastaa -blogin alkuperäinen resepti löytyy tästä linkistä. Avaamalla linkin ja scrollaamalla alas löytyy kommenttiboxista lisätietoa, jos jotain kysymyksiä ilmenee.

DSC_1010

 

Kommentit

Suositut tekstit