Suklaa-toffee-popcornjuustokakku!

DSC_0785

Se on syntisen hyvää. Tumma, makea, suolainen. Ei ehkä niin kaunis, mutta sitäkin herkullisempi. Ajatus kakkuun lähti aiemmin julkaisemistani cupcakeista ja sama resepti tämä melkein onkin. Jotain outoa tuolle pohjalle kuitenkin tässä käy. Se imee nesteen ja painuu kasaan juustomassan painosta, jolloin pohja muuttuu kovemmaksi, kun noissa cupcakeissa se on pehmeä. Makuun tämä ei vaikuta millään tavalla kuitenkaan. Maku on edelleen taivaallinen.

TARVITSET:

POHJA:

150g Tummaa Fazerin leivontasuklaata
100g Voita
1 dl Kuumaa vettä
2 tl Vanilja-aromia
2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 dl Kaakaota
2 tl No egg -seosta sekoitettuna 2 rkl vettä (tai 1 kananmuna)

TÄYTE:

400g Maustamatonta tuorejuustoa
250g Tummaa suklaata
2 dl Tomusokeria
2 prk Vispikermaa
5 DrOetker Liivatelehteä (Meiran lehtiä 4)
1 tl Aitoa vaniljaa myllystä (DrOetker)

Kakun päälle:

1 tuubi DrOetker Muffinitäytettä (Salted caramel)
½ dl DrOetker Suklaakastiketta

TOFFEE POPCORN:

4-5 dl Valmiita popcorneja
1 pss Omar karkkeja
1 tlk Vispikermaa
½ tl Merisuolahiutaleita

Toimi näin:

Sulata varovasti mikrossa voi, suklaa ja kuuma vesi sekaisin. Lisää sokeri ja vanilja-aromi ja sekoita. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sekoita jauhoseos suklaaseoksen sekaan siivilöitynä. Lisää no egg veteen sekoitettuna. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 180C 13-15min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Kun pohja on jäähtynyt, levitä päälle DrOetker muffinitäytetuubi kokonaan.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-7min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkeuta tuorejuusto toisessa kupissa. Sekoita sula suklaa ja tomusokeri, sekä vanilja juuston sekaan. Kiehauta 2rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varoen sekaan. Maista! Jos seos maistuu liian tummalle, lisää vielä tomusokeria. Kaada seos suklaapohjan ja toffeen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista popcornit ja siirrä jäähtymään. Sulata omarit kattilassa kermaan kokonaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 15min, kunnes kaikki omarit ovat sulaneet kokonaan. Sekoita hieman jäähtynyt omarseos popcorneihin ja anna tekeytyä hetki. Ripottele merisuolahiutaleet popcornien sekaan.

Valuta suoraan tuubista DrOetker suklaakastiketta kakun päälle. Lisää popcornit vasta ennen tarjoilua kakun päälle, ettei ne nahistu jääkaapissa.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä DrOetkerin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit