Mariannejuustokakku (Munaton, pähkinätön)

marianne juustokakku


Minun poikani rakastaa Marianne-karkkeja. Tai no me kaikki rakastamme. Ja halusin tehdä yhdeksi kakuistamme marianne-kakun. Reseptejä löytyy googlettamalla paljonkin, mutta tämä luonnos on alusta loppuun asti minun ikiomani. Tein pohjan uunissa ja täytteen fiiliksellä. Kakku on pähkinätön ja munaton. Ja taivaallisen herkullinen. Makea, mariannen makuinen, mutta ei liian makea. Koristeina oli marianne crush, mariannerakeita ja marianneja, sekä vegaaniohjeella tehtyjä munattomia marenkeja, joita maalasin pastaväreillä teemaan sopiviksi.

Lisää fiiliksiä juhlistamme löytyy tästä linkistä.

TARVITSET:

POHJA:
Pohja on tehty puolittamalla tämä Kinuskikissan resepti pienillä muokkauksilla.
175g Pehmeää margariinia tai voita
2,5dl Vehnäjauhoja
1/4 dl Maitoa
1 rkl Kaakaojauhetta
1,5 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
3/4 dl Sokeria
3/4 dl Fariinisokeria
2 tl Vaniljasokeria
1 dl Marianne crushia
100g Suklaata rouheena
Kourallinen marianne rakeita

Sulata margariini kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit ja maito. Lisää jauhoseos ja rouhittu suklaa. Lisää valmiiseen taikinaan mariannecrush ja marianne rakeet. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä se reunoihin asti käsin. Paista 175 asteessa n. 13 min. Anna jäähtyä leivinliinan alla kunnolla.

TÄYTE:

400g Tuorejuustoa (Esim. Philadelphia)
2 prk Vispikermaa
1-2 dl Tomusokeria
5 Liivatetta
2 tl Piparminttu-uutetta
½ pss Marianne crush marianne murskaa
(Halutessaan: Punaista DrOetker elintarvikeväriä 3 tl)

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-7 min. Vatkaa vispikerma vaahdoksi omassa astiassaan. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää piparminttu-uute, tomusokeri ja marianne crush. Sulata liivatteet 2 rkl vettä ja lisää ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto seokseen varovasti ja maista. Jos tuorejuusto maistuu liikaa läpi, lisää vielä tomusokeria. Jos haluat kuviota kakun pintaan, värjää puolet massasta punaiseksi. Kaada massoja vuoron perään vuokaan ja tee veitsellä kuviot. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
KORISTEINA käytin marianne crushia, marianneja ja marianne rakeita. Lisäksi tein munattomia marenkeja tällä ihanalla Vernan ohjeella. Kun marengit olivat kuivuneet, maalasin niihin elintarvikeväreillä raitoja.

Kommentit

  1. Oli kyl tosi hyvää, pitää tehdä toistekin! Mä tein 22cm vuokaan, mut ens kerralla kyllä isompaan kun nyt tuli niin paksu :S

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi26. kesäkuuta 2016 klo 3.44

    Kiva kuulla, että maistui! :) Minulta on epähuomiossa unohtunut laittaa tuohon, että tein omani 26cm tai 28cm vuokaan. Ja siihen määrä oli sopiva. Täytyykin laittaa se tekstiinkin, kun pääsen koneelle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit