5 x Kesän parhaat salaatit!

Koska teistä niin monet kaipailivat juhlissamme tarjoiltujen salaattien reseptejä, aionkin nyt julkaista ne teille. Salaatit kruunasivat suolaiset tarjoilumme. Kuten aiemmin jo kerroin juhlistamme, meillä siis tarjoiltiin ensin ruoka ja lopuksi kahvit kera kakkubuffetin. Ruokana meillä oli pihvejä ja makkaraa, joita grillattiin ulkona, sekä salaattipöytä patonkien ja karjalanpiirakoiden kera.

Koska minulle oli tärkeää, ettei minun kaksivuotiaallani ole vaaraa juhlissa, kaikki tarjoilumme oli valmistettu munattomasti ja pähkinättömästi. Lapseni sai maistaa kaikkea mitä halusi, kaikki oli turvallista. Ei tarvinnut kytätä muita lapsia (tai aikuisia) murustamisen varalta, eikä ollut pelkoa, että pieni ihminen hiihtää pöydän luo ja syö jotain allergisoivaa. Kaikki oli turvallista hänelle.

Tässä projektissa sain paljon apua vegaani-ryhmistä. Ja heille olenkin erityisen kiitollinen. Muidenkin maito/muna -allergisten kannattaa ehdottomasti tutustua vegaaneihin resepteihin, sillä sieltä löytyy mielettömiä ohjeita ja ideoita, mitä kaltaiseni sekaani ei olisi voinut edes kuvitella olemassakaan. Vegaani majoneesi pelasti salaattimme ja vegaaneista marengeista saatiin kakkuun koristeita. Minulle ei ikipäivänä olisi tullut mieleenkään lähteä tekemään kikhernetölkin liemestä marenkeja.. Olisiko sinulla?

Laitan alle nyt ohjeet salaatteihin, mitä meillä oli tarjolla. Lisäksi laitan alle pari extrareseptiä omiin lempparisalaatteihini, joilla rakastan herkutella etenkin kesällä!

Juhlat 6 (2)

MUNATON MAJONEESI (1 annos):

1 dl Soijamaitojuomaa
3-4 dl Auringonkukkaöljyä (Muukin ruokaöljy käy)

Mittaa soijamaito kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella tai sauvasekoittimella öljy joukkoon. 3 dl öljyä tulee ohuempaa ja desi lisää, niin saat paksumpaa majoneesia. Majoneesia voi myös halutessaan jatkaa kermavaahdolla.

Majoneesia voi maustaa miten tykkää. Näissä salaateissa majoneesia maustettiin: Sinapilla, hunajalla, valkopippurilla ja suolalla.

Kotioloissa teen aioli-tyylistä majoneesia, minkä maustan suolalla, valkopippurilla, sinapilla ja valkosipulimurskalla.

HUOM: Soijamaitoa saa 2dl pikkutetroissa, jos sille ei ole muuta käyttöä, kuin majoneesi, niin kannattaa hankkia se pieni purkki.

KINKKU-PASTASALAATTI (n. 4l = 20-30 hlö)

500g Pastaa (1 pss)
1 Purjo
2 Annosta munatonta majoneesia
3 Kokonaista maustekurkkua (Vihannesosastolta saa irtotavarana)
500g Palvikinkkurouhetta
3 Kirpeää omenaa
Koristeeksi persiljaa ja/tai kevätsipulin vartta

Keitä pasta al dente, eli napakaksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja laita kulhoon. Silppua purjo, pilko omena ja kurkut pieniksi, lisää kaikki aineet pastan sekaan ja sekoita. Muista että kinkussa on suolaa, joten mausta majoneesi varovasti. Maista salaattia ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua muutama tunti, mielellään yön yli. Ohjeessa lukee että riittää 20-30 henkilölle, ohje on liukuva, sillä riittävyys riippuu siitä mitä muuta on tarjolla.

PERUNASALAATTI (3,5 l = 20-30 hlö):

2 Annosta munatonta majoneesia
1,5 kg Kiinteää perunaa keitettynä kuorineen
3-4 Suolakurkkua kuutioina
3 Omenaa kuutioina
3 dl Kevätsipulia hakattuna pieneksi

Kuori ja kuutioi keitetyt, hyvin jäähtyneet perunat. Lisää kurkkukuutiot, omena ja sipuli ja sekoita majoneesi joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa. Anna maustua muutama tunti tai yön yli. Koristele kevätsipulisilpulla.

VIHREÄ KESÄSALAATTI (n. 20 hlö):

1 ruukku Pehtoorin salaattia
1 ruukku Rucolaa
1 ruukku Pinaattia
1 ruukku Jääsalaattia
2 Paprikaa (Eri värisiä)
1 Kurkku pieninä kuutioina
3 rs Kirsikkatomaatteja pilkottuna neljään osaan
1 prk Salaattijuustoa
Kevätsipulia

Revi salaatit pieniksi lasiseen kuhoon ja kaada muutama ruokalusikallinen salaattijuustojen suolanestettä päälle. Pyörittele salaatti silppua, että nestettä on kaikkialla. Pilko loput kasvikset päälle kerroksittain. Päällimmäiseksi kaada salaattijuustokuutiot sekä kevätsipulisilppu. Tarjoile esimerkiksi raikkaan kermaviilikastikkeen kanssa.

Juhlat 9

EXTRASALAATIT x 2:


MELONI-SALAATTI:


½ Cantaloupemeloni
½ Hunajameloni
½ Vesimeloni
200g Mansikkaa
1 rs Ilmakuivattua kinkkua
1 prk Salaattijuustoa


Koverra meloneista palloja palloraudalla, tai leikkaa ne kuutioiksi. Pilko mansikat viipaleiksi. Revi ilmakuivattu kinkku pieniksi suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ihanan makea ja suolainen kesäsalaatti on valmis!


YKSINKERTAINEN TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI:


5 Isoa tomaattia
3 Mozzarellapalloa
½ dl Oliiviöljyä
½ dl Pestoa
3 Kevätsipulia


Viipaloi tomaatit ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Lado lautaselle limittäin vuoronperään tomaattia ja mozzarellaa. Sekoita oliiviöljy ja pesto sekaisin ja roiski tomaattien ja mozzarellan päälle. Kuorruta kevätsipulilla. Nopeaa, maukasta ja hurjan helppoa!



PS!!!  Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Vastaaminen kestää vain hetken. Pääset vastaamaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Kommentit

  1. Aika mielikuvituksettomia mielestäni. Olisin odottanut jotakin uutta ja erilaista, sen sijaan olikin joka kodin perussalaatit, kurkusta, tomaatista, purkkisalaattijuustosta makaroniin ja majoneesiin. Missä luovuus ja uuden kokeilu?

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi29. toukokuuta 2017 klo 13.50

    Kiitos viestistäsi vielä tännekin! Kuten jo vastasinkin Facebookin puolella, nämä ovat ne klassikosalaatit joiden reseptejä pyydettiin muunmuassa munattoman majoneesin takia ja juhlistamme julkaistujen kuvien perusteella. Vaikka nämä ohjeet olivat sinulle tuttuja ja vanhoja, ne eivät sitä välttämättä ole ihan kaikille. Olen kyllä tekemässä tälle vuodelle uutta postausta uusin ideoin, joten pysy ihmeessä kuulolla, niin tulen kyllä yllättämään tällä saralla piakoin :) Tämähän siis oli vanha julkaisu jonka laitoin nyt uudelleen jakoon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit