Mudcake-suklaa-popcorn-toffee-cupcake (Munaton, pähkinätön)

Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit

Mietin tuota otsikkoa muutaman kerran. Miten kaiken oleellisen saisi kirjoitettua lyhyesti. En keksinyt. Mutta siinä se nyt on. Mudcake -pohjalla tehty muffini, täytettynä salted caramel -cupcake täytteellä, suklaisella päällysteellä ja koristeltuna toffeepopcornilla.

Se on äkkimakea. Se on täyteläinen. Siinä on ihana suutuntuma. Jokainen suupala vie sinut seitsemänteen taivaaseen.  Se on kuin tulinen rantalomaromanssi. Jokainen suupala viettelee sinut uudelleen. Siinä on kaloreita koko armeijalle. Mutta se on täydellinen. Paras leipomukseni, mitä koskaan olen tehnyt.

Löysin ohjeen jostain lehdestä ja revin sen irti. Se saattoi olla kotiliesi, kotivinkki tai vastaava. Kadotin siis alkuperäisen idean lähteen uuden systeemini takia. Olen alkanut keräämään lempparireseptini kansioon. Lehtileikkeet, tulostetut ohjeet ja muut ovat olleet aina levällään ja hurjan hankalia löytää oikeaa, kun sitä tarvitsee. Aloitinkin kirjoittamaan kaikki skräppäystekniikalla ylös, laittamaan ne kansioon ja tekemällä sisällysluettelon. Hävitin sitä mukaa ohjeita, kun olin saanut kirjoitettua niitä ja unohdin sen tärkeimmän: Kirjata mistä se on peräisin.

Tässä reseptissä ei kuitenkaan ole muuta alkuperäistä, kuin idea. Muokkasin tämän munattomaksi ja pähkinättömäksi ja lisäsin siihen toffeesydämen. Voisin siis väittää että juuri tämä resepti on omani, vaikka idea onkin jostain muualta. Tässä siis minun versioni!

-EDIT- Tarkkasilmäinen lukija bongasi alkuperäisen reseptin Kodin Kuvalehden nettisivuilta! Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä linkistä!

TARVITSET (10 kpl)

150g Tummaa Fazerin leivontasuklaata
100g Voita
1 dl Kuumaa vettä
2 tl Vanilja-aromia
2 dl Vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl Leivinjauhetta
1 dl Kaakaota
2 tl No egg -seosta sekoitettuna 2 rkl vettä (tai 1 kananmuna)

SISUS:

DrOetkerin salted caramel -muffinitäytettä

PÄÄLLINEN:

200g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Tomusokeria
100g Sulaa tummaa Fazerin leivontasuklaata

TOFFEE POPCORN:

1 pss Omar -karkkeja
1 prk Vispikermaa
4 dl Valmiita popcorneja
1 tl Merisuolahiutaleita
(Halutessaan merisuolan tilalle voi käyttää 1 dl suolapähkinöitä)

DSC_0845

Sulata varovasti mikrossa voi, suklaa ja kuuma vesi sekaisin. Lisää sokeri ja vanilja-aromi ja sekoita. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sekoita jauhoseos suklaaseoksen sekaan siivilöitynä. Lisää no egg veteen sekoitettuna. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 C 25 min.

Kuumenna vispikerma ja lisää omarit. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että kaikki karkit ovat sulaneet (15 min). Anna jäähtyä hieman.

Kun muffinit on otettu uunista, anna niiden jäähtyä 10 min. Sen jälkeen purista jokaisen muffinin sisään DrOetkerin muffinitäytettä. Jaa koko pussi tasaisesti kaikkiin muffineihin.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sula suklaa sähkövatkaimella ja levitä veitsellä muffinien päälle.

Sekoita hieman jäähtynyt omar -karkkitoffee popcorneihin ja lisää suolahiutaleet. Nosta jokaisen muffinin päälle pari ruokalusikallista. Loput voi säästää tai syödä samantien.

Laita valmiit cupcaket jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. Tarjoile sellaisenaan!

Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit Toffee popcorn mudcake muffinit

 

Kommentit

  1. oooo mitä herkkuja! Näyttää syntisen hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa herkulliselta:)

    Olisiko tämä se alkuperäinen ohje?
    http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkaa/reseptit/suklaiset_mudcake_muffinit_ja_toffeepopcorn

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi20. kesäkuuta 2016 klo 3.35

    On!! Tuo se on!! Minä leikkasin omani lehdestä, ja lehti meni hukkaan! Kiitos, lisäänkin linkin tekstiin! :)

    VastaaPoista
  4. Onkohan sokeri unohtunut muffinin ohjeesta?

    VastaaPoista
  5. No on! Kiitos valtavasti kommentista, nyt on korjattu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit