Lohturuokaa: Kevyet tortillat 180kcal

Lohturuoka postaussarja saa viimein jatkoa. Tällä kertaa tein ns. "Tortilloja". Tortillaletut korvasin rapealla romaine-salaatilla ja jauhelihan tilalla jälleen loistaa soijarouhe. Tämä postaus oli toivottu ja suositeltu. Sain monia ohjeita ja vinkkejä lukijoilta ja siksi en voikaan ottaa tästä kunniaa itselleni.

Julkaisen kuitenkin teille oman reseptini ja oman versioni tästä laihdutuspiireissä hyvinkin suositusta herkusta! Postauksen lopusta voit lukea muut lohturuokaa -sarjan postaukset!

Jos mieleesi tulee joku herkullinen resepti, joka mielestäsi sopisi hyvin tähän lohturuokaa -postaussarjaan, laita viestiä fruttidimutsi@gmail.com! Julkaisen parhaiten toimivat reseptit osana juttusarjaa!

ps

TARVITSET (2 hlö):

4 Romaine-salaatinlehteä
Kirsikkatomaattia
Kurkkua
(Halutessasi kermaviilikastike esim Valkosipulilla maustettuna)
1 dl Soijarouhetta
1 dl Kiehuvaa vettä
1 tl Oliiviöljyä
2 rkl kasvisfondia
2 dl Tomaattimurskaa
Chiliä
Valkosipulia
1-2 tl Jeeraa eli juustokuminaa
Papuja
Sipulia kuutioina
(Suolaa, pippuria)

Kuumenna öljy pannulla ja lisää soijarouhe, chili, jeera, valkosipuli, sipuli ja kasvisfondi. Pyörittele vähän aikaa. Lisää vesi ja sekoita niin kauan että vesi on imeytynyt soijaan. Lisää tomaattimurska ja pavut joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Laita salaatinlehdet lautaselle ja kippaa desin verran soijatomaattipataa päälle. Lisää kurkkua kuutioina ja kirsikkatomaatteja lohkoina. Kruunaa halutessasi salsalla ja kermaviilikastikkeella! Vegaaniin versioon käy esimerkiksi hummus tuon kermaviilin sijaan.

LISÄKSI:

Nopea salsa: 1 tomaatti, 1 sipuli, 1 jalapeno. Pilko pieniksi ja sekoita kuutiot keskenään.

Nopea kermaviilikastike: 1 prk kevytkermaviiliä, 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna, hyppysellinen suolaa. Sekoita, anna maustua, nauti!

LOHTURUOKAA -SARJAN MUUT HERKUT:

250 kcal Pizza
180 kcal Pasta bolognese
300 kcal Chili sin Carne
250 kcal Salaattiburgeri

Kommentit

  1. Tää vaikuttaa hyvältä reseptiltä! Eka sain pohtia et mikä tortilla kun ei niit perinteisii lättyjä ollu mainittu tarvikelistassa, mut sit hoksasin :D Tätä voiskin kokeilla joku kerta kun tytär on isällään :P

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla joku päivä. Näyttää ihan törkeen hyvältä, vaikuttaa helpolta ja varmasti maistukin todella hyvälle :-)

    <3: Jasmin N | littlethingnswithjassy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi19. huhtikuuta 2016 klo 6.48

    Sitä se nimenomaan on! :) Tuu sit kertomaan mitä pidit :)

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi19. huhtikuuta 2016 klo 6.49

    Suosittelen!! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit