DIY: Superhelppo prinsessahame (ei ompelua!)

IMG_7579

Minun tyttärelläni on menossa jo toista kuukautta erittäin voimakas prinsessa-vaihe. Hän valitsee aina prinsessa-kirjan luettavaksi ja Prinsessa Sofia -DVDn katsottavaksi. Usein hän vaatii, että häntä tulisi puhutella Prinsessa Sofiaksi. Hän on myös uudelleen nimennyt koko perheen: Pikkuveli on Joakim-vauva (prinsessa Sofiasta), äiti on Prinsessa Anna (Koska minulla on usein punainen letti) ja isi on vaan Kuningas Isi (ainoastaan isi nauttii uudesta nimestään yhtä paljon, kuin pieni prinsessa).

Mummo ja ukki ostivat prinsessalle uuden prinsessamekon ja muut tykötarpeet ja Wilma onkin sitä mieltä, että niiden tulisi olla päällä aina ja koko ajan. Kuitenkin sitä pitää riisua ruokailun ajaksi, askarteluhetkeksi sekä nukkumaan mennessä, ja se ärsyttää Wilmaa suunnattomasti. Pahinta on ulosmeno. Eihän prinsessat pukeudu välikausivaatteisiin.

Kaivelin kaappejani tänään erään toisen projektin tiimoilta, kun nämä kolme tarviketta osuivat silmiini: Organza-liina, silkkinauha ja hiuspanta. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Aluksi meinasin ommella organzaa pantaan, mutta halusin kuitenkin kehitellä nopeatekoisen hameen, mihin ompeluvälineitä ei tarvita.

Tämä projekti on helppo toteuttaa jo 5-6 vuotiaan lapsen itsensä kanssa. Tämä voi olla pienen tytön ensimmäinen itse tehty vaate. Hametta voi muokata miten tahtoo ja paksummalla tyllillä saa paksumman hameen. Nauhoilla ja väreillä voi leikkiä ja mikä parasta: tämä on niin helppo ja edullinen toteuttaa, että tällä voi tehdä vaikka prinsessasynttäreille koko vieraslapsilegioonalle omat hameet ja juhlien hitti on taattu! Tylliä menee varmasti vähemmän, se kun on sen verran tuota organzaa paksumpaa, ja tyllin metrihinta liikkuu 2-5€ välillä.

Tämän hameen idea on toimia ns. Kotivaatteena. Vaatteena jonka voi pitää minkä tahansa vaateiden kanssa kotona. Hameena, jota ei ole pakko riisua koko päivänä, ja jonka sotkeutuminen ei itketä ketään. Täydellinen prinsessavaate kierrätetyistä tavaroista!

TARVITSET:

Organza-liinaa (tai tylliä)
Hiuspannan (tai ihan tavallista paksua vyötärökuminauhaa)
Halutessasi silkkinauhaa

Leikkaa liina tai tylli sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin leveydeksi 10cm ja pituudeksi 60-70cm. Pituus kannattaa mitata, eli mittaa lapsen mukaan kuinka pitkän hameen teet ja siihen puolet lisää ja saat oikean pituuden. Suikaleet taitetaan pituussuunnassa kahtia ja solmitaan keskeltä kiinni. Alla on kuva hahmottamassa ohjetta.

Tekemässäni hameessa on vain yksi kerros tylliä. Tein pannan alimpaan riviin organzakerroksen. Toiseksi alimpaan riviin solmin silkkinauhaa. Jos haluaa oikein paksun helman, kannattaa tehdä 2-3kerrosta ja laittaa nauhaa sitten niiden päälle. Hametta kannattaa myös sovittaa, että siitä tulee halutunlainen.

[caption id="attachment_1707" align="aligncenter" width="620"]keijumekko Organzaliina, hiuspanta ja silkkinauha.[/caption]

[caption id="attachment_1708" align="aligncenter" width="620"]keijumekko Pahoittelen maalisia sormia! Olin toisen projektin parissa, kun tämä projekti lähti päälle. Idea siis on, että vedät suikaleen puolesta välistä alarivistön reikien läpi. Sitten sujauta suikaleiden päät lenkin läpi ja vedä kireälle.[/caption]

[caption id="attachment_1709" align="aligncenter" width="620"]keijumekko Kiristä lenkki ja siirry seuraavaan. Tee sama myös silkkinauhoille.[/caption]

[caption id="attachment_1710" align="aligncenter" width="620"]keijumekko Valmis hame yhdellä rivillä organzaa ja yhdellä rivillä silkkinauhaa.[/caption]

IMG_7584

IMG_7552 IMG_7545

Ps.. Vielä ehdit osallistua Kärcher ikkunanpesurin arvontaan tästä!

Kommentit

  1. Mummu-kuningatar ja Ukki-kuningas rakastaa! ❤❤❤

    VastaaPoista
  2. Ihana prinsessa! Ja tosi hyvä mekko-idea!!! :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin prinsessa koko tyttö! Ihan syötävän suloinen ja kaunis! Kiitos ihanasta ideasta!

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi11. huhtikuuta 2016 klo 3.04

    <3 Kiitos <3

    VastaaPoista
  5. Sofia / Frutti Di Mutsi4. helmikuuta 2018 klo 8.11

    Kyllä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit