Tortillavuoka! (Lihaton)

Anoppia ja appiukkoa on aina ilo hemmotella. He matkasivat meille jokin aika sitten pieniin lastenhoidollisiin tehtäviin, että me pääsimme kahdestaan viettämään laatuaikaa kodin ulkopuolelle. Näitä mahdollisuuksia meille ei kovin usein kerry, joten nämä tilaisuudet ovat kultaakin kalliimpia.

Halusin hieman "höynäyttää" appivanhempia ja päädyin tekemään torillavuokaa. En ole aiemmin tällaista herkkua tehnyt ylipäätäänkään ja höynäytysosuus iski tällä kertaa täytteeseen. En tehnyt perinteistä jauhelihamössöä tortilloihin, vaan väliin eksyi tällä kertaa tomaattinen texmex-mausteinen soijarouhepapumössö.

Yleisö kuitenkin nautti ruokansa ja oli kovin ihmeissään, kun saivat vasta lähempänä loppua kuulla tuon julman totuuden. Yllättyivät, juuri kuten arvelinkin. Väittäisin, että jos oma puolisoni SEKÄ appiukkoni eivät huomaa soijarouheen ja jauhelihan eroa, sitä ei varmasti huomaa kyllä kukaan. Tutkimukseni on nyt viety loppuun ja olen tyytyväinen tulokseen.

En ole mikään viherasianajaja, mutta soijarouheen puolesta puhun. Se keventää ruokia, plus se on hurjan edullista verrattuna lihaan. Se ei eroa koostumuksessa jauhelihasta ja hyvin maustettuna se ei häviä pätkääkään myöskään maussa. Siksi sitä käytän. En aio enää vatvoa tätä aihetta tämän jälkeen. Olen vain enemmän kuin tyytyväinen tähän ihmiskokein tehtyyn tutkimukseeni. Hah!

Ps. Tämä ei ole terveysruokaa, tämä on muuten vain herkullista!

Tortillavuoka 

Tortillavuoka 

Tortillavuoka 

Tortillavuoka

[caption id="attachment_1368" align="aligncenter" width="620"]DSC_0179 Anoppi toi ihania ystävänpäiväkukkasia! Lempparikukkani lempivärissäni! <3[/caption]

TARVITSET:

1 pkt pieniä tortillalettuja
1 prk Salsaa
1 prk Cheddarkastiketta
2 dl Soijarouhetta
1 rkl Öliiviöljyä
2 rkl Kasvisfondia
2 dl Kiehuvaa vettä
2 murskattua valkosipulin kynttä

1 tlk (500g) Tomaattimurskaa
2 dl Herne-maissi-paprikaa
Iso sipuli pieninä kuutioina
1 prk Papuja
1 tl Jeeraa (juustokuminaa)
1 tl Suolaa
1 tl Pippuria
1 Makea chili

Kuumenna pannu kuumaksi ja kaada öljy. Pyörittele soijarouhetta, valkosipulia, silputtua chiliä ja kasvisfondia hetki pannulla ja lisää vesi. Anna veden imeytyä kokonaan soijaan.
Lisää pavut, sipulikuutiot ja herne-maissi-paprika sekä kaikki mausteet ja pyörittele pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Siirrä jäähtymään.

JUUSTOKASTIKE:

2 prk Juustoruokakermaa
1 tl Vehnäjauhoja
2-3dl Juustoraastetta

Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti ja anna pulpahtaa. Lisää juustoraaste ja anna sulaa joukkoon.

Täytä tortillaletut soijapapupadalla, lisää jokaiseen tortillaan salsaa ja cheddaria ja pyöritä ne yksi kerrallaan vuokaan. Kaada juustokastike päälle ja paista uunissa 225C niin kauan että pinta saa väriä. Murenna halutessasi pinnalle nachoja juuri ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

VINKKI: Meillä ruoan kanssa oli raikasta salaattia (salaatti, tomaatti, kurkku, paprika, porkkanaraaste, kevätsipuli, fetajuusto) ja lisäksi kahta erilaista kermaviilipohjaista kylmää kastiketta. Toinen kastike tehtiin edellisenä päivänä maustumaan. Siinä oli 1/3 pkt aurajuustoa ja 1 prk kevytkermaviiliä. Toisessa kastikkeessa oli 1 prk kermaviiliä ja taco-dippimausteseos. Toimi todella hyvin ruoan kanssa!

PS. Jos haluat lukea kokemukseni Kärcher -ikkunapesurista ja osallistua sellaisen masiinan arvontaan, niin siihen pääset tästä linkistä!

Tortillavuoka

Tortillavuoka

Kommentit

  1. Soijan terveellisyydestä ollaan montaa miletä, nykyään enemmän negatiivista kuin positiivista. On paljon
    muitakin proteiininkorvikkeita, jotka on paljon terveellisempiä kuin soija. Ja lähempänä tuotettuja.

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi1. huhtikuuta 2016 klo 12.55

    Sitä nyhtökauraa odotellessa... :)
    Ei vaan, oon kanssa kuullut tuosta, ettei soijaa pitäisi ylenmäärin syödä---> Niin kuin ei mitään muutakaan, kohtuus siis tässäkin. Meillä pääraaka-aineet on liha, kana ja kala. Soija on lisänä max. kerran viikossa. Minusta se on myös kätevä hätävara, kun säilyy niin hyvin :) Mutta olet oikeassa, että siitä on monia mielipiteitä ja tosiaan enemmän negaa kuin positiivista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit