Nolla kaloria - Suoraan helvetistä!

Olen useamman postauksen verran kertonut elämäntaparemontista, minkä aloitin vuosi sitten. Alkutalven masennuskausi alkaa olemaan selätetty ja kevätaurinko on tuonut elämäniloni taas takaisin. Syksy meni suoraan sanottuna huonosti. Oli vain liuta repsahduksia. Sitten pieni onnistuminen ja taas liuta repsahduksia. Olen silti erittäin onnellinen, että vaikkei paino tippunutkaan samalla tahdilla kuin aiemmin, se ei myöskään lähtenyt nousuun. Olen niin pohjattoman onnellinen siitä. Noh, nyt on kuitenkin aika palata tosissaan ruotuun ja päästä eteenpäin. Kevät tuo mukanaan kaikenlaista mistä kerron lisää myöhemmin.

Alkuvuodesta pääsin takaisin kiinni kevyempään elämään ja sen alkaa vaakakin jo huomata. Postailin lohturuokiani mitkä muutin kevyemmiksi vaihtoehdoiksi ja sitä kautta motivaationi kasvoi. Kokeilen jatkuvasti uusia asioita ja yksi niistä oli nollan kalorin nuudelit. Kuulostaa täydelliseltä pastaa ja nuudeleita rakastavan tunnesyöpön korvaan. Ajattele, että voit nauttia herkullisia pasta-annoksia perheesi seurana, mutta sillä erolla ETTEI SIINÄ PASTASSA OLE LAINKAAN KALOREITA!!! Kuulostaa AIVAN liian hyvältä ollakseen totta, eikö? Noh, ikävä kertoa, mutta sitä se tosiaan olikin.

Valmistin perheelleni ja itselleni herkullisen kanawokin kasviksineen. Kanaa, kasviksia, vain ripaus hyvää kasvirasvaa. Kevyttä, maistuvaa, nopeaa. Keitin muille tavallisia munattomia nuudeleita. Sitten tuli aika avata oma pakkaukseni. Nuudelien ulkonäkö hirvitti. Ne lilluivat limaisessa ulospäin tahmean näköisessä litkussa ja ne olivat vitivalkoisia ja läpinäkyviä. Ajattelin että pakkaus vain hämää. Täytyyhän sen olla herkullista, minä maksoin tästä yhdestä annoksesta lähes viisi euroa plus postit. Avaan pakkauksen ja keittiön täyttää teollinen, hieman kloorin tuoksuinen dunkku. Se löyhkä voimistuu ja uskottelen itselleni, että haju varmasti on vain karseampi kuin maku. Se on varmasti ihan hyvää. Maista edes!

Luen pakkauksen ohjeet "huuhtele nuudelit huolella ja keitä 2 minuuttia". Huuhtelen noita meduusan jalkojen näköisiä, läpikuultavia lonkeroita ja heitän ne kattilaan. Haju voimistuu ja meinaa viedä muultakin perheeltä ruokahalut. Tyttäreni sanoo: "hyyyi äiti, haisee pahalle". Mutta minä tiedän sen, voi rakas lapsi, minä tiedän sen. Maistan yhden ja pala meinaa nousta kurkkuun. Se maku ylitti odotukseni vastenmielisyydellään ja mietin miten kehtaan kertoa miehelleni, että tämä kallis kaloriton "ruoka" on niin hirveää paskaa, ettei sitä varmasti ole tarkoitettu ihmisravinnoksi. En voi uskoa että olisi. Mutta teen vastoin vaistojani, kaivan kaapista kasvisfondin ja heitän sen shaissen pannulle. Ajattelen että "maustan" sitä chilillä ja kasvisfondilla, kyllä se sitten ihan varmasti maistuu. Heitän kanawokin sekaan ja kaadan lautaselle. Maistan. Nielaisen. Juoksen vessaan. Ei. Koskaan. Enää.

Tarinan opetus: Vaikka siinä on nolla kaloria, se ei ole välttämättä sinulle hyväksi. Syö pastasi ja nuudelisi tummana, ja syö vaan pienempi annos. Se on tasan varmasti pienempi paha, kuin tuo ihmisravinnoksi kelpaamaton.... Mikälie. Tämä oli viimeinen nollan kalorin "herkku", mitä ikinä kokeilen. Jatkossa aion syödä mieluummin vaikka kynsiäni kanawokin kanssa.

Toivon etten ole asian kanssa yksin, pakkohan tässä maailmassa on olla joku muukin, joka on kokenut tämän hirveyden. Oletko se sinä? Vai onko tämä muille herkkua, mutta minun makuaistissani on vikaa? Kerro kokemuksistasi!

[caption id="attachment_1316" align="aligncenter" width="620"]0 kcal nuudelit Siinä ne ovat. Tuntuu pala kurkussa kun vain katsonkin tätä kuvaa... Hrrrrrrr...[/caption]

Kommentit

  1. Kyllä, olen kokeillut. Ei maistu miltään, mutta suutuntuma on.....hmmmm....kamala.
    Ja parin kokeilun jälkeen voin kertoa, että se EI sula elimistössä, vaan tulee samanlaisena ulos kuin olet sen niellytkin. Huh...

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 11.28

    Iyyyh!! Mä en päässyt siihen sulatusvaiheeseen asti ollenkaan :D :D :D

    VastaaPoista
  3. Turhaa laskea kaloreita sillä se ei auta pysyviin tuloksiin mikäli haluaa pysyä "timminä". Kalorien laskennalla aiheuttaa vain jatkuvaa nälkää ja siten napostelua.
    https://www.youtube.com/watch?v=KOu9FpUdvAU
    https://www.youtube.com/watch?v=PuqZbLEB89g

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 11.36

    Totta! :)

    VastaaPoista
  5. Mä oon käyttänyt monta kertaa ja hyvää on. Pitää vaan huudella tosi hyvin ja soossihan se on mikä ratkaiser

    VastaaPoista
  6. Heh, tein kahteen kertaan noita shiratakeja ja molemmilla kerroilla lens roskiin. Vuoden päästä heitin loputkin :D että ei ne mullekkaa maistunu :D

    VastaaPoista
  7. Oletko koskaan lukenut sokerittomien nallekarkkien arvostelua? Kannattaa lukea vastaavia, mutta vielä hirveämpiä kokemuksia ;) http://www.amazon.com/Haribo-Sugar-Free-Gummy-Bears/product-reviews/B008JELLCA

    VastaaPoista
  8. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 14.19

    En ole, mutta pakko lukea :D Kiitti!!

    VastaaPoista
  9. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 14.20

    Thank God, en oo ainoa :D

    VastaaPoista
  10. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 14.20

    Ehkä mun moka oli se ettei ollut soossia ollenkaan. Kiitti vinkistä, taitaa vaan olla mun kohdalla liian myöhäistä enää KOSKAAN kokeilla noita :D

    VastaaPoista
  11. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 14.29

    Kävin lukemassa ja nauroin vedet silmissä :D :D Ei mitään kaloritonta enää ikinä :D Kiitti linkistä!!

    VastaaPoista
  12. Hei hauskaa! Näitä on nyt Suomessakin saatavilla. Jes! Japanissa asuneena ja syntyneenä toi "nuudeli" on niin hyvää! ? Mut oikeesti, ei sitä syödä nuudelin tapaan, eikä se ole mitään nuudeliin verrattavissa olevaa. Japanilaisissa ruuissa käytettynä toi on äärettömän hyvää. Ja ihan älyttömän terveellistä. ?

    VastaaPoista
  13. Sofia / Frutti Di Mutsi10. helmikuuta 2016 klo 15.15

    Olisiko sulla vinkata jonkinlaista reseptiä mihin tuo sopisi? :)
    Kun luen tätä, niin tulee mieleen että voisi ehkä vielä kerran kokeilla :D Mut varovaisesti. mulla meinaan on vielä toinen pussi noita kaapissa. Olis kiva tietää miten ton kamalan maun oikeasti saa peitettyä! :)

    VastaaPoista
  14. Tattaripasta,soija-ja papupastatkin on ihan jees ja menee myös lapsille!

    VastaaPoista
  15. Sofia / Frutti Di Mutsi11. helmikuuta 2016 klo 2.19

    Noi on ollut mielessä! Kiva saada hyviä kokemuksia, niin uskaltaa itsekin :)

    VastaaPoista
  16. Marinoi kana esim. Yön yli. 1dl soijaa, 1 dli sweet chili, 1 rkl viinietikkaa. Wokkaa vihanneksia tilkassa öljyä (tuore tai pakaste). Siirrä sivuun. Paista kana tilkassa öljyä. Kypsennä ja valuta nuudelit. Yhdistä kaikki wokkipannuun. Wokkaa hetki kaikkea. Ja eikun syömään! Okei sweet chilissä vähä kaloreita. Muttei älyttömästi.

    VastaaPoista
  17. Sofia / Frutti Di Mutsi11. helmikuuta 2016 klo 4.30

    Kiitti vinkistä! Voisin kokeilla, jos toivun tästä :D :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit