JÄTTILÄIS Afrikan Tähti - Taapero edition!

Kun meidän tyttäremme oli vielä masussa, kiertelimme puolisoni kanssa Kuopiossa sisustuskauppoja paljon. Lähinnä siksi, että se kevät oli tukalan kuuma, joten kiersimme kauppakeskuksia missä oli ilmastointi. Näin minäkin pääsin viimeisillä hetkillä ennen vauvan saapumista harjoittamaan edes jonkun tason liikuntaa läkähtymättä. Kodin1 oli lopettamassa ja siellä oli pitkään alennusmyynnit. Kävimme lähes jokaisella kerralla sinne eksyessämme katselemassa Afrikan Tähti -mattoa. Se oli niin suloinen ja me jo silloin suunnittelimme, että jonain päivänä me se vielä hankitaan. Maton hinta alennuksista huolimatta ylitti meidän opiskelija-äitiyslomalainen -budjetin mennen tullen, joten haaveeksi se silloin jäi. Lisäksi tiesimme, että masussa kasvoi pieni tyttö ja minä elin silloin A-luokan prinsessakautta: KAIKEN piti olla pinkkiä. Niinpä lastenhuoneeseen kotiutettiin Ikeasta pinkit karvalankamatot ja ne sopivatkin huoneeseen silloin paremmin kuin hyvin.

jätti afrikan tähti

Kun meidän pieni prinsessamme oli muutaman kuukauden ikäinen, meidän pieni prinssimme ilmoitti tulostaan. Rakenneultran jälkeen minulla oli isomman luokan dilemma: Miten ratkaista lastenhuoneen TÄYSIN pinkki sisustus niin, että siitä huomaa, että siellä asuu myös pieni mies? Pinkit karvalankamatot saivat seurakseen vihreän karvalankamaton. Se oli hätäratkaisu.

Muutimme Etelä-Suomeen keväällä ja silloin päätin sisustaa lastenhuoneen 50-50 turkoosiksi ja pinkiksi. Postasinkin siitä keväällä. Pidin kovasti siitä ratkaisusta alkuun, mutta vuoden mittaan olen alkanut kyllästyä niihin kirkkaisiin ja hieman rauhattomiin väreihin. Päätinkin nyt, että lastenhuoneeseen tulee yhtenevämpi värimaailma ja sitä myöden huomattavasti paljon rauhallisempi tunnelma. Lastenhuoneen sisustus on tällä hetkellä vielä kesken, koska minulla ei ole ollut aikaa ommella, mutta yritän vielä tämän kuun aikana saada sen huoneen valmiiksi. Ja tietenkin esittelen sen sitten teille.

Nyt sitten viimeinkin meidän budjettimme antoi myöden ja saimme hankittua tuon kauan haaveilemamme Afrikan Tähti -maton. Äiti on tyytyväinen, isi on tyytyväinen ja lapset... He rakastavat sitä. Varsinkin kun matosta saatiin taaperoystävällinen peli helposti.

Pilttipurkin kansia minulla on aina säkillinen jemmassa, ne ovat aina valmiina kun inspiraatio iskee. Kaivoin Afrikan Tähden lautapelikaapista ja skannasin nappulat. Tulostin ne ja liimasin kansien pohjaan. Ostimme autotarvikeliikkeestä karvanopat ja väänsin pienet peliukkelit fimo-massasta. Ekoja eriä pelasimme käyttäen leluja ukkeleina. Dublo- ja muut muoviukkelit ajaa ihan saman asian kuitenkin. Rahat ovat suoraan lautapelistä, mutta olen kehitellyt mielessäni laminoitua versiota seteleistä.. Ihan vain kuolavaurioita ajatellen.

jätti afrikan tähti

Tämä projekti oli yksi hauskimmista pitkiin aikoihin, varsinkin kun se tuo koko perheelle niin suunnatonta iloa. Lapset eivät ihan vielä ymmärrä sääntöjä, mutta kuuntelevat (toisinaan) ohjeita ja nauttivat kun koko perheellä on yhteistä tekemistä. Tämä on ihanaa yhdessäoloa kaiken ikäisille! Suosittelen lämmöllä!

[caption id="attachment_1385" align="aligncenter" width="620"]jätti afrikan tähti Fimo-ukkelit pysyvät hyvin pystyssä matolla.[/caption]

[caption id="attachment_1383" align="aligncenter" width="620"]jätti afrikan tähti Dublot ja muut pikkulelut ajavat myös ukkeleiden asian sujuvasti.[/caption]

[caption id="attachment_1381" align="aligncenter" width="620"]jättiläis afrikan tähti Karvanopat löytyi autotarvikeliikkeestä. Näistä saa hajuttomat kun tuulettaa muutaman päivän niitä ulkona.[/caption]

[caption id="attachment_1378" align="aligncenter" width="620"]jätti afrikan tähti Skannatut kuvat saa kätevästi liimattua pilttipurkin kansiin.[/caption]

[caption id="attachment_1382" align="aligncenter" width="620"]jätti afrikan tähti Tyypit eivät ole kauniita, mutta ainakin ne ovat persoonallisia... Haha![/caption]

 

Kommentit

  1. Siis aivan mahtava idea!! Meilleki on tulos kohta 3ween pojan huoneeseen tällane matto ja pelin vermeet. Kiitos karvanoppa ideasta. ? Mistä ostitte maton? Mä olen kattonu Kärkkäiseltä ja maksaa 54.90e...

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi21. helmikuuta 2016 klo 23.33

    Tää on kyllä ihana peli ja ihana matto! Pienellä vaivalla saa kivaa tekemistä koko perheelle! :) Kärkkäiseltä mekin ostettiin tämä. Hauskoja pelihetkiä :)

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi miten ihana, matto ja idea ja kaikki!

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 0.15

    <3 :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana idea, tätä voisi harkita myös meillekin <3

    VastaaPoista
  6. Eikä, meidänkin täytyy jossakin vaiheessa ostaa toi ja tehdä peli! Tytöt on vaan niin pieniä vielä...mutta pitäisköhän ihan jemmaan ostaa toi matto..? :P

    VastaaPoista
  7. Vitsi miten hieno! Mulla just muutto lasten kanssa edessä ja tämä olisi kyllä ihana mattoratkaisu :-)

    VastaaPoista
  8. Ihana matto ja ennen kaikkea superhyvä idea tuo pelijuttu! =)

    VastaaPoista
  9. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 5.39

    Kiitti :) <3

    VastaaPoista
  10. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 5.40

    Niin on! Suosittelen kyllä! Tuosta nauttii kaiken ikäiset :)

    VastaaPoista
  11. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 5.42

    Mä spottasin tuon ekan kerran kolme vuotta sitten, et luulis ettei se ihan lähiaikoina katoa myynnistä... Mut ainahan sen voi varmistaa sillä et ostaa jemmaan. :) Mun lapset on 1,5v ja 2,5v ja me ollaan pelailtu tota vähän niiden ehdoilla :) Kaikki ovat nauttineet vaikkei ihan sääntöjen mukaan oo mentykään :)

    VastaaPoista
  12. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 5.42

    :) <3

    VastaaPoista
  13. Sofia / Frutti Di Mutsi22. helmikuuta 2016 klo 7.51

    <3 <3 <3

    VastaaPoista
  14. Aivan mahtava idea! Mistä tuollaisen maton saa ja paljon maksaa? Täytyy varmasti itekki koittaa sellainen ostaa heti kun budjetti antaa myötä ;)

    VastaaPoista
  15. Sofia / Frutti Di Mutsi24. helmikuuta 2016 klo 12.53

    Tää maksoi 55€ ja ostin Kärkkäiseltä :) On toi kyllä huikee sijoitus! Ihan mielettömästi iloa koko perheelle :)

    VastaaPoista
  16. Aivan huikee! Tuollainen matto täytyy hommata. 8-v poika jo kyllästyi automattoon niin tuo varmasti kelpais ?

    VastaaPoista
  17. Sofia / Frutti Di Mutsi25. helmikuuta 2016 klo 1.35

    ihan varmasti :)

    VastaaPoista
  18. Sofia / Frutti Di Mutsi9. elokuuta 2016 klo 3.05

    Muistaakseni toi on 160X200cm. Ja Kärkkäiseltä sillon ton tilasin :)

    VastaaPoista
  19. Ihan älyttömän mahtava idea ja jätän tosiaankin korvan taakse! Ja tuo matto kanssa on aivan ihastuttava omaankin silmääni. Pakko etsiä netistä, jos noita mattoja vielä myydään (varmasti myydään ainakin vielä jossain).
    Voisin nimittäin ihan omaankin makkariini tuon sijoittaa ja pelailla siinä, vaikka kummitytön kanssa. :-) + Sait tosiaankin uuden lukijan!

    VastaaPoista
  20. Sofia / Frutti Di Mutsi25. syyskuuta 2016 klo 12.06

    Kiitos ? Kiva kuulla! Toivottavasti löydät maton, tuo on hauskaa tuo Pelaaminen isolla pohjalla :) ja Tervetuloa taajuuksille! Toivottavasti viihdyt! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit