Helmikuun kakku ja taivaallinen makupari!

Tässä kuussa tein parikin kakkua, mutta tämän kakun täytteiden tasapainoisuus ja herkullisuus nousi ylitse minkään kakun, mitä koskaan olen tehnyt. Sain kunnian tehdä serkkutytölleni kakun syntymäpäiväksi. Väritoiveena sinisävyinen ja muuten talviteemainen. Makumaailma oli talveen sopivan tuhti ja suklainen, sitä kevensin hieman sitruunan kirpeydellä.

Ostin uuden kakkuvuoan: neliön muotoisen ja ison. Voin kertoa että on hieman erilainen tekemisen meininki nykyään, kun on ihan oikea kakkuvuoka. Aiemmin olen tehnyt kaikki kakut irtopohjavuokiin ja olen täysin ymmälläni miten lopputulos poikkeaa kun tekee kunnon vuoalla. Vuoka on isompikin kun aiemmat vuokani ja se vetää 12 munan pohjan helposti.

Kakkupohjan ohje on edelleen tämä sama. En suostu enää ikinä edes yrittämään muita, koska tämä ohje on idioottivarma. Pohjaan käytin 12 kananmunaa ja korvasin 2 dl vehnäjauhoista Fazerin tummalla kaakaolla. Kakku vaati hieman enemmän uuniaikaa kuin normaalisti, mutta siitä tuli mehukas ja pehmeä. Se oli ihan mieletön!

Leikkasin kakun vain kolmeen osaan. Välit olivat todella paksuja, mutta kostutin ne erittäin hyvin, joten kakku oli tosi mehukas.

[caption id="attachment_1420" align="aligncenter" width="620"]Talvi kakku Helmikuun kakussa oli talviteema![/caption]

[caption id="attachment_1421" align="aligncenter" width="620"]talvi kakku Sokerimassaukkelit tein jo paria viikkoa ennen, että ne ehtivät kovettua. Kakussa näkyvät jäät ovat isomaltoosista tehty![/caption]

VÄLIIN LAITOIN:

1 prk Lemoncurdia
2 dl Vispikermaa
2 liivatelehteä
250g Rasvatonta maitorahkaa
100g Tummaa suklaata
Kostutukseen käytin 3dl vettä, ½ sitruunan mehu ja 2 rkl sokeria

1 prk Vaniljatuorejuustoa

Vatkasin vispikerman kovaksi vaahdoksi ja sekoitin rahkan siihen hyvin. Liotin liivatteet kylmässä vedessä 10min ja sulatin ne ruokalusikalliseen vettä. Liivatteet valutin ohuena nauhana rahkakerman sekaan koko ajan vatkaten. Sitten perään tumma, sulatettu suklaa. Annoin massan olla pienen hetken että se alkoi muuttumaan jämäkämmäksi.

Kostutin ensimmäisen palan pohjaa reilusti sitruunavedellä ja levitin päälle ½ prk lemon curdia. Sitten puolet suklaarahkakermasta päälle. Sen jälkeen IHAN VAROVASTI seuraava pala ja sama juttu: Kostuta, levitä lemon curd, levitä suklaarahkakerma. Viimeinen pala kostutetaan alapinnalta ennen kuin se käännetään kakun päälle. Tuin kakun varovaisesti grillitikuilla, että kerroksien välit eivät lässähtäneet, eikä valuneet mihinkään.

Seuraavana aamuna ennen sokerimassalla koristelua, vuorasin kakun kauttaaltaan vaniljatuorejuustolla. Annoin juuston hyytyä ja sitten koristelut. Kun massa on paikallaan, kakkua ei kannata enää peittää kakkukuvulla. Se saattaa herkästi kerätä nestettä sen verran että massa alkaa sulamaan. Matkan ajaksi laitoin kuvun kakulle ja heti päästyäni juhlapaikalle otin kuvun jälleen pois. Kakku selvisi ilman suurempia vaurioita perille ja maistui taivaalliselle. Paras makuyhdistelmä, minkä ikinä olen kakkuihin saanut tehtyä!

IDEOITA tulevien kuukausien kakkuihin otetaan edelleen vastaan!
Laita reseptisi ja mahdollisen blogisi osoite minulle sähköpostilla!
Julkaisen alkuperäisen reseptin postauksen yhteydessä!
fruttidimutsi@gmail.com

Kommentit

  1. Vautsi, on se hieno! Itse olen alkanut kokemaan turhaa stressiä lastenjuhlien järjestämisessä niin olen kakussa on käyttänyt "oikoteitä". Mutta tuota kakkupohjaa aion kokeilla ensi kerralla ;)

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi1. maaliskuuta 2016 klo 1.34

    Todellakin suosittelen! Tän reseptin löytymisen jälkeen en oo epäonnistunut kertaakaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit