Lohturuokaa: TappoMättöMässy-PIZZA 250kcal!

Kun mielesi tekee pizzaa, mutta tiedät yhden palan tuovan 1000kcal ylimääräistä saman tien. Ajattelet ehkä, että jos tämän kerran, mutta luovut ajatuksestasi, koska tiedät että nuo ylimääräiset kalorit näkyvät heti takapuolessasi. Himo kasvaa. Ehkä haet pizzan jostain kun olet riittävän kauan sitä himoinnut ja sitten syöt kerralla sen kaiken ja podet huonoa omaa tuntoa repsahtamisesta pitkään. Kuulostaako tutulta? Näin minulle tahtoo ainakin välillä käydä, kun koitan kieltää itseltäni jotain. Siksi aloitinkin lohturuokaa-postaussarjan, että niin minä kuin sinäkin voisit löytää omia lempiruokiasi pienemmillä kaloreilla. Samalla voimme nauttia urheilusta ja hyvästä ruoasta, ilman että tarvitsee tuntea huonoa omaa tuntoa ja painonhallintakin pysyy hanskassa.

Tämän yhden aineen pizzapohjan resepti löytyy Tikiksen sivuilta. Pienensin määrää, koska tiesin ettei meillä kukaan muu uskaltaudu tätä syömään kuitenkaan. Tässä pizzassa on julmetun paljon täytteitä. Syy siihen on se, että halusin näyttää teille miten rouhean tappomättömässyherkun voi saada aikaan uskomattoman pienillä kaloreilla. Mieti miten paljon tässä herkussa on potentiaalia, kun korvaat kaikki täytteet kevyillä vaihtoehdoilla!! Esimerkiksi juustoksi riittää pelkkä raejuusto. Lihat voi jättää kokonaan pois ja käyttää kasvikunnan tuotteita: Paprikaa, ananasta, pestoa, tomaattia, sipulia, kapriksia ja vaikka tuoreita herkkusieniä... Eikä tonnikalakaan huono vaihtoehto ole... Eli uskomattoman kevyt hyvänmielen pizza todella pienillä kaloreilla! Nämä täytteet valitsin sen perusteella, mitä muun perheen normaalipizzaan tuli. Aion ensikerralla kokeilla tonnikala-herkkusieni-pesto-ananas-pizzaa raejuustolla!

Mieleesi varmasti tulee ensimmäisenä kysymys, että kun pizzapohja on pelkkää kananmunaa, niin maistuuko se pelkästään munalle? Ei, ei se maistu. Välillä saattaa pieni munakkaan maku tuntua suussa, mutta se ei ole häiritsevä eikä se jokaisessa suupalassa edes maistu. Olen muokannut Tikiksen alkuperäistä ohjetta hieman juuri siksi, että sen kananmunan maun saisi paremmin piiloon. Alta löytyy siis resepti juuri tähän omaan ohjeeseeni.

[caption id="attachment_1186" align="aligncenter" width="620"]tikis pizza 250 kcal Päälle vielä rucolaa![/caption]

tikis pizza!

TARVITSET (4 annosta á 250kcal):

Pohjaan:
3 Kananmunaa
2 tl Pizzamaustetta tai oreganoa
Suolaa

Täyte:

100g Paseerattua tomaattia
2 tl Pizzamaustetta tai oreganoa
2 murskattua valkosipulin kynttä
½ tl suolaa

100g Palvikinkkua
100g Kevytmozzarellaa (Esim. Rainbow 100g=157kcal)
35g Kevyt meetwurstia pienenä kuutiona
55g Tomaattia viipaleina
60g Sipulia suikaleina
35g Paprikaa kuutioina
45g Ananasta kuutioina
60g Juustoa (itse käytin Emmentalia ja Kermajuustoa 50-50)

Erottele kananmunat valkuainen ja keltuainen eri kuppeihin. Huolehdi ettei valkuaisen sekaan mene YHTÄÄN keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin, että kun kulhon kääntää ylösalaisin, niin vaahto pysyy kulhossa. Vatkaa keltuaiset rikki. Sekoita kevyesti valkuaisvaahto ja keltuaiset sekaisin, älä vatkaa! Lisää mausteet ja laita uuniin 15min ajaksi, että pohja saa hieman väriä. Keitä paseerattutomaatti mausteineen ja anna vähän jäähtyä. 2min keittämistä riittää. Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjan päälle. Lisää kaikki täytteet ja paista niin kauan että pinta saa väriä. 250kcal annos on 1/4 pizzasta, eli koko pizzan kalorimäärä on 1000kcal. Eli toisin sanoen nälän vieviä annoksia on 4!

tikis pizza 205kcal

Aiempien lohturuoka-postausten linkit löydät tästä:

Pasta bolognese 180kcal


Chili sin Carne 300kcal

Salaattiburgeri 230kcal

Kommentit

  1. Kiitos kovasti sulle näistä resepteistä ja varsinkin kun ne on vielä kasvissyöjillekin sopivia. Itsellä ei tarvetta laihduttaa, mutta kyllähän se hyvää tekee syödä välillä herkkuja pienemmilläkin kaloreilla. Tämä pizza menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. ...ja jos haluaa vielä keventää pohjaa, niin tässä on mun vinkki siihen: http://heimeillavalvotaan.blogspot.fi/2015/04/kananmunaa-ja-kukkakaalia-uuu-beibe.html

    Ihanaa viikonloppua Sofia :-)

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi23. tammikuuta 2016 klo 15.15

    Kiitti vinkistä ja samoin sinne!

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi23. tammikuuta 2016 klo 15.16

    Mahtava kuulla! Kiitos <3 <3

    VastaaPoista
  5. Paistettua kananmunaa kunnon lisukkeilla? Voisin kokeilla, pizzaksi kuitenkaan kutsumatta. Minusta paseerattu tomaatti (tai ketsuppi) ehkei sovi munakkaan päälle kuten se pizzapohjaan yleensä levitetään, mutta nuo tomaattisiivut ja resepti muuten varmasti toimii. Nämä "laihduttajan" versioksi nimettyinä ovat niitä ohjeita jotka saavat vain kokeilijan surulliseksi, kun burgerin sämpylä tai tortillan pohja korvataan pelkällä salaatilla. Eihän se voi olla kuin pettymys, kun lähtee hakemaan makua burgerin kautta. Vaan en todella väitä etteivätkö olisi hyvän makuisia, vaikka lisukkeinakin.

    VastaaPoista
  6. Itse asiassa yllätyin esimerkiksi burgerissa siitä, miten paljon parempi maku on, kun pihvin ja muut elementit maistaa kunnolla. Toki ymmärrän sen ettei se ehkä tunnu samalta kun sämpylä loistaa poissa olollaan, fiilis voi olla ikävä jo lähtökohtaisesti. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit