Lohturuokaa: Chili sin Carne (300 kcal)!

Meillä rakastetaan TexMex -ruokaa. Tortillat ja nachovuoat ovat tuttuja herkkuja ja pyörivät ruokalistallamme tasaisesti. Yksi paljon käytetty ruoka on Chili con Carne. Se on todella moni käyttöinen ja helppo ruoka. Chili con Carne on mexikolainen pataruoka joka sisältää usein naudanlihaa, tomaattia, paprikaa, chilejä sekä papuja. Vuodenajoista riippuen myös sipulia, maissia ja valkosipulia. Me teemme usein Chili con Carnea tortillojen väliin ja kun pataruoka viettää yönsä jääkaapissa, seuraavana päivänä me nautimme sitä riisin kanssa. Koska ruoka on aika tuhtia tavaraa, koitin valmistaa sen tällä kertaa ilman lihaa ja mahdollisimman vähäkalorisesti. Korvasin lihan soijarouheella ja puolisoni ei edes huomannut eroa, niin hyvää se oli. Laskin kalorit ja sain tehtyä heittämällä nälän torjuvan annoksen alle 300 kcal. Nälkä todellakin lähti helposti ja nälkä myöskin pysyi kauan poissa. Soijarouhetta tullaan jatkossa kokeilemaan meillä useammin. Aion selvittää mihin kaikkeen tuo aine pystyy.

Lohturuokaa -postaussarjan idea on että pyrin valmistamaan lempilohturuokani mahdollisimman pienillä kaloreilla. Tiettyjen ruoka-aineiden jättäminen pois pienentäisi kalorimäärää merkittävästi, mutta idea on toistaa vanhoja tuttuja makuja uusin vivahtein ja pienemmällä energiamäärällä. Julkaisin viime viikolla reseptin 250kcal burgeriin. Ohjeen pääset lukemaan TÄSTÄ.

DSC_0560

TARVITSET (8 annosta):

1,5 dl Tummaa soijarouhetta
3 dl Kiehuvaa vettä
1 tl Kasvisfondia
1 tl Auringonkukkaöljyä
1 Keskikokoinen sipuli
1 Keskikokoinen vihreä paprika
1 tlk (290g) Kikherneitä suolaliemessä (Tai papuja)
1 tlk (370g) Valkosipulitomaattimurskaa
1 tlk (380g) Go Green Chili sin Carnea
2 dl Pakastemaissia

Mittaa kulhoon soijarouhe ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja kaada soijarouheen päälle. Anna turvota muutama minuutti. Kuumenna kasaarissa öljy. Lisää pieniksi pilkotut sipulit ja paprikat ja kuullota niitä hetki pannulla. Heitä sekaan valutetut kikherneet ja turvonnut soija ja sekoittele vielä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja chili sin carne joukkoon. Anna kiehua 10-15min. Lisää lopuksi maissit.
(Jos et halua käyttää valmista Chili sin Carnea maustamaan ruokaa, voit käyttää mausteina: Juustokuminaa, kanelia, paprikajauhetta, mustapippuria, chiliä ja valkosipulia. Lisää mausteita varoen ja maistele koko ajan, että saat tasapainon ruokaan.)

Nautin itse Chili sin Carnen esimerkiksi jasminriisin kanssa. Annoksessani oli 2,5 dl Chili sin Carnea, 0,5 dl jasminriisiä ja 2-3 dl vihreää salaattia (Romaine-salaatti, kirsikkatomaatti, kurkku, keltainen paprika). Tämän kokoisen annoksen kalorit ovat 300 kcal.

DSC_0545

Kommentit

  1. Heippa! Kasviskonkarin vinkkinä, että soijarouheen rakenne pysyy parempana ja maku syvenee huomattavasti, kun iskee sen kuivana pannulle öljyn, sipulin ja mausteiden joukkoon, ja lisää tuota vesi-fondi seosta sitä mukaa, kun rouhe sitä itseensä imee ? Ihanan tuhti resepti, tämmöisistä pidän itsekin. Sopii niin hyvin pakkaspäiviin!

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi14. tammikuuta 2016 klo 1.41

    Hei kiitos vinkistä!!! Kokeilen sitä jo huomenna!!! <3
    Joo ja on tuhtia evästä, mut niin se pakkasella kuuluukin olla :D

    VastaaPoista
  3. Tästä postaussarjasta on varmasti hyötyä monelle! :) Hyvä sinä!

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi14. tammikuuta 2016 klo 2.40

    <3 <3 <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit