Kuukauden kakku: Mudcake!

Kun joulunaikaan mietin kuumeisesti mitä haluan blogissani tänä vuonna tapahtuvan, syntyi ajatus kuukauden kakusta. Joka kuukausi joku erilainen, mutta perinteinen kakku muistuttamaan hyväksi todetuista resepteistä ja ehkä pari uutuuttakin mahtuu mukaan. Tänä vuonna siis tulen postaamaan ainakin 12 erilaista kakkureseptiä. Koska Suomessa on neljä vuodenaikaa, uskon että ne itsessään jo synnyttää hyviä ideoita. Tähän projektiin voit kuitenkin osallistua sinäkin halutessasi. Laita kokeilemisen arvoinen resepti minulle sähköpostilla osoitteeseen fruttidimutsi@gmail.com. Valitsen sieltä sitten muutaman reseptin jonka kokeilen ja julkaisen täällä. Jos sinulla on blogi, muista laittaa reseptin mukaan linkki, niin saan linkattua suoraan alkuperäiseen reseptiin.

Tammikuun pakkaset ovat tänä vuonna olleet erityisen ankaria. Siksi tämä kuukausi vaati tumman ja täyteläisen kakun. Tämä kakku ilahdutti pääasiassa miestäni yövuoroissa, mutta ehdin minäkin siitä osuuteni saada. Reseptin löysin Fazerin sivuilta (linkki) ja leivoin kakun muuten tuon ohjeen mukaan, mutta vadelmat lisäsin kakkuun vasta tarjoiluvaiheessa. Oma kakkuni ei varmaankaan tästä syystä ollut ihan niin tumma väriltään, kuin Fazerin, mutta maku oli silti ihanan täyteläinen ja syvä. Joskus pieni hemmottelu vaikka kakulla saa arkeen pienen palan luxusta!

DSC_0001

TARVITSET:


200g Tummaa suklaata
200g Voita
4 rkl Tummaa kaakaojauhetta
4 Kananmunaa
2 tl Vaniljajauhetta tai -uutetta
2 dl Sokeria
2 tl Leivinjauhetta
2,5dl Vehnäjauhoja

TARJOILUUN:


Vaniljajäätelöä ja vadelmia

Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa ja vanilja joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kaikki huolellisesti vatkaamatta toisiinsa. Kaada voideltuun 23-25cm uunivuokaan ja paista 175C n. 25min. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin paistamaan 30min, mutta ensimmäinen kakkuni paistui tuossa ajassa liikaa. 25min oli aika sopiva. Jäähdytä kakku kokonaan ja tarjoile jäätelön ja vadelmien kera.

Kommentit

  1. Tarkoitat varmaan, että vatkaa sokeri ja munat eikä voi ja munat? :) tein tätä ja tuli tosi hyvää <3

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi27. tammikuuta 2016 klo 12.46

    Juurikin näin :D Korjaan välittömästi! Kiitos!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit