Täytetyt kesäkurpitsat!

Täytetyt kesäkurpitsat ovat erittäin herkullinen ruoka. Itse olen pyrkinyt vähentämään viime aikoina suolan käyttöä niin paljon kuin mahdollista ja siksi tässäkään reseptissä ei sitä ole. Vahvat maut kuten liha, chili ja valkosipuli sekä emmental tuovat niin paljon ruokaan makua, että se ei suolaa kaipaa. Mutta jos epäröit sen kanssa, niin lisää ihmeessä suolaa vaikka paistaessasi jauhelihaa.
Uudenvuodenaattoon ei ole pitkästi matkaa, mutta päätin ottaa loppukirin tälle vuodelle vielä kilojeni kanssa. Muutenkin ajattelin, että joulukilot on helpompi kestää, kun tämän joulunalusajan ottaa vähän kevyemmin. Alkuvuodesta sitten palaan kertomaan miten tässä hommassa kävi ja miten tämä vuosi minun osaltani on mennyt.

DSC_0044TARVITSET:

200g Vähärasvaista jauhelihaa
Kesäkurpitsa
2-3 Pientä porkkanaa
Muutama kirsikkatomaatti
Kikherneitä tölkissä
Kevätsipulia
Emmental-raastetta
(Yrttejä, chiliä, valkosipulia)

Paista jauheliha, älä lisää rasvaa. Lisää jauhelihan sekaan pilkottu chili ja murskattu valkosipuli sekä vapaavalintaiset yrtit (esim oregano, basilika) ja pyörittele pannulla. Keitä porkkanoita muutama minuutti vedessä. Pilko tomaatit ja sipulit pieneksi. Halkaise kesäkurpitsa ja kaiva siemenet ulos lusikalla. Laita kesäkurpitsan puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Laita ensimmäisenä kesäkurpitsan pohjalle jauheliha, porkkanasuikaleet ja kikherneet. Sitten loput kasvikset ja viimeisenä ripottele emmental-raastetta oman maun mukaan pinnalle. Paista uunissa 200 C niin että pinta on saanut väriä.

Tässä ruoassa on todella vähän kaloreita, joten sopii laihduttajalle erittäin hyvin!

DSC_0025

DSC_0038

Kommentit

Suositut tekstit