Helppo siemennäkkäri ja nopea appelsiinisuklaa!

On tullut aika toivottaa rauhaisaa joulunaikaa. Tätä postausta mietin paljon etukäteen. Ensin ajattelin laittaa kauniista joulukuusestamme kuvan, mutta lapset tuhosivat sen kuusen juurineen ja palloineen jo viime viikolla. Sitten mietin, että laitanpa kuvan kauniista amarylliksestä, minkä sain anopiltani. Se olikin lahonnut, kun unohdin kastella sitä. Sitten välähti, että laitan kuvaa keittiöstämme, jonka laitoin pari viikkoa sitten joulukuntoon verhoineen ja kaitaliinoineen. Keittiön pöytä on kuitenkin täynnä erinäistä romua ja muutenkin koko huone järkyttävässä kunnossa kun kaksi päivää olen leiponut ja laittanut lahjoja kasaan. Niinpä päädyinkin kuvaamaan blogilleni ominaisemmin mitä herkkuja olen laittamassa pukinkonttiin. Laitan loppuun myös herkullisen siemennäkkärin reseptin. Se on taivaallista herkkua ja sopii aineidensa takia monelle allergikollekin.

Pari mietettä kuitenkin ensin joulusta. Joulunaika on rauhoittumisen aikaa. Se on perinteiden aikaa. Se on aikaa, milloin ollaan rakkaiden kanssa ja nautitaan yhdessä olosta ilman kiirettä. Joulu on aikaa, kun katsotaan taakse päin vuotta ja mietitään mitä on tehty, sanottu ja oltu. Joulu on aikaa, jolloin mietitään myös tulevaa; mitä minä haluan ensi vuodelta, mitä minä odotan tulevaisuudelta. Joulu on toiveikkuuden aikaa. Aikaa jolloin sytytetään kynttilöitä ja muistellaan rakkaita, niitäkin jotka eivät enää ole täällä. Joulu on aikaa, kun kaikki pysähtyy. Joulu on minulle suunnattoman tärkeä juhla. Juhlista pyhin. Se on oikeastaan ainoa aika vuodesta, jonka alla minä stressaan. En ole missään suhteessa perfektionisti, paitsi joulun. Haluan että lapseni muistavat joulut, kuten minä muistan lapsuuteni joulut: Tärkeinä ja rakkautta täynnä olevina hetkinä, muistoina. Pieninä murusina, mitä kannamme mukanamme.

Tämän joulun vietän perheeni kanssa. Kuten kaikki edeltävätkin joulut. Aion nauttia ajattelematta mitään ylimääräistä. Aion sulkea mobiililaitteet ja tietokoneen. Aion pitää tauon kaikesta. Aion pyhittää joulun vain olemiselle, nauttimiselle ja läheisilleni. Perheelleni. En vielä tiedä sen suuremmin mitä ensi vuosi tuo tullessaan, enkä jaksa edes vielä miettiä. Sen tiedän, että silloin aion keskittyä jälleen keskeneräisiin projekteihini ja luoda uutta. Ensi vuoden olen vielä kotona lasten kanssa, joten aikaa blogille on vielä, kun työt eivät haittaa harrastuksia. (Haha!) Mutta eiköhän se kaikki selviä meille ajallaan. Aion kuitenkin jatkaa niin kuin tähänkin asti ja tehdä sitä mitä rakastan.

 

[caption id="attachment_1028" align="aligncenter" width="620"]DSC_0551 Joulupaketeihin lähtee tänävuonna kesäkuussa julkaisemallani ohjeella tehtyä paholaisenhilloa. Pakkasin hillon pilttipurkkeihin, tein etiketit DanSukkerin sivulta löytyneellä etikettikoneella. Taakse kirjoitin mitä hillo sisältää ja kaulaan kiedoin juuttinarua.[/caption]

Paholaisenhillon ohjeeseen pääset tästä linkistä.

[caption id="attachment_1031" align="aligncenter" width="620"]DSC_0560 Kahvipöytään tein suklaakeksejä. Kaadoin muotin pohjalle alla olevien konvehtien suklaamassaa ja päälle painoin valmiin suklaakeksin. NIIIN HYVÄÄ!!![/caption]

[caption id="attachment_1030" align="aligncenter" width="620"]DSC_0557 Suklaakonvehdit pakkaan kauniisiin rasioihin. Suklaamassaan laitoin puolet Fazerin sinistä ja puolet tummaa suklaata. Sulatin ne ja laitoin sekaan 100g valmista appelsiininkuoripalaa sekä 1 appelsiinin raastetun kuoren. Suklaa maistuu hieman Fazerinalle![/caption]

EDIT- Tässä tulee appelsiinikonvehtien tarkka ohje:

400g Fazerin sinistä
400g Tummaa suklaata
100g Appelsiinin kuoripaloja (Löytyy leivontaosastoilta)
1 Appelsiinin kuoriraaste

Sulata VESIHAUTEESSA tai MIKROSSA suklaat. Älä suoraan kattilassa!! (Sain nimittäin ensimmäisen erän juoksettumaan jotenkin.)
Sulata ne siis ihan sulaksi, lisää joukkoon lopuksi appelsiinin kuoripalat ja ja hieno raaste.
Sekoittele hieman ja kaada muotteihin. Laita kylmään hyytymään. Säilytä mielellään kylmässä.
Temperoimalla suklaan konvehteja pystyy säilyttämään huoneenlämmössäkin.
Ohjeet temperointiin löydät Kinuskikissan sivuilta (LINKKI)!

[caption id="attachment_1032" align="aligncenter" width="620"]DSC_0561 En löytänyt sopivan kokoista yöpukua tyttärelleni, joten ostin Vendin vohvelikankaisen yöppärin ja painoin sabluunalla ja kangasväreillä kuvat. Tuo pinkki läntti keskellä kertoo minun olemattomista kuvankäsittelytaidoistani. Peitin siitä siis tyttäreni nimen.[/caption]

SIEMENNÄKKILEIPÄ:

2 dl Kiehuvaa vettä
2 dl Maissijauhoja
1,5 dl Auringonkukan siemeniä
1,5 dl Pellavan siemeniä
½ dl Seesamin siemeniä
½ dl Kurpitsan siemeniä
½ dl Seesamiöljyä
Pinnalle: Karkeaa merisuolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pellille nuolijalla.
Leikkaa pizzapyörällä paloiksi. Paista 35min 175 C.

[caption id="attachment_1029" align="aligncenter" width="620"]DSC_0556 Valmiit näkkileivät ovat kullanruskeita ja taivaallisen herkullisia![/caption]

[caption id="attachment_1027" align="aligncenter" width="620"]DSC_0533 Näkkäri kannattaa leikata ennen paistamista, se ei onnistu enää paiston jälkeen.[/caption]

DSC_0163

 

Joulu vanha, ikuinen aina yhtä kultainen,
kaunis, herkkä, hempeä,
pyhä, lämmin, lempeä.
Onnellista odotusta, Hyvän Joulun toivotusta.


LÄMMINTÄ JOULUA KAIKILLE!


Sofia

Kommentit

  1. Saanko suklaakonvehtien tarkan ohjeen? ;) näyttää ihanilta! <3

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi20. joulukuuta 2015 klo 11.06

    Muutan sen blogiin nyt samantien :) <3

    VastaaPoista
  3. Tuhannesti kiitos! :) :) :)

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi20. joulukuuta 2015 klo 11.58

    Eipä kuule mitään! Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa <3 <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit