Makean tuliset pekonitikut!

Nämä pekonitikut ovat pala taivasta. Nämä ovat miehekäs iltapala ja toimivat täydellisesti huurteisen juoman kera. Pari tikkua riittää täyttämään mahan, kolmas on jo ehkä liikaa. Tulisuus ja makeus yllättää ja täydentää toisiaan. Makean tulista, suolaista. Kylmä juoma tekee makunautinnosta kokemuksen, joka ei unohdu. Saatan olla rakastunut.

IMG_7207

TARVITSET (6kpl):

3 Levyä voitaikinaa (Pieniä levyjä)
12 Siivua (1pkt) pekonia
1 dl Muscovadosokeria
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Cayannepippuria
½ tl Valkosipulijauhetta
½ tl Sipulijauhetta
1 tl Suolaa
1 dl Kolaa (Mikä tahansa kolajuoma käy)
3 rkl Ruokokidesokeria
1 Kananmuna

Sulata voitaikinalevyt ja halkaise ne kahtia pituussuunnassa. Kauli ihan kevyesti. Ota pekonit ja kierrä 2 pekonia yhden voitaikinasiivun ympärille. Tee tämä kaikille. Sekoita muscovadosokeri, paprikajauhe, cayannepippuri, valkosipuli- ja sipulijauheet sekä suola keskenään lautasella. Voitele tikut kauttaaltaan kananmunalla ja kieritä sokerimausteseoksessa. Sudi pullasudilla kokista pinnalle ja ripottele ruokokidesokeria reilusti päälle. Laita uuniritilä leivinpaperilla peitetyn pellin päälle ja nosta tikut siihen. Paista 225 C n. 10 min. Seuraa paistoa ja ota uunista, kun pinta on kauniin värinen ja pekonit rapeita. Nauti heti kylmän juoman kanssa.

IMG_7203

Kommentit

  1. Oi vaikuttaa ihan älyttömän hyvältä! Oli pakko laittaa heti poikakaverillekin linkki, jos vaikka innostuttais tekemään näitä ku tuun joululomalle Suomeen :D

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi25. marraskuuta 2015 klo 6.08

    Ei, älä jätä vaihtoehtoja ;) :D
    Nämä ovat kyllä herkullinen tapa nauttia hyvästä seurasta :)

    VastaaPoista
  3. voiks ton sokerin jättää näist pois? suolasena salee hyvää.. vai miten noi sokerit käyttäytyy/maistuu verrattuna perussokeriin?

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi30. marraskuuta 2015 klo 13.50

    Se tumma sokeri tuo niihin semmoisen pehmeän ja vähän barbequemaisen maun. Semmosen vähän grillimeiningin tuntua. Samalla se taittaa sitä tulisuutta siitä. Siksi tummat sokerit :)
    Tavallista sokeria en niihin laittaisi, ja varmasti toimii myös ilman sokeriakin kokonaan suolaisena :)

    VastaaPoista
  5. Me tehtiin näitä! Jouduttiin vähän säveltämään ku ihan kaikkia aineksia ei löytynyt, ja saatiin samalla järkytettyä vieraat kertomalla että näissä tikuissa on mm. torttutaikinaa, pekonia ja kokista XD Hyvin kuitenkin upposivat kaikkiin ja jouduttiin vielä harmittelemaan ku loppu vähän kesken :D

    VastaaPoista
  6. Sofia / Frutti Di Mutsi30. toukokuuta 2016 klo 6.35

    Pahinta noissa just on se, kun tuppaavat loppumaan kesken :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit