DIY Paperinarupallot!

Se on helppoa, ne sanoivat. Kuka tahansa pystyy siihen, ne sanoivat. Paskaa, sanon minä!
Joulu lähestyy ja joka vuosi toinen toistaan kauniimmat paperinarupallokuvat saavat huokaamaan ihastuksesta. Ne eivät edes ole nykyään pelkän joulun ilo, vaan ihmisillä on niitä sisustuselementteinä ympäri vuoden. Ja miksikäs ei, ne ovat kauniita. Ne täydentävät upeasti maalaisromanttista sisustusta lepäillessään heinäseipäästä tehtyjen sisustustikkaiden orsilla. Voitte varmasti uskoa, että minäkin halusin sellaiset ja pakkohan ne oli tehdä itse. Ostin tarvikkeet jo aikaa sitten, mutta välttelin projektin aloittamista. En edes tiedä miksi. Viimein kuitenkin päätin aloittaa urakan ja otin tarvikkeet esille. Paperinarunippu meni umpisolmuun kolmessa minuutissa. Liimaa oli kaikkialla muualla paitsi narussa, naru ei pysynyt pallon ympärillä vaan irtosi ja purkautui. Rumat sanat täyttivät keittiön. Luovutin. En ollut valmis tähän projektiin vielä. Marssin ulos, heitin pallon etupihan perälle kaikilla voimillani. Siivosin keittiön ja mietin että pitäisikö alkaa itkemään. En alkanut. Hautasin typerän suunnitelmani ja ajattelin tilata omani jostain kiinan kaupasta eurolla...

Vierähti viikko ja toinen. Umpisolmussa oleva paperinarutollo sattui käsiini kun etsin jotain kaapin perältä. Katsoin sitä ja sanoin "Voitit ensimmäisen erän, mutta minä en ole vielä luovuttanut". Jätin meneillään olevan projektin kesken ja aloin puhaltamaan ilmapalloja. Päätin että teen tämän vaikka henki menisi. Kyse oli ennen muuta ylpeydestä ja periksiantamattomuudesta. En voinut luovuttaa nyt. Mittasin liiman ja veden tarkkaan ja leikkasin paperinarun metrin pätkiin. Kaikki sujui toisella kertaa huomattavasti helpommin. En silti nauttinut tästä projektista niin kuin yleensä nautin käsitöiden tekemisistä. Tämä oli pakollinen paha. Minun oli pakko viedä projekti loppuun, vaikka järkeni sanoi muuta. Minun piti näyttää sille narulle kuka täällä määrää. Syrjäytin sen narun ja siirryin kuningaskunnan johtoon. Ja näin on hyvä.

DSC_0396

TARVITSET:

10 kpl Vesi ilmapalloja
Paperinarua (17m)
Led- valosarjan, pattereilla toimivan (käytin 20 lampun sarjaa)
Vettä ja juoksevaa liimaa
(Kuumaliimaa jos haluat liimata valot kiinni)

Mittaa vettä ja liimaa kulhoon yhtä paljon. Leikkaa paperinaru metrin pätkiin ja laita liimaveteen likoamaan. Puhalla ilmapallot. Kieputa paperinarua tasaisesti pallon ympärille. Itse tein hommaa sarjatulella, tein siis montaa palloa yhtä aikaa. Annoin pallojen aina kuivua hetken ennen seuraavan narun laittoa. Näin ne sai siistimmin ja tasaisemmin paikalleen, kun liima ehti hieman kuivahtaa ja teki pinnan tahmeaksi. Laita pallot kuivumaan pyykkinarulle. Älä kuivaa pöydällä, ettei ne jää siihen kiinni tai mene lommoille. Anna kuivua 24h että ne ovat varmasti täysin kuivia. Poksauta pallo. Asettele led-valot pallojen sisälle. Halutessasi voit kiinnittää valojen johdot kuumaliimalla, mutta ole varovainen ettei liima ole liian kuumaa ja sulata johtoja.

Paperinarupallot ovat kaunis sisustuselementti. Voit tehdä narupalloja myös villa/puuvillalangasta!

DSC_0264 DSC_0383 DSC_0386 DSC_0387 DSC_0389 DSC_0393

Kommentit

  1. Ihanan näköinen :) itse katson aikoinaan jonkun video pätkän missä näitä tehtiin, ja voi luoja että näytti helpota! Ajattelin siis kokeilla myös itse . videossa kuivattiin pallot föönillä(?) pahvilaatikossa jotta kuivuisivat nopeammin. En tiedä sitten kestääkö kyseiset pallot sitä kuumuutta. Kiitos että valasit projektin helppoutta ;) hih.

    VastaaPoista
  2. millä sait nuo pallot puhallettua? Ostin samaista projektia varten vesi-ilmapalloja, ja ei niitä mun (eikä miehen) keuhkoilla pysty puhaltamaan!! Mun projekti siis odottaa ihmekeuhkoja kylään (tai jotain vippaskonstia)

    VastaaPoista
  3. Sofia / Frutti Di Mutsi30. marraskuuta 2015 klo 4.30

    Eipä mitään :D <3
    Joo, siis sitten toi homma alkoi sujumaan kun siihen asennoitui oikein. Mulla varmaan oli liian paksua toi naru, et sen piti kastua kunnolla liimavedessä ennen kuin alkoi sujumaan toi homma. Ja se pätkiminen oli kans hyvä idea...

    VastaaPoista
  4. Sofia / Frutti Di Mutsi30. marraskuuta 2015 klo 4.31

    Kyllä mä ihan puhaltamalla sain ne täytettyä.. Niihin kyllä saa jostain pieniä pumppujakin, löytyisköhän googlaamalla? :)

    VastaaPoista
  5. Miten kuivatit pallot pyykkinarulla,laitoit varmaan ne jotenkin siihen narulle roikkumaan? :D Nyt tuli hinku itellekin alkaa tommosia tekemään,jospa ottaisi viikonlopulle projektiksi :)

    VastaaPoista
  6. Sofia / Frutti Di Mutsi30. marraskuuta 2015 klo 9.26

    Ne voi kuivattaa joko niin, että laittaa pyykkipojilla kiinni siitä pallon suusta tai sit ihan vaan laittaa ne pyykkinarun päälle. Mä annoin niiden olla narun päällä, eikä siitä tullut mitään painaumia tai muita noihin palloihin. Käänsin pallot vaan 12h kohdalla toisin päin :)

    VastaaPoista
  7. Ei kannata menettää hermojaan! Kauniita,vaikka minkä välisiä valopalloja on kaupoissa ja sisustusliikkeissä myytävänä valosarjoineen.Sokos esim.myi ainakin syksyllä 20 pallon valosarjoja n.25€. Sitä paitsi noista kaupassa myytävistä tulee valo paljon kauniimmin,pehmeämmin läpi ,kuin noista itse tehdyistä. Mulla on molemmanlaiset,mutta enää en kyllä itse ala värkkäämään,vaikka onnistuinkin.En tykkää niiden valosta!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania! Meillä tytär tehnyt joskus yhden ison paperipallon, mutta nuo pienet on niin viehättäviä. Minulla ei taida hermo kestää näpräämistä, mutta hauska ihastella toisten kädentaitoja :)

    VastaaPoista
  9. Sofia / Frutti Di Mutsi30. marraskuuta 2015 klo 13.52

    Kiitti! Mä luulen, etten koskaan enää lähde tähän hommaan vapaaehtoisesti! Ja nostan kyllä hattua heille, jotka tämän homman taitaa! :) Ei ollut minun pala kakkua tämä :D

    VastaaPoista
  10. Kokeilitko venytellä palloja ennen puhaltamista? Tämä on auttanut meillä, että lapsikin onnistuu puhaltamaan vesi-ilmapalloihin ilmaa. :)

    VastaaPoista
  11. Sirkka Saarelainen, Lieksa18. marraskuuta 2016 klo 3.15

    Minä sain lahjaksi tuommoisen valo/pallo sarjan, joka roikkuu katosta
    varjoisassa paikassa eteisessä. Olen aivan hullaantunut siitä. On todella
    upea sisustus elementti ja toimii myös yövalona. Aion ehdottomasti kokeilla, kunhan saan tarvikkeet. Lidlistä saa nyt 20 kpl:n valosarjaa,
    missä on ajastin mukana ja toimii pattereilla. Ei siis tartte pistorasiaakaan lähelle. Huippu hyvä keksintö, suosittelen kaikille !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit