Uskomattoman helppo omenapaistos

Muistan kun lapsena äiti teki aina omenapaistosta ja se oli syksyllä niin hyvää. Nyt kun äiti oli tulossa minun kotiini, päätin tehdä kyseistä herkkua itse. Minun herkkuni ei tietenkään vedä vertoja äidin nostalgiselle omenapaistokselle, mutta ei se kaukaa liipannut...

Tämä omenapaistos on laiskan äidin omenapaistos. Sen valmistamiseen ei kulu aikaa paljon ja sillä välin kun paistos on uunissa, ehtii pyöräyttämään nopean vaniljakastikkeenkin kyytipojaksi (Lopussa on ohje myös siihen). Myös vaniljajäätelö toimii tämän kanssa täydellisesti.

Kuvissa näkyy sekoitus kahdesta eri paistoksesta. Tein siis koe-erän meidän neljän hengen perheelle ensin ja sitten suuremman erän kun vieraita oli tulossa. Laitan sen suuremman erän mukaan tuon reseptin. Idea tähän reseptiin tuli purkista vispikermaa ja omenasta, kun ne sattuivat silmiini yhtaikaa jääkaapissa. Parhaimmat reseptit kaiketi syntyy juuri näin.

DSC_0058

DSC_0093

 

TARVITSET:

2 kg Omenoita (Mitä kirpeämpiä, sen parempi)
2 dl Kaurahiutaleita

[caption id="attachment_340" align="aligncenter" width="620"]DSC_0098 Kun kaikki sokerin kiteet on sulanut, kastike on valmis.[/caption]

Kastikkeeseen tulee:

2 dl Vispikermaa
1 dl Fariinisokeria
1,5 tl Kanelia

Poista omenoista siemenekodat ja pilko ne reiluiksi paloiksi vuokaan. Kuumenna vispikerma kattilassa ja lisää fariinisokeri. Sekoita koko ajan niin kauan että sokeri on sulanut kokonaan. Lisää kaneli. Voit tehdä viimeisen osuuden kahdella tavalla.
Tapa 1: Sekoita kuuma kastike kaurahiutaleiden joukkoon ja kaada mössö omenoiden päälle, tai:
Tapa 2: Ripottele kaurahiutaleet omenoiden päälle tasaisesti ja kaada kiehuva kastike päälle.

Paista 200 C n. 20-30min. Jos omenat meinaavat ottaa liikaa väriä, sekoita puuhaarukalla omenapaistosta paiston aikana.

DSC_0050

DSC_0053

DSC_0054

VANILJAKASTIKE:

5 dl Maitoa
1 Kananmuna
1 kukkura ruokalusikallinen perunajauhoja
4 rkl Sokeria
2 tl Vaniljauutetta

Sekoita maito, kananmuna ja perunajauhot kattilassa kylmänä.
Ala kuumentaa seosta liedellä niin kauan että se pulpahtaa ja sakenee.
Siirrä kastike syrjään jäähtymään. Lisää sokeri ja vaniljauute, kun seos on hieman jäähtynyt.
Tarjoile kylmänä.

Kommentit

Suositut tekstit